Populära inlägg

2010-08-26

EpiCept repar mod: HAR ETT ESS I ROCKÄRMEN!



En hektisk vecka med EpiCept, AML - denna människofientliga Leukemi-cancerform och att AML SPECIFIKT DRABBAR ÄLDRE MÄNNISKOR SOM KÄMPAT ETT LÅNGT LIV FÖR ATT FÅ EN TID SOM FRI FRISK PENSIONÄR.Men icke så och är man amerikan och drabbad av AML-
diagnosen, ja då kan inte tvärstoppet för den svenske professor Kristoffer Hellstrands livsgärning vara särskilt uppskattad av någon utom paragrafrytteriet.

Men Hellstrand,liksom ledningen för Ceplenes ägare, det helamerikanska Biotechföretaget EpiCept, söker ta den amerikanska läkemedelsgranskande myndigheten FDA;s inhibation av den ansökan som man hade klar till sista juni och som även var så optimistisk efter framgången med godkännande i Europa och den mycket meriterade partnern för pionjärmedicinens sjösättning över hela Europa, Meda AB, ÅRTIONDETS BÖRSBOLAG I SVERIGE, BASERAT PÅ FUNDAMENTALT SERIÖSA GENOMBROTT SOM NISCHFÖRETAG I HANDELN OCH UTVECKLINGEN av läkemedel i marknaden.

Och förvisso var det tveklöst det mest värmande EpiCept och personerna kring det spektakulära CEPLENE KUNDE ÖNSKA SIG DÅ DE PÅ MIN BLOGG kunde läsa ATT MEDAS VICE PRESIDENT och chef för Corporate Finance - Anders Lamhult- uttalade en mycket stark support för CEPLENES introduktion i den europeiska sjukvårdens mest prioriterade
och "heta" område; Cancer.

Jag söker EpiCept-ledningen därborta i Terrytown. Alla sitter i intensiva möten. Gissa vad som gör att de ansvariga för hur ansökningen taktiskt blev fel genom begäran om förtur och besked om yes or no redan i december.Som att bara beställa! Ingenting tänder avog inställning hos byråkrater som självsäkra kapitalister.
Bob Cook,, finanschef och informationsansvarig - lyckas bättre och bättre, anser jag! - i EpiCept, ringer upp och jag låter honom ge läget som VD Jack Talley, ordförande Bob Savage m fl hamnat i då aktien efter FDA:s dramatisk refuserande åter är frimärksaktie och som ett hån mot aktieägarna stampar den nu på 4 kronor.;
Vad har då ledningen att säga till dem som har aktier kvar eller ruinerats?
Bob Cook:
- Som första åtgärd har Jack Talley varit i kontakt med FDA.Resultat: En agenda för möten hos FDA i Washington uprättas. Professor Hellstrand väger tungt i det team som
som vi tror kan få FDA att acceptera de absolut befintliga resultat-verkan; även terapeutiskt då Ceplene kombineras med en liten dos av substansen Interlekin L-2. Att ta den delen som intäkt för att stoppa HELA CEPLENE-PAKETET, nej det tyder på att något inte gått rätt till här.
Beklaga? OK, men om EpiCept ska blidka FDA med att lyda granskarnas krav på ytterligare en studie, som bara styrker HELLSTRANDS TES OM HUR OCH VARFÖR INTERLEUKIN L-2 I SMÅ DOSER bidrar till att patientens immunförsvar gör rent hus med Leukemins cancer-celler;Dödar dem. En poäng vid det senaste förmötet med FDA var dessa mäkta imponerade av Hellstrands dödspatruller; "Kan Du i ansökan redogöra för vart resterna av de dödade cancercelleerna tar vägen?" I den stoppade dokumenthögen finns svaret! Sant, vem kunde ana FDA:s dolda ansikte.

Detta ger ett befogat hopp om att rättvisan nu släpps fram:Att de byråkrater som stoppade Ceplene redan i viss mån fått bakläxa genom myndighetens direktorat,som nu ger EpiCept chans till upprättelse:
- Vi har informerats om att FDA skärpt villkoren för prövning av cancermediciner.
Att Ceplene är den första medel som verkligen kan vinna slaget mot leukemin---ja, vi vet hur paragraf-formade regulatorer resonerar.
Inom en månad vet vi nu hur Ceplene ska/kan introduceras på dess hemmamarknad:
Bob Cook tror att helt utestängd inte är möjligt:
Ceplene är med MEDA:s starka "Launch Europe i närkontakt med hematologer, som nu allt skarpare kräver att internationella riktlinjer inte ska saboteras av paragrafryttare utan nödvändiga avancerade kunskaper ska ta större plats.
Att Kanada och Israel står på tur med ja eller nej till Ceplene kan betyda mycket:
- Vi går igenom alla verksamheter, inklusive den finansiellla sidan, säger Bob Cook.
Senaste modellen med PP var inte bra. Vi har olika modeller och den enskilde aktieägaren ska inte behöva känna sig orättvist behandlad.Dagens kassa räcker november månad ut. Intäkter är f ö på ingång det närmaste halvåret:
Smärtbekämpande krämen NP-1 har avancerat till konkreta förhandlingar. Upfront
blir det ett tillskott på 15-20 miljoner dollar.
NP-1 har efterfrågëstyrka. Tidpunkter - nej befria oss från att gödsla med tidpunkter. Azixa - det ryktas deån Myriad om ökad chans kunna inleda fas III före nyår eller senast februar 2011. 5 miljoner dollar till?
Ceplenes intro i Europa lär lossna först nästaår med säljsuccé i Medaregi; Men mycket tyder på att säljeriet börjat ta fart redan nu. Vi får se.

- Som sagt: Det gäller att se h-e-l-a rörelsens möjligheter.Göra något gott som vänder uppåt.
Bob Cook menar vad han säger.
Att Bernie Tyrrell och Ruth Kelley fortsätter att bygga upp en säljavdelning
känns självklart.USA-marknaden kan aldrig helt stängas för Ceplene, avslöjar Bob Cook. Och Epis trumfkort, ässet i rockärmen om man så vill, i Davids ödesfight mot Goliat är den auktoritet som jag tror får FDA:s tungviktare att först meddela en granskning inför expertpanelen, där CEPLENE får OK.
Med ett krav: Att på sikt arbeta för en styrkt förlaring till tefrapeutisk verkan då Interleukin L-2 i små doser kombineras med Ceplene.Ässet i Epis rockärm: A Collier-Smyth. Fd forskningschef med cancer som huvudämne
Godkännande från Israel har 13 år i Bristol myers Squibb.Obs Collier-Smyth har aktier i EpiCeprt. redan valt den utvägen--Ett nej hindrar bara
AML-patienter från att uppleva en chans att slippa dö i förtid.

Thorwald

Bild: Han är Esset i rockärmen: Professor A Collier-Smyth.Diskret maktfigur i Pharma-USA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar