Populära inlägg

2009-08-05

Karo Bio: Artikel/Partner tajmas




Karo Bios informatör sände mig ett artigt, korrekt svar på en för aktiernas
skull - och förmodar än mer eld och flamma för ägarna av desamma; så livlig som
åsikterna, spådomarna mm som nu hettar i Biotech-sektorn på Stockholmsbörsen.
Karo Bio har liksom EpiCept åkt en hisnande berg- och dalbana! Se eftermiddagen den
4:e augusti: Karo besöker stödlinjen söderut; dyker den ner mot 7 kronor kan det bli en sådan där sanningens stund, som ruskar om alla onboard. Och tänk - jag tror det löser sig! Och Karo slutade på 8.20; Lugn, Nära, GruvGunnar och Pirenz...Än rivs inte Berg- och dalbanan. Biotech är understundom som tjurridning---mörbultningen hört till.
Så till min fråga som jag haft länge att besvara för Peo Wllströms, Karo Bios vd och en läkemedelsfostrad trygg, saklig personlighet.
Frågan:
När kommer den utlovade artikeln om Karo Bios hetaste motsvarighet till EpiCepts CEPLENE, som i juni tog de första stegen ut i världen:; Europa först.Åter till Karo Bio; Wallström hade så äntligen beordrat ett brev till mig. Just nu, ja för lite lagom tid sedan.Tajming.
Nu v e t jag att artikeln kommer att kablas runt hela vida världen; om inte i dag eller en vecka, så senast inom 3 veckor. I fallet med EpiCept surrar börsens snackisar runt alla möjliga och omöjliga spörsmål; Man håller med hela gänget: tyngden på Börssnack i Dagens Industri samt Avanza-banken (banking, försäkringar, aktiehandel). Dessa blåställskapitalister tillåter härligt stukade signaturer i sin umgängeston; påminner mig om idrottsrörelsen och deras suportrar. Vilken aktivitet på sajter snart sagt varenda idrottsklubb har därute på nätet.
Men Karo Bio och tidskriften var det!
Man kan i fallet med en internationell presentation, känna en extra tyngd inför Fas III-testandet av EPROTIROME; Artikeln som utlovats och utlovass, men aldrig kommit, växer ut till en symbol för Karo och jag ställer därför frågan: Varför? Ssssccch! Ledordet är Tajming. Det tornar upp sig både här och där; Både EpiCept - helamerikanskt och flirtande med Sverige av tvenne skäl: Som Small Cap-företag utan en enda vecka med vinst utan Biotech med ständiga tryckningar av nya aktier och där har vi så orsaken till att VD Jack Telley och ordförandeBob Savage nästan förklarar kärlek till lilla Sverige, långt, ja mycket långt från Sågverksälv-vägen där i New York State:
Forskargenius Kristoffer Hellstrand, 52, Sahlgrenskas stjärna efter Nobelpristagaren Arvid Karlsson, 86, och fadersfigur/mentor för professor KH, ja denna okuvlige göteborgare råkade komma in i EpiCept, då det kallades Maxim. Det smarta var att Kelley, Savage kommunmicerade rätt: Hellstrands läkemedel mot AML (Acut Mylnios Leucemia mm) är en presumtiv storsäljare; Nu är Karos och Eprotiromes tur att stå upp med ett godkännande.
Och - nota bene! - Karo Bio har laddat upp med ny informatör: Erika Söderberg-Johnson.
Nu undras:
a) kommer artikeln som ger hela vidden av Karo Bios motsvarighet till Ceplene, jag syftar förstås på Eprotirome/KB 2115, redo för FAS III efter mycket envis och högklassig uppbackad forskning--har Tidsskriftens korrektur inte som grund kronologisk spegling av utveckling från ax till limpa. ja då måste larmet gå och Editorials vänligen förklara; Dessa vetenskapsredaktörer gillar att ge och ta.: "En selektiv substans som verkar på sköldkörtel-hormonreceptorn för behandling av dyslipidemi"
b)Tveklöst är det en fördel för "Team KaroBio" att finnandes på Huddinges internationellt toppprankade forskarcentrum i Stockholm.Där rantar dagligen uppblåsta Vetenskaps-redaktörer. Sätt dem på på plats;Artigt korrekt. Röj väg för Eprotirome" ; Forskning är viktig. forskning är spännande--ett drama utspelas dag efter dag: Riskvilligt kapital bidrar till att lösa lidandets gåtor. Cancer, diabetes, Parkinson, kvinnor slås ut i Sköldörtlar som hotar att korta livet om körteln inte tas bort. Osv i ändlighet; Karo Bio är med det unika EPROTIROME /ÄRENDE ID KB2115, en potentiell vinnare, såväl för stora patientgrupper som tappra aktieägare.
Erika Söderberg gav besked av intet värde. Men: samtidigt fick jag klart för mig att en seriös, tung artikel nu ligger i pipeline.Och så kommer ett kittlande scenario för aktieägarna; Tajming var det ja!
PO Wallströms senaste redogörelse med en timme non stop, ja det inträffade vid en mässa i USA; Ingen artikel och ingen partner i FAs III-prövning och godkännnde fär Eprotirome som läkemedel - som redan förmodas som varmt välkommen över hela världen.
Jag har sökt få fram ett namn - eller fler,eftersom 2 tycktes aktiva i den omfattande närstudie som presumtiva partners getts tillfälle till.
Minst en full vecka per intresserad och för denna unika genomlysning av allt som hänt i uppbyggnaden av läkemedlet.
5 kandidater har gästspelat i KaroBios kärna/labb/kontor och all sakkunskap har serverats. Nu är visningstiden stängd. Partneravtal är icke enda lösnigen för ett Biotech-företag med e4n solklar vinnare: Här på min blogg redogörs för att Läkemedelsjättarna i framför allt USA genom Bristol Myers Squibb president Salvatore Anderiotti hänvisar till sensationella ökade vinster samt det effektiva i att köpa hela produkter eller företaget där en eftertraktad medicin finns.
Detta förändrar radikalt Peo Wahlströms defensiva, ja grumlande bilden av en bransch som sviktade efter den finansiellahärdsmältan. Även bekymmer avseende framtida skydd för läkemedel oroade och allt detta kopplades till den utslitna grammofonskivan: När presenteras
partnern inför Fas III för EPROTIROME; Undras om inte Peo W, tröttnat på det enögda alternativet med delad partnerskap som omfattar ett läkemedel åt gången;
Partner/köpare av hela KaroBio snart bli offentlighet; Vad säger partneranhängarna om ett cash-bud på hela Karo?
Tidskriften har i vilket fall identifierats och det visar sig snart om nya ägare vill att storyn inte kommit i tryck förrän tajming kan utnyttjas med full kraft.

Thorwald O.

12 kommentarer:

  1. Hej Thorwald,
    Tack för en intressant blogg.
    Visst kan BMS kan vara en av flera troliga kandidater i ett budscenario rörande karo Bio. BMS var med om att utveckla Eprotirome mot fetma i början av 2000-talet och har rätt till några procents royalty på Karos intäkter. BMS kan mkt väl ha ett visst intresse i att åter licensiera in substansen men är inte den troligaste kandidaten sett till nuvarande produktområden. Efter att BMS av strategiska skäl återlämnat KB 2115 som då var menat som ett preparat mot fetma, inriktade sig Karo på att designa substansen mot det nuvarande området höga blodfetter. BMS alternativsatsningar vid den tiden var misslyckade och bolaget har sedan dess även hoppat av vissa samarbeten som inriktat sig på sk MTP-hämmare som har effekt på lDL samt TG. Orsaken till viss skepsis mot denna typ av läkemedel är kopplat till biverkningar i tarmkanalen. Även andra större läkemedelsbolag har på senare år lagt ner projekt inom området, däribland Bayer. 
    De troligaste kandidaterna tycker jag dock fortsatt är Astra,Merck samt Pfizer detta framförallt av orsaker kopplade till dessa bolags nuvarande blockbusters inom området.
    Windhovers utnämnande häromdagen av ER-beta projektet som ett av top10 intressantast i världen just nu tillgänglig för partneravtal, kan mkt väl komma att bli en av flera faktorer som gör ett bud på hela bolaget troligare än ett avtal. Rörande ERbeta känns bl a Merck som en trolig angelägen intressent vilket jag skrev kring häromdagen på Redeye.se.
    Vänliga Hälsningar
    Krax

    SvaraRadera
  2. Krax;

    Tack för ett bränsle. inspirerar
    till att ha sökljuset riktat mot sak och undvika det där. Du vet.
    Har Du kollat detta med Merk, då kan Astra plockas in likaväl som Pfeisser osv.
    Nu har jag delgivits intressant info av typ handläggare /öra som uppsnappade.
    Ceplene har extra lyster i prestigeskåpet och checka senaste uppköpsfall;
    Ceplene-priset är snart framme - det ter sig patetiskt att sända mejl till Mr Bob Coock om partnerdea marknad Europa. Sanslöst.
    Och att karln svarar med 1x2 eller Goddag yxskaft har med vad EpiCeprt nu börjar ha klart för sig:
    Bordet kommer att digna under dollarbuntarna.
    Men KaroBio är snart i rampljuset.
    I sanning har det inträffat saker.
    Thorwald

    SvaraRadera
  3. Thorwald, du skriver att "KaroBio är SNART i rampljuset.
    I sanning har det inträffat saker".

