Populära inlägg

2010-11-23

HAR MR WALL STREET TAGIT MAKTEN I EPICEPT?







EpiCept räddas och inte av vem som helst;Peter A. Cohen. "Mr Wall Street" En iskall finansiell riskprofet. Han lånar ut vad EpiCept behöver. Vill säkert äga också. Han har genom sitt Ramius LLC ett fientligt bud i gång i ett annat Epibesläktat - de har båda fallit stort senaste året - Biotech-bolag; 4.25 USD är Ramius fientliga kontantbud. Allt verkar riggat för en Turnaround steg för steg 1 det pressade EpiCept!




EpiCept Corp. (EPCT) balanserar under 3 kr i OMX Stockholm och 40 cent på NASDAQ.
Och just detta häxdrama, där aktien formligen brinner till aska och nu pressar även halvproffs med noll i belåning att fundera: Hopppa för 2.50?
Och då kommer jag dragandes med en de stora häxmästarna, som byggde sitt egebankinvest-imperium och han rattar risker med en kyla som skapat många legendstories på och kring Wall Street. Hedgefonds ser Peter A. Cohen som en fair chans till bra avkastning-
Ramius LLC är Peter A. Cohens pojkdröm.Därifrån kontrollerar han, och plötsligt kan det vara Ramius som lägger ett bud på ett Biotechföretag som hamnat i finansiell hetta och ofta är det brist på tid. Kostnadeer skenar och kring Ramius LLC finns hur många Holdingbolag, registrerade i skattefria zoner som t ex Bermudas, som helst.
Den 10 december går tiden för aktieägarna i Cypress Bio ut: Acceptera det fientliga - styrelsen gör allt för att majoriteten skall nobba Peter A. Cohens Ramius LLC;s kontantbud som nu justerats från 4.00 USD till 4.25 USD.
Man kan utan att vara särskilt fel jämföra Cypress Bio med EpiCept. När Cohen slog till med ett öppet direktbud låg kursen på Nasdaq balanserande runt 2.00 USD. Mer än
en dubbling tack vare Ramius.
Jag har gjort hemläxa på Cypress. Man har ingen klart lysande marknadsnära produkt, men en högintressant pipeline.Men inte något Ceplene.
EpiCepts finansiering behandlas i Cowen Group - ett företag som finansierar i alla branscher. Risk i fallet EpiCept har Peter A. Cohen, för säkerhets skulll VD i Cowen Group; Blackrock, nu 3;e störste ägare - på papperet - i EpiCept. och det Hedge-hanterande bolaget har nu epiaktier mm värda X milj USD. Störst ägare i Epi just nu
kommer det olika uppgifter om. Hur ägarna nu börjar sammanflätas bör betyda att Nasdaq är uppdaterad dagligen. Peter Miller är boss för insidersrapporter och han lovar insyn
Som sagt känns Epikrisen på väg att FAKTISKT lösas under god kontroll.Sammandrabbningen med styrelsen och aktieägare i fallet Cypress gör att McCohen erinras betydelsen av transperant information då Epis ej får behandlas som en underdog genom behovet av finansiell lösning hela 2011. Och att Cowen Group trollar fram vad som behövs och med en "resasonable" ränta, ja det behöver Jack Talley inte längre oroas över.
Glöm ej: Peter A. Cohen vet vad det gäller;Ramius LLC var störste enskilde ägaren, ersattes med RBC Holding LLC (Ramiusdotter)och därefter kom Highbridge Holding LLC in.Interna namnbyten: Och partnersignade bolag följer efter: Sold out.0 aktier/optioner etc. kvr.Plötsligt så har Highbridge gått upp i rök; Men som i de ryska dockorna; en till, en till...
Och bland dem som plockat åt sig - tilldelats mer korrekt - en rejäl bunt Epi-aktier inkl optioner,warrents, finns Blackrock. Innehavet lär skifta framöver. Alpha Associates är enligt Avanza åter i ägartopp. Handelsbanken, Avanza, Nordnet är med
men där finns inga strategier värda namnet.
Men med Peter A. Cohen är det annat. Han och hans nät av samverkan har varje dag översyn av positioner och idéer.
Vanguard Group är givetvis en god partner. Försvann med sin investering vid denna rockad gjorde "finanskirurgen" från San Fransisco, Jeffrey R Jay; Dyker nog inte oväntat upp i Epiägandet snart.Han medverkar i budet på Cypress.
Den lånefinansiering EpiCept förhandlar fram hos Owen Group, d v s vd/HUVUDÄGARE Peter A. Cohen.
Epi har en hel del egna aktier i bolaget.
De vill nog Peter A. Cohen lägga beslag på. Därför; Räkna med utköp med ickefientligt bud. Där finns nu flexibla lösningar.
Jag ser Peter A. Cohens avgörande position som rena lyckohjulet så som aktien nedvärderats.
Thorwald

2 kommentarer:

  1. Hej på Er alla välkomna läsare!

    Jag ger själv en comment på detta aktstycke ovan. Fantasier?
    Checka Cowen Group! Vem är VD? Ramius - investment bankers, ägare, pionjär, omstridd med sin otroliga fart och karriärrikedomar
    - luftslott? Icke.
    Lolla hans cash on table-bud på Cypress Bio som utlöper aftonen den 10 december. Fantasier?
    Icke. Läs också brevväxling och historien med Cypress. Kolla antalet aktier och cashbudet 4.25!
    Peter A. Cohen är ingen snyftare. Inte det minsta sentimentgal.
    Men han har en fundamental synpå att läkemedel, ja hela hälsosektorn, blir bara allt glödhetare och viktig för mänskligheten.
    Att han varit på Epitåget några år med sitt Rumius och senare andra döttrar i LLC-skattedräkt, det ska ni aktieägare prisa himlen för!
    Och jag tar ovan risken med att även koppla ihop det lån Epi förhandlar om med Eowen Group - huvudägare indirekt och direkt samt VD: Peter A. Cohen, som f ö vill ses som en samhällsansvarig kapitalist. Mjukare ton i detta foto jag tagit mig friheten att skärmklippa för dden goda sakens skull.

    Så Epi är, med mina vetskaper och research, ett krisbolag som räddas; Orsak; Enormt mycket större bärden FINNS MOT REAPRISET PÅ AKTIEN.

    SvaraRadera
  2. I en komplettering finns mycket att informera om. Jag anser att dramat med Epi är rena dynamiten.
    Att vänta på något gott är adrig att vänta förlänge. Sällan hra det ordstävet varit mer befogat än här.
    2013---midsommar...vad tror Du kursen är i då?
    Thorwald

    SvaraRadera