Populära inlägg

2009-08-18

Glödhett: EpiCept köps upp!

För mig är det inte sensationellt; Uppköparna tassar sedan länge runt bytet;Storägare har rovdjurets förmåga at spåra upp villebråd som av en eller många
orsaker inte kommer loss; Där aktieägarnas tålamod börjar errodera- trots bedyranden om att "vi/jag är långsiktig..aktiens pris berör mig/oss inte!" Men, handen på hjärtat; Varje aktör alstrar frustration när "Inget händer"... det må vara privat eller fonder/investmentbolag et etc-, ja,alldeles särskilt i det här fallet med EPCT och CEPLENE.
Analyserna är också speciella - från negativt till hopp om ledningen levererar - i fallet med den lilla helamerikanska Biotech-hjälten
med EPCT som symbol på Stockholm-OMX och Nasdaq, USA. Av någon anledning handlas aktien mångfalt mer och röner en stor uppmärksamhet i Sverige, ja har faktiskt egen
supporterklubb här. Klicka EpiCept-bloggen, epicept/aktieägarna och givetvis företagets informativt sakliga hemsida www.epicept.com Och svenskeriet kan kopplas
till Sahlgrenskas forskare professor Kristoffer Hellstrand, 52, mannen som efter 25 års hängivet arbete skapade läkemedlet CEPLENE.
Något har, trots godkännandet av läkemedlet, lagt en tung kvävande oro över EPCT-aktien. 5 kronor, vill helst sjunka till 4--3---
0.70 USD just nu tisdag 18/8 kl 20.30 /vår tid/ Ledningen med vd Jack Talley i spetsen, har misslyckats - hittills - i sin uttalade strävan och fösäkran att teckna partneravtal med något av de större läkemedelsföretagen.
Först av allt gäller det avtal som sätter kraft i lanseringen av företagets juvel:
CEPLENE - tippad sälja för 150 miljoner USD och år bara i Europa; det första som rår på cancerdiagnosen AML. Jack Talley & Co.verkar ha kört fast.
Jag har sedan länge spårat orsaken, trots att alla garderingar svävar i luften:
EpiCept är en het uppköpskandidat.Ensam, för litet för världen. Partneravtal,även om det är mycket förmånligt, är ändå bara en halvmesyr - för alla parter. Skall aktieägarna kölhalas i en ny desperat nyemission redan före eller strax efter årsskiftet?
Pengarna sinar snabbt. Den nyligen hemtagna kassaförstärkningen räckar till och med
första kvaralet 2010 (DI).Allt detta otryggar ECPT, som till råga på allt åter står inför översteprästerna i NASDAQ´S granskningsnnämnd i september. EpiCept har inte levererat trots tidigare varningar. Är man liten så är man.Ett krav är nu att bud på över 1 USD måste fram är minigräns. Att göra en omvänd split synes enkelt, men jaq tycker vi glömmer listningsfrågan nu:
Ty, storsatsare i den riktade nyemissionen, som senast räddade likviditeten, är
Ramius- ett amerikansktägt Injvestmentbolag som inte låter sig bli ännu en
frustrerad aktieägare. Klicka +på http://www.ramius.com och svepa runt.
Peter A. Cohen är grundare och ledande portalfigur; En vinstfokuserad Wall Street-produkt. Hedgefonder är en av hans specialiteter. `Cohen var slipad i de flesta typer av investmentss då ha 1994 startade Ramius.
Ramius chef för Norden och Tyskland heter Peter Brandt, med bl a en internationell bankkarriär bakom sig. Jag är nyfiken på denna sent inkomna storägare, som gårt över 5 procent och med rättigheter i Warrentprogrammet att från givet datum köpa fler aktier till 90 cent.
De flera miljoner aktier som man inom kort löser till 80 cent riskerar att bli en flopp - eller?
Peter Brandt är intwe orolig, utan direkt på sak;
- Vi lanserar inte en så här kraftfull initiering i ett bolag som EpiCept utan en mycket noggrann genomlysning av företaget, produkter, där Ceplene givetvis skapar ett lockande mervärde.Ramius strategie är i neon; Profit! In, förädla, bidra till åtgärder som helst flerdubblar insatsen.Peter Brandt är sålunda redan klar över dilemmat i EpiCept.
"Management håller inte måttet" och så pekar han på lösningen:
"Ja, Vi tror frågan löses i ett uppköp av EpiCept. Därför gick vi in."
Kommer det rätta budet så förstår man att Peter A. Cohen, Peter Brandt och de andra i Ramius ledningsgrupp sr fram emot en guldkantad sejour i ett Biotech-dramat.
Ett bud under 24 kr/aktie kontant.
Ord och inga visor.
Intressant se vad som nu händer.

Thorwald

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Intressant blogg. Hur har du fått Peter Brandt att tala om detta och hur kom du runt den lagliga aspekten rörande hans kommentarer?

    För övrigt har bolaget angivit att kassan räcker till Q2 och inte Q1 2010. Vi kan även förvänta oss ett intäcktstillskott via IDIS. Därmed ser jag inte kassan som ett problem längre.

    mvh

    el julio

    SvaraRadera
  2. Lägger märke till en total avsaknad gällande sakfrågan här;
    el Julio hakar på nästan kampanjmässighet mot Thorwald Olssons bidrag till att gallra i den trave av frågetecken som hopar sig kring EpiCepts ägare och managment; Nu är det hedgekapitalister med i leken;
    Jack Tellay och övr i EpiCepts ledartrojka gav gräddfil inte bara en gång. Nu har man en hedgare med järnnäve i båten.Vi vanliga dödliga hörde bara suset av "The placement" men. glöm inte, Julio, att slantarna du vill tro räcka att spendera fram t o m 2 kv 2010 kom från The Greed himself. Makalös effekt; De som tiggde The Investor får en råsop; Wake up!Your time as management is a problem!Vilken snabbutdelning. Kassan räddad men varje cent ska vägaspå guldvåg. Det kallas att utöva ägarmakt!
    Julio menar lät hårddraget tolkat, att rn nya stor ägare, känd förf stentuffa åtbgärdsprogram och målet orubbligt; Ny ägare lägger köpeskillinge på bordet. Managment modell Tellay inser säkert att deras dagar är räknade.
    De kan se fram emot en rejäl förmögenhet samt heder och ära för bra jobb då Ceplene fick sitt genombrott.Thorwald sopar undan en bit av det icke-informerade och direkt avvgörande;
    Nu v e t vi att hedgeproffsen - Peter A. Cohan har inga förbarmanden med inkompetenta ledare som drivit en-produkt-fokuserad verksamhet; Ceplene.
    25 år har ju Sahlgrenskaprofessorn Hellstrand slitit med framtagandet av en vad jag förstår världs-medicin i cancerns centrum; Ceplene ger hopp till den dödsdömda med diagnos AML.JULIO - jag är inte er mamma, syster eller ens intresserad av att möta Er. Men här sätter jag en vuxen mors gräns.
    Att tuffast möjliga profit-"sharks" från Wall Streets inner circles och simsalabum - redan granskat EpiCepts managments brist på handlingskraft - "TID ÄR PENGAR" - och den web-cast-sända kvartalsrapporten som var kemiskt fri från tuffa frågor--2 utfrågare - bägge enrollerade av informatören Bob Cook. De två fria rösterna som var svenska -- kopplads bort.Detta var droppen.
    Och så störtdök aktien igen.Ceplenes värde, intäkter om partner för Europalkanseringenav läkemedlet--du Julio, liksom Kim bloggare; crying Red Eye--Nu visar aktiebörsen sin dom: Frågetecknen
    motiverar låg kurs, så upp till bevis. Hedge-invasionen är ju vår räddning i en mörknande återvändsgränd, lite drastiskt kanhända men....

    Dags inse detta. Heders åt Peter Brandt, meriterad inom internationell banking ( bl a Nordea), för besked, som gör att jag köper mer EPCT istälet för total utförsäljning. Säkert välkomnar andra storägare at deras undanskymda roll blivit förödande i kombination med att Management mer eller mindre ej har de stora lösningarna rutin och talang. chavottera ej mer, enough is enough. Ingen skugga över att ni förde Ceplene i hamn. Men vart tog hon vägen? Julio igen, jag vet nog att du menar allas bästa., men tyvärr - du visar det genom att göra mittåt. Tur att Brandt fick spridning åt saklig redig info modell Kalla fakta och som aldrig funnits. Nu
    andra storägare vakna ur törnrosaslummern!


    Börsmorsan

    SvaraRadera
  3. Börsmorsan!

    Nu handlade min fråga främst om hur Torvald lyckades med konststycket att få ur informationen ur Peter Brandt då jag själv gick bet på det med hänvisning till gällande lagrum.

    mvh

    el julio

    SvaraRadera