    Vad menar du med det? Har du hort nagot mer an att det skall publiceras en artikel i varldspressen om "eprotirome"?
    Kan det vara dags for avtal eller uppkop kanske?

    Jag hoppas verkligen att de stora BP-bolagen snart slapper sargen och borjar lagga kontantbud pa Epicept och Karo Bio.
    Jag ar sa trott pa alla dessa hemliga forhandlingar (som pagar 10-15 manader) som i slutandan inte leder nagonstans.

    SvaraRadera
  4. Bulgo;

    Hända saker..För ett antal veckor sedan började kandidater till
    partnerskap för KaroBios EPROTIROME;
    Fem kandiderande läkemedelsbolag har var för sig en vecka - kanske
    någon dag mer - fått grundligt genomlysa Projekt EPROTIROME.
    Nu gäller det - just nu kan inte betyda särskilt många veckor till -
    hur OCH AV VEM EPROTIROME matchas igenom Fas III.
    Spännande! Och att den partner - eller som jag underlinjerat -
    köpare av hela KaroBio, men
    ej hamna i onåd hos väntetrötta aktiespekulanter. Observera: Att tid används effektivt - och i effektiv inbegrips en och annan
    paus för grundlig eftertanke -
    är utom varje rimligt tvivel.
    Karo Bios BERAMADE ARTIKEL är i trycket, inom ramen för en aktieägares dröm; Allt planeras
    att landa samtidigt.
    Vi får se.
    Thorwald

    SvaraRadera
  5. Hej, Thorwald,

    Tack för en intressant blogg där du friskt blandar olika ämnen ;)

    Personligen tittar jag mestadels åt dina skriverier kring Epicept och Karo Bio. Du har i korta ordalag omnämnt Myriad som jag gärna ser att du skriver lite om i din kolumn ngn gång då och då.

    Ang Karo Bio-inlägget; om det verkligen är så att du VET att artikeln kring Eprotirome skall publiceras inom 3 veckor från ditt inlägg, dvs senast 26 augusti/slutet augusti så kan denna information enbart komma från den publicerande tidningen eller Karo Bio själva. Får du rätt i detta samt att det är kopplat till partneravtal/bud i samma veva (tajming som du uttrycker det)så blir jag förvånad, mkt förvånad men skulle samtidigt bli glad.

    MVH
    BS-skribent

    SvaraRadera
  6. Hej, kilar emellan här. BMZ-insider
    - i posigtiv mening - liksom Pienz en masse f ö r detta med partnerslaå. Men tack och jag välkomnar nu att Du ghjälper till
    att stämmma av kronologisk händelsekedja i bolaget Karo Bio----har Du koll på några namn på den fem grupper/delegation som haft
    KaroBios proffsigaste service och nu bör veta vad de ska buda på; Båda dessa öäkemedel är forskningen mycket komlex och att analysera h e l a paketet t a r t i d, eller hur? Deb artikel alla väntar p ger en hint. Chansar
    Du där för att söka trigga konkurrensen+ Erprotriome KB 2115.osamäga.
    Liksom i fallet med CEPLENE OCH
    EpiCept så hävdar - precis som Du och Krax, att det ärpartnern, som skal in som mjölkkossa, hela sin upparbetade goodwill osv. Tr0or ni på partneravtal--kolla KÖPARE SOM
    THORWALD HÄR KOMMER FGARAND MED LITE ANDRA VARIANTER.
    Bra!
    Tick tack

    SvaraRadera
  7. Hej, Thorwald,

    Tack för en intressant blogg.
    Läser i inlägget kring Karo Bio (5/8) att du VET att artikel kommer under augusti månad. Räknar man från ditt datum i bloggen så innebär detta runt 26 augusti, och med säkerhet senast 31 augusti. slutet augusti närmar sig och jag ser med spänning fram emot om du får rätt.

    Inträffar det som du skriver, att artikel mm publiceras innan utgång aug, så finns det all anledning att tacka och bocka för att du delar med dig av din information. Om det inte inträffar och ingen artikel har publicerats tills dess så finns det dock tyvärr anledning att betrakta den i paritet med diverse inlägg på diverse bloggar.

    MVH Brik (från diBS)

    SvaraRadera
  8. Intressanta tankar och vi får se om du har rätt. Att släppa en "tung" vetenskaplig artikel i samband med att partner avslöjas skulle så klart ge ganska stort genomslag medialt, frågan är bara om det verkligen blir så? Jag är säker på att denna timing är möjlig, men jag är inte riktigt lika säker på att en partner blir klar inom vad, 2 veckor?

