Populära inlägg

2009-08-22

"Mer än 70 % slipper återfall i Leukemi"

ÅTERFALL - ett ord draperat i svart. Dess mattvita ansikte letar nya
offer. Cancer är dödens kyrkogård numro 1.
Cellgiftsbehandling,operationer,allt mer sofistikerade, sätts in i männsikans kamp; Men döden släpper inte sina offer så lätt. "Hur är det - risk för återfall?"
Dem som drabbats av leukemi eller mer specifikt AML - aktuellt i börsdramat EpiCept (BioTech) där läkemedlet CEPLENE , skapats under 25 års forskning av professor Kristoffer Hellstrand, Sahlgrenska i Göeborg; Ceplene ägs av helamerikanske Biotechföretaget EpiCept (symbol EPCT: OMX Stockholm, och NASDAQ, USA; Godkänt av EMEA, Europeiska Unionens Läkemedelsgranskare, Nu är EpiCept ägare av ett läkemedel som rår på ÅTERFALLEN, ger Döden en match om själarna;
I ett klargörande/korrigerande av min rubrik "Ceplene botar 70%" skriver Hellstrand: "Ceplene minskar risken för återfall i leukemi och om man inte får återfall i leukemi får man anses vara botad från sin sjukdom. Denna effekt är mer uttalad bland yngre pat., och om man är <60 år ökar chansen att slippa återfall med mer än 70% efter Ceplene-behandling."
Att Ceplene är det första läkemedelet mot AML har aldrig påståtts,
"Tanken med Ceplene-terapi är att förhindra återfall i leukemi som drabbar många patienter efter avslutad cellgiftsbehandling, OCH CEPLENE ÄR VAD JAG VET DEN ENDA MEDICIN SOM HAR EFFEKT I DENNA FAS AV SJUKDOMEN".


Thorwald

2 kommentarer:

  1. http://www.va.se/vabors/2009/08/27/myndighet-lyfter-fram-epic/

    27 augusti 2009 | 14:56
    Myndighet lyfter fram Epicept

    Cancerläkemedlet Ceplene, från det svensk-amerikanska bioteknikbolaget Epicept, är ett av 12 läkemedel som det europeiska läkemedelsverket Emea lyfter fram i sin årsrapport för 2008. Myndigheten anser att Ceplene och elva andra läkemedel bidrar till betydande hälsofördelar inom sina respektive indikationer. Sammantaget lämnade Emea 66 positiva rekommendationer under fjolåret.

    Utlåtandet stärker VA:s syn på att Epicept kan nå ett fördelaktigt avtal för Ceplene i Europa.


    Fragan ar NAR ledningen i Epicept oppnar munnen och sager nagot positivt?

    SvaraRadera
  2. Tack för klargörande rak saklighet.
    Man kan undra v ad som puttrar under locket som lagts över management a la Jack T.
    Två alternativ här:
    1. Den snabba deal man hade så gott som i hamn och antagligen ämnade bli huvudnummer när 2:a kv-rapporten levererades den 6 augusti
    j det avtalet bröst eller revs i bitar.
    Nu sapringer flickan och söker en flirt som ska skrva in sig som dumbommen som betalade skjortan men inte ens ha bestämanderätt
    över Ceplene Europa.
    Detta är emot sunda principer i all verksamhet med hög risk och behov av TOTAL KONTROLL---detta delägande är passé. vilket def. inte Jack, infokatastrofen Bob Coock men Savage är mer flexibel (det visar han snart).
    fatta 2/ Uppköpet är i trygg uppstart. Ett paket som gör alla inblandade, för en gångs skull även aktieägare och beskrivare, lyckliga och glada. Med EpiCept nedsväljt kan vi vända blad och köra --- tuta och köra..
    Thorwald

    SvaraRadera