Populära inlägg

2009-08-19

Ceplene med Hellstrands klargörande ang 70 % som slipper återfall --analys--

>


Företag: EpiCept Corp. Symbol Nasdaq/OMX Stockholm: EPCT
Verksamhet: Forskning Läkemedel.
Resultat: Förluster radade år efter åt.
I fokus just nu, orsak: Har fått CEPLENE. det första medlet som kan bromsa och även
helt bota återfall från AML - alltså det första botemedlet mot att behandlade slipper återfall med cancerdiagnos AML. I kommentar av professor Kristoffer Hellstrand - nedan! - klargörs Ceplenes verkan och att det gäller återfallen, vilket jag givetvis syftade på, men alla oklarheter ska undvikas. Att detta nya läkemedel är efterlängtat av patienter och läkare, och alla andra berörda, är lätt att förstå.mer än 70 % av återfallför gruppen 60 år. Och nu är Ceplene på väg ut i Europa.Dessutom är forskarteam Hellstrand och EpiCept redo för att läkemedlet godkännandetestas i USA (RESULTAT VÅREN 2010)och Kanada (besked kanske före årsskiftet).
Ceplene har tillerkänts Fast track-status av granskande FDA i Washington DC.
Medverkande i denna annorlunda analys och som är den som vet bäst.
Professor Kristoffer Hellstrand, 52. Under 25 år ledde han sin skapelse CEPLENE
till grönt ljus/godkänt i den europeiska läkemedelskontrollen EMEA; En världsmedicin på väg ut till alla som lider av AML och löper risk för återfall.

Rekommendation /Thorwald själv/: Köp, stark signal utan tekniska hinder.
Orsak: MYCKET värdefullt är hur Hellstrand här ger sådana omdömen - inklusive klargörandet . om sitt livs forskningsframgång, att man uppfattar det överraskande att EpiCepts informatör och management ej i en mer breddad professionell offensiv klargjort vilken juvel man har lyckats arbeta fram, ty ledningen får mycket bra betyg för allt sitt ENGAGEMANG och förmåga att få investerare att fylla på sin oftast sinande kassa. Nu finns medel så man klarar sig till Q2 2010.Uppköpet kommer före.


Jag frågar Hellstrand: Den post-Okey-studie ni skall fullgöra enligt uppgörelse med EMEA /Europas FDA/.´Studier som skall säkra en breddad bas för Ceplene tillsamans och i kombination med andra läkemedel.
Hellstrand; Det här skall inte blandas på något sätt, Ceplene är det stora mot AML
det andra blir så att säga ett stycke ytterligare intäkter. Men Ceplene är - det vill jag fastslå trots att jag leder teamet som arbetat fram det hela - något riktigt stort. Ett härligt genombrott i kampen för att slippa återfall leukemi som drabbar många patienter efter avslutad cellgiftsbehandling. där
Thorwald: Jag hörde att upp mot 70 procent av de 20 000 fall Europa har per år, att så många kan slippa återfall och flertalet kan till och med återgå till arbete eller leva som man vill.
Stämmer det?
Hellstrand: Hänvisning till Hellstrands klargörande i kommentar nedan!
Allt ser verkligen bra ut, ty styrkan i Ceplene är enastående effektiv mot återfall i leukemi; bara det faktum att man kan egenhändrigt sköta injiceringar utan problem i hemmet. En professionell introduktionsvecka säkras för alla patienter.

Ni som arbetat fram denna juvel lär få fringisar och belönas i options- aktieprogram.M.m.

Hellstrand: Det där ordnar sig. Jack Tellay & Co har arbetat hårt för att vi skulle lyckas. Alla är med!
Jag tar mig friheten att dryfta något namn på eventuellt uppköpare av hela EpiCept.
Hellstrand då jag nämnde Bristol Myers Squibbs namn: "No comments."

Så lät det inte förut i sommar. Hellstrand äger en stark integritet. Det respekteras.

Att internationdella hedgefonder, och Investment-grupperingar, nu börjar visa sig i fallet EpiCept är helt enligt skolboken; Att spåra upp aktier som t r o t s ett banbrytande läkemedel - syftar förstås på Ceplene - kör fast i en massa frågetecken---ja, ni kan och bör föreställa er vad Peter A. Cohen, Brandt m fl rekonstruktionsproffs, gjorde när de genomlyst EpiCepts situation; Här tiggdes det pengar. Nyemissioner har duggat tätt; Nu letar EpiCept partners, först och främst någon som betalar "upfront" för rätten att dela på lanseringen i Europa. Men det bidde av stora vanten bara en tumme, och nu körs partnerjakten under press från vikande förtroende, undervärderad aktie...Vad gör då Cohen & Co.? Jo, man siktar in sig på management i EPCT. Uppköp blir allt hetare;
Uppköpsproffsen har förmodligen shoppat in nya gula slipsar för banketten då affären är i hamn. Alla lyckliga. Aktierna stiger.
En aktie som handlas i knappa femman. 0.65-0.70 í USA. Rean kan knappast pågå
länge till.

Thorwald

Alla sifferlekar struntar jag i här. Skönt.

8 kommentarer:

  1. Hej, Thorwald,

    INtressanta inlägg om Epicept och i synnerhet de aprtier där du hänvisar till diskussionerna med Hellstrand själv. Ang leukemi - detta var nyheter för mig att Ceplene testas mot denna indikation. Mkt intressant, i synnerhet om det du skriver är korrekt. När väntas testerna och studieresultaten för leukemi vara avklarade bedömer du? Rimligen, om dessa visar på goda utfall och klar statistisk signifikans, kommer det ett uppköp innan studieresultaten tillkännages...trots allt finns en BMS-räv i Epi-styrelsen....så BMS...uppköp av Epicept..warum nicht säger jag :) Tidpunkten lär dock tidigast vara senare i år mot slutet q4 al början av 2010 i sdåana fall gissar jag.

    Tack igen.

    MVH Brik (diBS)

    PS. Har kommenterat ditt inlägg om Karo Bio och redogör för en fundering/fråga i denna kommentar...vore tacksam om du kunde kommentera den.

    SvaraRadera
  2. Tack sa mycket Thorwald for dina spannande kommentarer rorande Epicept och Karo Bio.
    Vilket av dessa 2 bolag tror du mest pa KORTSIKTIGT? Det verkar som om du tror att bada bolagen kommer att presentera nyheter nu under slutet av augusti. Ar du fortfarande overtygad om att nyheter om avtal/uppkop kommer att presenteras inom kort?

    SvaraRadera
  3. TACK SJÄLV, OCH LYCKA TILL---Något mycket gott kommer ur detta. Ett botemedel mot väntans tider kanske kan konstrueras.
    Tålamod.
    Thorwald

    SvaraRadera
  4. Kristoffer Hellstrand22 augusti 2009 kl. 13:50

    Hej Thorwald,

    Tack för att du skriver om vårt projekt. Din beskrivning av Ceplenes effekt vid leukemi (AML) är dock inte alldeles korrekt.

    Din rubrik "Ceplene botar 70%" är t ex felaktig. Ceplene minskar risken för återfall i leukemi, och om man inte får återfall i leukemi får man anses vara botad från sin sjukdom. Denna effekt är mer uttalad hos yngre patienter, och om man är <60 år ökar chansen att slippa återfall med mer än 70% efter Ceplene-behandling. Men det är något helt annat än att 70% av patienterna botas (som man kan tro om man läser din text och din rubrik).

    En annan synpunkt: Ceplene är inte det första läkemedlet mot AML. Många patienter botas varaktigt av den cellgiftsbehandling som ges vid diagnos. Under de senaste decennierna har denna behandling förbättrats så att en betydande andel AML-patienter botas, vilket var ovanligt fram till slutet av 1970-talet. Tanken med Ceplene-terapi är att förhindra de återfall i leukemi som drabbar många patienter efter avslutad cellgiftsbehandling, och Ceplene är vad jag vet den enda medicin som har effekt i denna fas av sjukdomen. Vad Ceplene alltså tycks göra är att öka andelen patienter som inte får återfall.

    Bästa hälsningar

    Kristoffer Hellstrand

    SvaraRadera
  5. Tack Kristoffer för detta klargörande. Fakta ska råda.
    Jag har Ditt klargörande inkorrrigerat - se ovan - och
    detta ger bara än större tyngd åt Ceplene och Dig och Dina teammates.
    Thorwald

    SvaraRadera
  6. Att m e r än 70 % av behandlade återfallshotade AML-PATIENTER.
    Och där är Ceplene ä n n u och glädjande nog den veterligt första medicinen som blir livsviktig för dem som genomgått andra terapier (cellgiftsbehandl mm mm)----

    Thorwald

    SvaraRadera
  7. Hej!

    Mycket intressanta bloggar!

    Har under sommaren studerat Epicept och dess pipeline och kan ur ett "ekonom perspektiv" konstatera att bolaget idag verkar vara mycket attraktivt värderat. Risken kontra möjlig reward lockar verkligen till ett köp.

    Har några frågor till både Thorwald och Mr Hellstran som jag hoppas ni kan besvara.

    Thorwald, från vilket håll kommer dina uppgifter om att ett köp av hela Epicept är nära? Jag tycket Jack och övriga i ledningen är väldigt tydliga i sina framträdanden om att en försäljning i dagens läge är inaktuellt. Givetvis är det inget som dessa herrar har helt i sina egna händer men deras rekommendationer väger tungt och därför bör nog ett ev. BP bud ha en väldigt hög premie för att godtas av ledningen.

    Mr Hellstrand, Epicept har som mål att testa Ceplene mot MDS, CML och MM där studier mot MDS drar igång senare under hösten.
    Går dessa studier direkt in i fas 3 eller måste dosering och säkerhetsprofil testas i tidigare faser?
    Ser du någon möjlighet att testa Ceplene mot annat än hematologiska sjukdomar?

    MVH
    Johan

    SvaraRadera
  8. Kristoffer Hellstrand har gett
    världen ett kvarts sekel av sitt 52-åriga liv med projektet CEPLENE. Och och hans dröm blev verklighet då Ceplene i det tredje tuffast möjliga granskning av EMEA; Europas läkemedelsmyndighet.
    Johan, Din seriositet känns bra; Aktier som Biotech-arna EpiCept och KaroBio står och stampar på låga nivåer i avsaknad på besked i helt avgörande frågor.Managment tiger, debatten går på tomgång. Och allt utspelas alltså i en börsyra; ATT SITTA MED SVARTE PETTER--PUH.
    Jo, Hellstrand och hans närmaste teammates ser en utveckling av Ceplene och här är en nyckel;
    Hellstrand styrde SJÄLV fram beslutet om att en fas III-studie - färdigplanerad och klar 2010 - sätts i verket; Sverige, Belgien och Frankrike deltar. Viktigt: EMEA är nu med i dennna vidgning av Ceplenes användning--Och enligt EMEA har de tre examineringarna av
    Ceplene gett Hellstrand en bästa- --tänkbara-ranking.Förtroende Inför FDA-granskningen av Ceplene i Washington DC betyder renommmé guld. Jag skall gå vidare i de här uppslagen jag förstår att Du har ett syfte och välkomnarf Dig att beskriva Din tråd.. Har Du mer - kanske någonfaktabit eller möjligt tips?
    Thorwald

    SvaraRadera