    Artikeln är ju som sagt inskickad och den bollas fram och tillbaka med ändringar och förbättringar. Releasedatum kvarstår att utlysas, jag hoppas så klart att både den och partnerförhandlingarna blir klara snart, så att man kan lägga detta kapitel bakom sig och öppna ett nytt mot framtida intäkter på en enorm marknad.

    Förresten så verkar du väldigt "säker" på dina tankar om NÄR detta med artikel/partner kan vara klart, vågar man fråga varför?

    MVH
    Bellatore (huserar på AVA/diBS/redeye)

    SvaraRadera
  9. Tid är pengar. Tidsfaktorn synes mig vara un-predictable matters---dock icke oviktigt!
    Icke alls så. Men om varje analytiskt arbete skulle flinas ned i underjorden för att den som sticker ut hakan nämner ett eller fler datum som denne, d v s jag, sedan ser harva förbi utan att hokus pokus---där står prinsessan och prinsen och slottet doftar av nybonade danstiljor.
    u är mogen för destinationen för lånta fjädrars papegojor;
    Spegel, spegel på väggen där
    säg mig - och det förbaskat precist,
    annars... - vem den bäste på datumet är!
    Kors i jesse ickenamngiven: Allvarligt så är tendensen m e d alla mina linjer--icke sant?
    Ni väntar på partnerdeals för EpiCept?
    Nada deal! Uppköp är one way.
    Karobio lär sig med tiden om de nu inte blir uppköpta innan höstlöven begravs i julesnö.
    Jag respekterar ledningen för Karo! Sågg ni medelandet om samarbetets spikande med W.?
    Hur tolkat ni det då?

    Thorwald - on the road again

    SvaraRadera
  10. Thorwald...

    Du har ingen anledning att bli arg, men med tanke på din journalistbakgrund så borde du ju faktiskt ha aningen mer respekt för källor gällande dina fakta. Jag har absolut INGENTING emot att man spekulerar, detta gör jag även själv ibland, men jag försöker aldrig få mina spekulationer att se ut som om de vore spikad FAKTA, utan helt enkelt mina egna åsikter.

    Jag är dock själv otroligt positiv till KARO och senast i dag så läste jag en artikel där bl.a. Eprotirome nämndes i positiva ordalag ang. tillägg för statinbehandling. Uppköp säger du? Ja, det är väl riskt för det med tanke på den låga värderingen, dock tror jag inte att de kommer att få med ledningen i KARO, men med den svaga ägarstrukturen kan nog ett hyffsat bud ändå gå igenom.

    Kan du utveckla dina tankar ang. Wyethsamarbetet, hur tolkade du det?

    MVH
    Bellatore

    SvaraRadera
  11. Thorwald,

    tack för att du besvarar inläggen och kommentarerna. Om du med säkerhet och skriver "Vet" att det kommer publikation inom 3 v och så ej blir fallet...ja är det då konstigt att man bemöter detta med att du hade fel i ditt vetande...sniffat på löv kanske:) Nog om det, bra att du är aktiv och hoppas du är så även framgent.

    Ang Wyeth infon. Min personliga tolkning är just den att detta görs för att reducera/eliminera komplexitet och förbindelser med bolag som är konkurrenter till den part som skall ingå partnerskap/köpa upp Karo Bio. Personligen ser jag uppköp av Karo som det som kommer ske, den lustiga handeln på sistone (som jag kommenterat i bloggar på redeye, den urlöjliga värdering av Karo på dryga 100 MUSD..luktar uppköp lång väg. Nu till wyeth affären igen...karo skär ned på relationer och säkerställer att de bsäta och smartasta hjärnorna inom Karo skall riktas mot prio 1, dvs epro och detta är klart för wyeth. Wyeth vill då hellre driva projektet på egen hand än att få spela andra fiol för Karo. Slutsats. en ny partner/uppköpare vill inte ha wyeth/pfizer med i bilden och därför är varken pfizer/wyeth uppköparen. SÅ helt enkelt en uppstädning inför dansen, dvs klä bruden inför avslutet.

    Din egen tolkning ang wyeth?

    Tror Karo-avslutet kommer innan slutet av okt, dvs innan snön fallit på höstlöven.

    MVH Brik

    SvaraRadera
  12. Hej, Thorwald

    Inga nya inlägg om karo Bio? Du skriver ofta och interssant om Epi men få ggr om karo; vore kul om du ville skriva mer om KB också.

    MVH Lilltand

    SvaraRadera