Populära inlägg

2010-08-04

EpiCept - ett drama med happy end






"Jack Talley vägrar snacka upp börskursen.Bra!"



Den oförställda glädjen tillhör alla levande varelsers
största förnimmelser;
när hettan från PM:et kokat; varma svalkande händer trycker det budskap som Oförställdheten har visat och till och med knipit igen munnen och blundat:
Tecken på en vetskap som man håller för sig själv.Äkthetens sigill.

EpiCept är en av de märkligaste fenomenen någonsin existerande på de största börserna; NASDAQ USA och den av kunskap och tradition laddade Nasdaq OMX Stockholm---

EpiCept blev för sex år sedan börssymblen EPCT; Offentligt klev man in som publikt aktiebolag genom ett samgående med ett namn så nära "They are dancing On the edge with risky business", som jänkarna säger a la Wall Street!" Så var det: Maxim var ett Biotech-äventyr där Mammons skugga fanns i allas handlingar; som fick mången ungdom och även äldre. att visa ID med slickat-bakåt-bevattnat hår,lättrandig Al Capone-kostym - gärna med fräcka, färgstarka slipsar; Man placerade Maxim högkvarter i San Diego; Ägarna kunde i Kaliforniens sol visa upp attraktiva foskningsmaterial; "En Pipeline man hör vissla dollartecken", som en hängiven aktieägare uttryckte det på en årsstämma.Plötsligt kunde man slå på stora trumman;Det svenska cancerläkemedlet CEPLENE---guldhönan Agda personificerad---Och jag undrar om Maxim-arna fattade vilken forskargärning man hade i sitt dollarrör!
En 20 ÅR lång bragdbetonad arbetsdisciplin på det internatonella sjukhuset i Göteborg, Sweden. I forskarteamet arbetade ett par välrenommerade nära kolleger till K.H. Maxims krav på att få fram ett läkemedel mot cancer gick hand i hand med tomma konton.Olija in tryckpressen; Nya aktier, ny cash susar in på kontot.
Givetvis påpekade PR-videon att i rummet intill Professor Kristoffer
Hellstrand, ja där arbetade fortfarande ett geniernas geni inom medicin; Arvid Karlsson, som fick Nobelpriset 2000 för att som förste forskare ha öppnat dörren till ljuset och ett värdigt liv för de hundratusentals i världen som drabbats av Parkinsons sjukdom;
Mitt i förväntansfulla Börssnackares jubel vid varje ny prognos om hudcancer-medicinen Ceplene och intresset från FDA i Washington sopade undan de sista tvivlarna. "Välkommen med en ansökan".
Ceplene skulle ha "mycket goda utsikter att få ett OK", skrev flera analytiker-Gurus på Wall Street.
FDA fick ansökan och dokumentationen. Och FDA sade nej. Där fanns kvaliteter i Ceplene, men...ridå!
FDA hade synpunkter. Tvärstopp De lånade fjädrarna pyrde tjärdoft över huvudkvarteret i San Diego. Och jag funderar: Hur många grinigt nedsablare av EpiCepts ledning fick sin ekonomi bränd till aska i Den stora blåsningen? Bra fråga!

Maxim-skutan försågs med guld i reklam, bjudkalas där analytiker smörjds. Och aktien
hade nu hela sin existens --- FDA hade smulat aktievärdet. Faktiskt var de goda framsteg, som FDA kunde peka ut, orsaken till en nystart med EPCT som varumärke. Ceplene var redo och idag vet vi; Det blev ett genombrott (launch Europa pågår!)
Maxim låg hjälplöst i chapter 11-diket: Att pipeline innehöll fl.era starka kandidater inom Cancerområdet - t ex Azixa med,sikte mot hjärntumörer m.m.
EpiCept blev det och överst på dagordningen då man startade om det bästa ur askhögen; Epi skulle skapa ett förtroende med sina ägare. Nyemissioner var ett måste, men MÄLET
SOLKLART: Ha ett eget ägandes godkänt läkemedel mot cancer; Hellstrand och hans forskare skulle bistås med expertis och ekonomi. Ceplene-projektet hade pågått i 20 år; En ny patientgrupp i cancerns plågor fixerades: AML (Acute Myloid Leukemia)--
en blodcancerpinad med de äldsta patienterna; Och ingen medicin efter cellgiftsbehandling fanns. Nu finns det; Ceplene.
------------------

Nu är det dags sanningens ögonblick - igen.
FDA har åter namnet Ceplene på granskningsbordet. Skillnaden mot prövningen med Maxim som huvudman är monumental: EpiCept fick godkännande i oktober 2008 för Ceplene mot AML. I den komplicerade forskning som skapar vapen mot Leukemi får forskarna sina törnar. Med det underlag som nu finns hos FDA säger Professor Kristoffer Hellstrand:
- Det känns som vi förbättrat den ansökan EMEA godkände - på nästan alla punkter.
Det är viktigt att släppa Maxim-spöket. Att Jack Taley i VD-rollen inte hängivit sig åt att smörja analytiker hedrar honom.
Det kommande halvåret visar resultatet av en askungesaga med Fågel Fenix på väg hem.
Att EPCT-aktien undervärderas hör till Biotechs allmänna oro. Det ändras i takt med FDA-beslutet i december 2010. Partneravtal NP-1, Azixa o s v.
Snabbt, högeffektivt hadplockades ledning för nya Maxim men med ett namn som
vi hoppaa tolkas som ett järtecken:
Jack Talley överraskar i morgon då kvartalsrapporten lämnas ut. Något substantiellt om Ceplenes debutmånader i introdsuktionen, resultat från den påbörjade introduktionen i Europa...ePI REDOVISAR EN KASSA PÅ 8.3 MILJONER DOLLAR.
NP-1 får snafrt en partner. Upfront<: 17 miljoner dollar. O s v. Nu finns medel som tar EPCT hela vägen till egen snabbt uppåtgående vinstgivande Läkemedelsföretag;
I chat- och Forum-Sverige sitter vissa med mycket dystra tankar;Man gläds - nota bene! - åt allt negativt man kan hitta i dagens kvartalspapper...
DI:s BS harsnart inget val men jag ger ett råd:
Låt gtyp Pasquale få leka magistrar - då gör de väl ingen skada någon annan stans. Och kasnke är de bundna att evigt förbanna Biotech typ Epi. De förstår inte:
EpiCept är en alldeles äkta fågel Fenix som flög fram ett av 2008 års vinnande nya läkemedel i Europa: Ceplene. Det finns det ENEA-ord på.
Och Ceplene har nu förutom AML två tunga indikationer som skall prövas. Det underlag som den 30 juni skickades till Washington är skarpare och mer genomarbetad på varje punkt jämfört med underlaget EMEA /nu MEA/ godkände 2008, säger professor Kristoffer Hellstrand. Den 12 augusti får man besked från FDA om Ceplene ges "Fast track". Medicinens efterfrågan ökar nu för varje vecka. Tyskland blev lan nr 2, Frankrike och
Spanien därefter. och MEDA:s lansering är av absolut bästa klass.
I december bör FDA-besked om godkännande komma. OK 30 europeiska länder finns; Skall Israel och Canada hinna före USA?

EpiCept är ett unikt börspapper. Meda har satt fart på uppköpsrykten efter kvartalsrapporten. VD Anders Lönner pressades avseende uteblivna uppköp.
VD svarade utan dröjsmål:
Vi skall göra företagsköp. Allt är riggat för det.NP-1?
Icke ett ljud mer.
Jag gör ammalunda;


Thorwald



Chart; 5 augusti. Segt, segt för EpiCept, men snart kommer ett ljus som visar
vilket arbete som redan borde visa aktiepriset 40 skr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar