Populära inlägg

2010-08-27

Nu kan även Jack Talley välkomna uppköp!

We’ve said current cash is sufficient into fourth quarter 2010. Your estimate is in the ballpark.

We do not foresee meaningful European sales of Ceplene in 2010, so cash from Meda will likewise not be meaningful.

We are reviewing options concerning business strategy.Decisions on the business come before any further discussion about financing.

Bob Cook EpiCdept Corp.-----------------------------------



Okey, jag tar det korta svaret som anpasselse till en prekär situation för EpiCept, och VD Jack Talleys raka första kommentarer var som hämtad ur Handelsskolornas instruktionsbok:
Har börsbolaget, som dn VD har på sin lott att bevaka, var klokeer; vänta då inte med att ge en korrekt bild av - som i EpiCepts fall en absolut oväntad chockartad smäll från den mäktiga amerikanska läkemedelsgranskaren FDA:
Byråkraterna i FDA, som enligt regelverket ej behöver förklara tagna beslut---De stoppade allt. Inte bara begäran om att få PreReview och redan i december skulle FDA ge tillstånden till USA-marknaden. Men där var det lille amerikanska Biotechföretaget med den nu nedpressade börssymbolen EPCT för optimistiskt eller kalla det för vad det är; Blåögt bortseende från de faror som allltid lurar när stora statliga byråkrater skall servera beslut som ansses lite nonchalant för givna. Så vara och är det inte i EPCT-FALLET. mEN AKTIEN KROSSAS (handlas runt 59 cent (Nasdaq) och 4.20 kr (OMX Stockholm) - NÄSTAN. jAG TROR ATT DEN KOMMER ÅTER TILL ÅTMINSTONE 10 KRONOR INOM EN MÅNAD. jAG SLÅR VAD MED EN EN KRONA /SVENSK/.
I centrum FINNS ETT UNIKT SKAPATA HOPP FÖR SJUKA MEDMÄNNISKOR,: Läkemedlet CEPLENE, en förste lindrare och hopp om att slippa återfall FÖR DE MED CANCERNS DÖDLIGA DIAGNOS; AML (ACUTE MYLOID LEUKEMIE).
EMA - FDA:s motsvarighet, godkände Ceplene fullt ut i oktober 2008. Dess upphovsman är Professor Kristoffer Hellstrand, 51, och han ger inte upp hoppet även om FDA tog det digra forskarunderlaget på ett för enkelt sätt av banan. Bakom kan ligga en skärpt hantering av ansökningar i cancerfältet. Attt Ceplene är banbrytande för AML-
patienter kan nu komma att spela en roll om förestående möten med EpiCept-ledare
och forskarna som FDA planerar.
Där har vi säkert Jack Talleys omedelbara kommentar i den kommunike som hakads på stoppet från FDA.
"Följer man en lång tid med FDA:s restriktiva anslag så tror jag inte man ändrar sig och ger Ceplene nytt datum utan att vi först gör vad de kräver: En ytterligare studie ang vadsom fungerar - även terapeutiskt! - då Ceplene ges i kombination med Interleuken L-2. En studie finns. Ny kan tar åratal och kostnaderna stiger, sade Jack Talley och underströk respekten för FDA och att myndigheten går med på möten inom en månad är poditivt!

Bob Cook slår i svar på mitt frågemejl intressant besked om stämning och vad som prioteras i EPCT:s huvudkvarter i Terrytown.
- kassan räcker en bit in i december,
- koncentrationen ligger nu på att läget genomanalyseras och få fastlagt vilken
prio vi fastnar för;
FDA-mötena blir avgörande men å andra sidan driver Meda AVB med fortsatt full kraft i
Lanch Europa för Ceplene. Den banbrytand medicinen kommer att finnas på större delen av jordklotet hur USA än nej:ar.

Jag har försökt att ana vad för slags options/möjligheter som bör vara prioriterade just i dag;
De aktieägare som hänger kvar tror jag kan bli vinnare inom en inte alltför avlägsen framtid;
Uppköp. Minimum 20 kr per aktie.
Jag vågar sätta en slant: En bjässe med fet kassa har kanske redan träffat Jack T.
Denne välkomnar nog uppköp nu.
Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar