Populära inlägg

2009-08-09

Bye, bye EpiCept?

Ibland känns det befriande att rensa luften. Såga rubbet. Morsning, Good bye!
Det gäller allt tydligare i fallet med Biotech-företaget EpiCept Corp., (symbol EPCT, OMX Stockholm/NASDAQ)
Det helamerikanska lilla bolaget har ett läkemedel som godkänts; CEPLENE - det första medlet som ger hopp för patienter med cancerdiagnosen AML (Akut Myelois
Leukemi). I juni gavs godkännandet av CEPLENE att få lanseras tilll AML-patienter i Europa. Men endera är EpiCepts ledning, med VD Jack Talley i spetsen, bluffmakare
som pratar och pratar, men som efter varje web-sänd konferens bara tycks insnärjda i misslyckade marknadsaktiviteter; Eller utsatta för ödets förbannelser.
En bloggkollega, Kim Dahlström,Redeye,har min respekt för sin sin sågning av EpiCept, Talley och hela löfteskarusellen; Han har fått nog;
"Bye, bye, you broke my heart!" Något hjärta äventyrar jag ej i aktiespekulanternas
famösa psykjakt på kursraketer. Men nu osar det verkligen hett kring EpiCept:
Ceplene - varför ingen partner? Såvitt jag begriper borde det vara attraktivt villebråd i en marknad där förvärv är en nyckel för bolag med fet kassa. IDIS, ett litet brittiskt marknads-och distr. företag i pharmabranschen, engagerades i ett avtal att lansera C. Och bolaget har rivstartat; Men icke en siffra, som berättar/bekräftar hur det går. Kan görsa först efter 6 månader. Bara förväntad prisnivå för patienterna nämns.
Nu hade EpiCept en partner i ett preliminärt Licensiatavtal.
Men det blev bara pereliminärt. Vid kvartalsrapporten i torsdags (6 aug 2009)
ville inte VD Jack Talley namnge den avhoppade partnern. Han sade att fler presumtiva
partners vill diskutera licensrättigheten i Europa.Nya frågetecken.Kursfall. Åter till ruta ett.
Att Ceplene skall testas för ett breddat användningsområde tycks klart. Men när? EMEA har villkorat med det uppföljande testprogrammet; Det finns i tillståndet för Ceplene.
Uppköp av Ceplene eller hela EpiCept, nej det vill EpiCept enligt informatör Bob Cook ej höra talas om. Fakta: Det avgör förvisso ej Talley & Co. Aktieägarna gör kanske sällskap med Kim på Redeye - det är ju dessa som äger hela klabbet!

Thorwald - som ill. Redeye i oljan med samma namn.

3 kommentarer:

  1. Ni därute i vimlet och som snickar och snackar och dömer och ej dömer om vartannat.

    Som det skall vara.
    Läs Herbert Tingsten och sök känna
    varför han var debattens glödande
    kol, eller kika om Ni orkara ta er till Kungl Biblioteket eller på annat sätt kan få fatt i krönikor
    tiden 1957-1976 signerade R:et: RONDEN---SPORTCHEF NÄR JAG VARA DÄR 1964-1988-.
    Men tycka tycka om, med Povel är väl den utmaning ni klarar trots att jag v e t att ni har mod att skriva - strunta i pedantisk gnagande otrygghet eftersom ni aldrig kommit nära RIKTIG språkbegåvat, av rytme kastandes dina känslor i vild samba, ångest löpa-i-väg---drag intill--sträck på Dig--sök nå himlen---
    till valsens trånad på logen i Värmlands djupa skyddande skogar.
    Vad är det då att skjuta okring med
    snarstuckna invektiv och undermåliga bedömningar om vem horwald är.
    Är han sjuk? Är han bara en gissningssjuk gubbe vi kan sätta jkrokben för när han går av bussen?
    Nej, ni därute som lockade av slantväxt är inne på områden knegarna har hållits borta från i evinnerliga tider. Men mycket av dondernas miljarder, handskade med
    sorgliga aldrig debatterade affekte...Knutblusen Lena och gråstrecksranden Perf Ämte nickar åt varandra. Klockan är 11.43---lunch på Castellet...Dagens; smörbadad citronsmälte iu vitlöksdraperade musslor---sjtungsfiléer icke av denna världen.
    Scempa tar ett stycke utgången falukorv och biter tvärsigenom skinnet---
    Hostar lätt., Slår av kapsylen på en Tuborg genom att klatcha mot kanten på busshållplatsens skräpkorg; Här stannar 62:an. här var min transåport i 20 år fråbn Brunnsgränd 5, Drakens Gränd 2, 4 trappor---9 år i andrahandskyffen.
    Arbete varje dag.Nattskifte --tidningstryckeriets dofter.

    Nej Du surrsvage individ som inte fattar att en snubbe som jag ej behöver vara sjuk eller gammal eller gillandes lite påspädning på valvet.
    Hops
    Thorwald

    PS Du som vill ha ett någorlunda rättvisevärde på EpiCept-aktien: Varför kom - fastän gammalt och ingen panggrej - EpiCepts nya testprogram för CEPLENE --- FORTFARANDE EJ UPPSTARTAT---no interest men ett är säkert:
    Ceplenes 100 procent som HELT NY FÖRSTA MEDICINE SOM RÅR PÅ AML---
    DET ÄR JU GREJEN.
    Bob Cook är informationsansvarig i EpiCepts ledning. Okvalificerad.
    Han är ansvarig för den sanslöst illa genomförda Web cast angående rapporten för 2;a kvartalet.
    Sedan var det lika amatörmässigt att
    Cook tlog upp halva Cast-tiden med sifferrabblande. Slarvigt, ofrlåtligt.
    Till råga på; Denne Cook får den 8 augusti ge svar på ett mail (se kommentar denna blogg!) Och hans besked är..."Nej vivill inte bli köpta".
    Utan: Vi har inte bett eller erbjudit någon att köpa bolaget eller Ceplene. Fattar Ni? Här har man åter sinande kassa, som räcker till våren 2010--jag tror det är kris redan före årsskiftet!
    Skal Europa och Ceplene splittras med en delägare som förmodas betala en kraftigt stor upfrontsumma ---för att ej ga styrning...bara en del av en del av världsmarknaden.
    Såddant här tyder på att detta med att hösten 2011 hafull kraft i globalt fäste för Ceplene - det tarvas det muskler för att klara.Jag vill lyfta på kasken för Talley, Savage, hela forskningsteamet med professor Kristoffer Hellstrand i septsen---och alla icke nämnda, icke gömda.
    Men Bob Cook bör plockas undan fråän allt info-ansvar. Nu.
    THORWALD

    SvaraRadera
  2. Thorwald:
    Bry dig inte om påhopp och mobbare ty de saknar ordets gåva. Men de märker knappt skillnaderna för kan man inte så vegt man inte.
    Jag är en fembarnsmamma, som slitit ut mig och cancer är inget att sitta och grabbigt försöka begripa
    för då sätterman väl de drabbade som ser varje nytt läkemedel som et hopp en Guds gåva.
    Släpp inte efter, Thorwald! Detta med Dansen kring guldkalven Ceplene kan ju bli ett stycka roman från din otroliga skrivarebegåvning...Du äger något som gör att man liksom dansar med och elakheterna får en snyting varhelst de dyker upp. Vi är en kvinnlig vängrupp i Hägersten och vi satsar en slant som investeras i aktier. Jag är glad i dag: Epicept när den var under femman!
    Något talar för att något inträffar då CEPLENE LANSERAS AV KUNNIGT INFORMATIONSPROFFS. Vad tror du?
    Mona

    SvaraRadera
  3. Mona...ja, jag hade en kärlek med det namnet en gång, men hon försvann.
    TÅLAMOD kan ibland vbesegra allt.
    Jag kan hälsa från Ceplenes skapare;
    Professor Kristoffer Hellstrabd, 52.
    Jag tog upp detta med hur något
    gör så att folk med EpiCeptsaktier inte orkar utan säljer. Den efterstude som skall göras - tyngden i Ceplene finns väl redan i och med Europeiska Unionens - läs: EMEA, gett sitt klartecken?
    "Visst är det så. Jag har aldrig varit aå säker; Ceplenes kraft kommer bara att öka.
    I rättvisans namn ska jag också nämnaför Dig och dina aktiepolare att EpiCepts ledning med VD Jack Talley i spetsen får en hyllning av proessoR ELLSTRAND. "jaCK - VILKEN KÄMPE!"
    thorwald

    SvaraRadera