Populära inlägg

2010-11-11

Aktiedramatiken med Epi i orkanens öga


.

Att våga krönikera angående Wall Street - ni kanske såg filmen med Michael Douglas som Mr Greed - och mindre belevade adresser, har varit med om oräkneliga ups and downs;
Börskraschen 1929 var mónumental; Aldrig har på kort-kort period så många aktier blivit värdelösa. Folk hoppade från balkonger eller så hängde man sig i slipsen - om den höll. Tragedierna var så många så att en kollega på New York Times sade vid en morgondragning;
"Nu får vi se framåt - och skriva om möjligheterna, annars kan vi lika gärna hoppa från 44:e våningen vi också!"
Det tog tid.Men klockan går aldrig bakåt. Och trots klippet som visar bottennappet på
Nasdaq detta dygn den 11 november 2010 så är ingalunda en krasch aktuell, glöm aldrig det!
----

I dag har vi inget 1929.
Tvärtom ----dagarna ter sig ljusa för börserna efter härdsmältan som staterna garanterar bort mer eller mindre utan verklig inblick och kunskaper hos befolkningarna.Livet traskar på, liksom. Börserna ser stjärnskott komma och gå.

EpiCept Corp (EPCT) TILLHÖR DEM, SOM LEVER PÅ EGGEN: BIOTECH. FORSKAR FRAM LÄKEMEDEL. Osar det bränt - håll fingrarna borta om Du inte fattar vad r i s k är
- belöningen får inte förhäxa; Bländskenet är understundom svårtolkat. Stor risk kan
vara en tröst då en satsad krona står och snurrar runt aktievärdet 5 öre. För finns bara godkänt läkemedel eller/och lovande kandidater i pipeline---ja då är inte
kassabrist - som i fallet EPCT - en möjlig utplåning vid all time lows; Då skall
exekutiva ledningen i samråd med styrelsen vidtaga åtgärder som klart utvisar framtid i när- och långperspektiv; Man ska låta sitt rätta aktievärde lysa i eldskrift!
Just nu finns en annan analkande lösning. Ett uppköp. Ett större penningstarkt bolag köper sig en godbit billigt.Men hellre det och få hyggligt tillbaka på satsade riskpengar än gå i graven med otaktiska inkompetenta styrelser och deras - faktiskt -
tillsatta exekutiviteter (typ Jack Talley, VD i EpiCept; OMSTRIDD MED HÖG LÖN.
Nu måste han agera och säkert är de något "på gång".) Livet med Biotech är inte för mamaboys precis;
Enorma kostnader. Inga intäkter förrän man kommit fram till marknadspenetrering efter en rad av nålsögon att ta sig igenom för godkännanden av det preparat man anser ska kunna brukas i sjukvården samt säljas på apotek.
EpiCept är nu på eggens allra vassaste avgörande del;
Man måste ge tecken om att FDA, AMERIKANSKA LÄKEMEDELSKONTROLLEN, VERKLIGEN I EN FÖRNYAD CHANS FÖR blodcancermedlet CEPLENE får fritt fram för etablering i den amerikanska marknaden (samt fixa finansieringen totalt sett).
Vad som verkar bortglömt;: Europa är - nota bene! - godkänt för CEPLENE OCH I SLUTÄNDAN ÄR EUROPA INTE SÄMRE MARKNAD ÄN USA. Varför skall Epicept slaktas på börsen - med all time low i USA(se klippet).
Marknadsvärdet enligt börsen är under 160 miljoner skr för de dryga 50 miljoner aktierna.
Vid sidan av EU-godkända CEPLENE finns i Epis pipeline en attraktion; Den smärtlindrande krämen NP-1.Bör bli en guldgruva; Vän av tröstnappar håller andan: NP-1 är officiellt sponsrat av amerikanska regeringens fonder för stöd till läkemedel. NP-1 kan när som helst startaa upp i fas III för att kunna lanseras för presumtivt 15miljoner användare. En miljardsäljare. Men med värdet 0 (noll) i börskursen, som är lägre än värdet på de förlustavdrag som växt och växt och realt är värt mer än 160 miljoner skr.

Min övertygelse är att Marknaden till syvende och sidst är rättvis:
Dvs snart vänder det uppåt för det pressade EPCT.Is i magen. Tålamod.Stå ut!
Partneravtalet angående medhjälpare och medägare i NP-1 kommer inom några veckor.
Då vänder det. FDA har dessutom gett med sig såpass att en rehabilitering för Ceplene
är på väg...Varför inte redan etablerade partnern MEDA AB KÖPER IN HELA EPCT?
Ärligt talat; Meda klarar inte ett sådant, omstörtande läge just nu då detta mönsterföretag "bör" hålla sig i takt med sin stil och sina vägval. Att helt invaderas av Epi-stormen---man kanske inte vågar? Epi är en rallare, som inte dricker mjölk till kvällsvarden. Som direktör är det flanellrutigt ovan jeansen.
Rakning sker ej varje dag. När han kommer oanmäld till Meda-mötet så får han visa legitimation 1,2,3,4,5 ggr för att komma en trappa upp till mötesrummet.
Typ, liksom.

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar