Populära inlägg

2010-11-12

Ceplene behöver den tid det tar! Okunskap bakom kursslakten



En sak tycker jag börsfolket bör läras eller lära sig (själva helst);

Läkemedel har ej stämpel som mobiltelefoner eller bilar eller andra leksaker.
Sjukdomar är en disciplin över allt utom livet. Och där görs allt för att vi människor ska leva drägligt; få våra skador lagade om det går---efter olyckor av alla de slag. Sjukdomar som cancer, Parkinson m fl upptäckta kräver mediciner till hjälp och att ta fram dessa läkemedel är en hörnsten i all värlfärdsbyggande;
Jag märker att EPICEPT Corp. (EPCT) konstant trängs upp mot väggen nu när aktien rasat 82 % på ett år, Och raset tog fart då den - aktien - skulle stiga sedan bolagets stjärna, EU-GODKÄNDA blodcancermedicinen CEPLENE blivit försedd med en stark partner för Launch Europe; Meda AB, svenskt nischande succéföretag i läkemedel.

Nu var det dags för inlämnande av ansökan för USA-ja. Det skedde programenligt den 30juni i år;Av någon anledning stressades USA-MARKNADEN upp av aktiefolket, som "ett måste hit, måste dit!"

Som om detta spektakel följdes av högre gudomligare makter än i den krassa penninggaloppen på aktiebörserna: FDA, LÄKEMEDELSÖVERVAKANDE MYNDIGHET I WASHINGTON - stoppade EpiCepts digra ansökningsförsök och trots EU-godkännandet så ville FDA inte ge grönt ljus i USA - för först vill FDA se en följdstudie på vad som gör Ceplene och monoterpaiens L-2 så bra ihop mot Leukemi. Individuellt är Ceplene också stark, men där verkar inte L-2 alls på målpatienterna som har AML. Kort sammanfattat så handlar det om CEPLENE OCH DEN LILLA DOS AV-SUBSTANSEN L-2...
Nu var stoppet av CEPLENE-GRANSKNINGEN TEMPORÄR. Ja, till och med preliminär, ty nu har EpiCept och FDA mötts. Ett körschema är upprättat. Professor Kristoffer Hellstrand, forskaren bakom CEPLENE, ÄR NÖJD OCH FÅORDIG.

Jag tror att USA-JAET finns offentligt i slutskedet av 2011! Senast våren 2012.
Så till inledningen om att läkemedel (Biotech extra viktigt här!) inte är till för
kortsiktiga aktieaffärer.
Två diametralt motsatta sfärer möts och aktiedelen bör tuktas upp;
VISA RESPEKT FÖR VÄSENTLIGHETERNA I LIVET. Allt tar sin tid,
Skönt att ha gjort en rundgång hos parter - från Meda till sjukvårdsfolk på kontienten och här hemma - som dagligen möter EU-GODKÄNDA CEPLENE;
Och Anders Larnholt, v vd och lanseringschef hos Meda, säger:

"Lanseringen av CEPLENE FORTGÅR MED ALL DEN KRAFT VI KAN MOBILISERA.
Detta är ett projekt av hög svårighetsgrad. Det måste ha sin tid.Läget är som det vara senast du ringde mej!""
Absolut. Jag förstår irritationen av hetsandets röst, som kanske även jag hade då jag talade med A L i dag. Anders och hans MEDA-PROFFS SKALL VET ATT JAG/VI HÅLLER TUMMARNA.
Vad jag efterlyser nu är att riktlinjearbetet påskyndas så gott det går över hela
Europa. Avseende slakten av EpiCept-aktien: 2 kulturer krockar. Den s k marknaden saknar ödmjukhet och kunskap. Spekulera ihjäl er i den egna sandlådan.
Bild: Jag saxar ur ök-meddelandet FDA-EpiCept...Viktigt! Inte minst då börsen svartnar.

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar