Populära inlägg

2010-09-21

WHO kan rädda Ceplene USA!

Ibland tackar man högre makter för att man har tillbringat halva livet utomlands. Ty, där finns resurser - inte minst tipsare - som kan vara av värde i informationens gyllene tidsålder:
Regel som vi brukar förfäkta i media, utan att särskilt ofta kunna redovisa nyttan eller blott och bart det stora flertalets glädje däröver; till exempel tjäna en rejäl hacka på en nedstampad Biotech-aktie, som på en enda dag, den 23 augusti frös till is - jag menar föetagsledningen, alla som varit läkemedlet CEPLENE - DET ENDA HITTILLS STADGEENLIGT VISADE OCH AV EMA (DÅ 2008 EMEA, bara namnet som kortats) godkända
medlet mot AML (Acute Myldios Leukemi) - den cancerform som har de sämsta utsikterna för de stackars patienterna, dessvärre äldre människor som bara äts bort ur livet av de fruktade blodcancerceller som går under rubrikern Leukemi.95 % i en grupp 70+
fick /får dödsdomen.


Men när EPICEPT Corp. (EPCT) skulle följa upp tillstånden i 30 EU-länder - med tillhopa 576 miljoner innevånare - och forskarhjälten bakom Ceplene, Göteborgsprofessorn Kristoffer Hellstrand, stolt påvisade att det material som sändes till FDA i Washington på alla punkter vara extraputsat och dokumentationen den bästa KH någonsin varit med om att lämna till myndighets prövning.
Men EpiCepts ansökan kom aldrig ens till prövning; Byråkrater - inte en enda person från expertgruppen, har det nu visat sig i läckage från FDA, fanns med. Skandal!
Jag är ingen avsättare av maktgalna byråkrater i Washington, men här måste det undersökas vad som pågår. Speciellt som jag på min come backblogg har ett danskt aavslöjande av att FDA i USA är en koloss på lerfötter, där korruption kan misstänkas dagligen och stundligen;

Världshälsoorganisationen /WHO) har sitt säte i Schweiz.FN:s kanske mest skarpa
myndighet. Idag har WHO MAKT ÄVEN I LÄKEMEDLENS HÅRDA, EKONOMISKT OFATTBARA
SUMMOR KRING VARJE MEDEL - KANSKE ÄR DET MEST UPPTRISSAT I CANCERNS VÄRLD.
När FDA meddelade EpiCept att deras ansökan inte in erhöll vad man vill ha, framförallt en extra studie gällande Interleukin L-2 i små doser tillsammans med Ceplene (se gärna EpiCepts hemsida www.epicept.com så har läsaren alla underlag).

Man kunde inte nöja sig med de mycket omfattande studier som till sist fick EU-GRANSKARNA ATT GODKÄNNA CEPLENE.

Nu skall snart EPICEPT:S LEDNING samt forskarteamets chef Hellstrand ha sammanträden med FDA i Washington. Kan FDA ändra sig? Omöjligt att tippa!
Men WHO VAR DET JA - DÄR SER MAN VIDARE PÅ DETTA SIDSTEPPANDE AV CEPLENE.
"Vi har till uppgift bl a att tillförsäkra patienternas rätt till bästa möjliga hjälp. Är CEPLENE ETT LÄKEMDEL SOM HÅLLER EN STANDARD SOM JU OMVITTNATS I
EMEA, SOM VI HAR STOR RESPEKT FÖR, SÅ KOMMER DET ATT BLI ETT FALL för oss HÄR.

En gammal vän i utrikesjournalismen tipsar. Flera AML-PATIENTER LÄR HA ANMÄLT FDA
och man begär att deras sätt att inte låta expertpanelen pröva Ceplene skall granskas.

Mitt tips är att FDA redan efter mötet med EpiCept ändrar sig.
Stoppet var bara preliminärt,hävdas det, vilket Kristoffer Hellstrand sökt få fram i samtal med mig.Men Marknaden hann tänka ännu mindr eän FDA; Aktien störtdök och ligger nu på 4.25.

Det som nu kan vända hela bilden: WHO har en stor makt och tillsyn av rättviseaspekten som sin uppgift;
Att genom idiotstopp av byråkrater fråntaga tiotusetals amerikanska AML-DÖMDA
rätten till officiellt godkänd medicinering med CEPLENE - DET MÅSTE ANSES
u n i k t. Och jag återkommer med en intervju med WHO-EXPERTIS INOM LÄKEMEDEL MOT CANCER OCH HIV. FDA har respekt för WHO.

SNART ÄR STRYPNINGSFÖRSÖKET av EpiCept över---DAGS SKAKA LOSS OCH BÖRJA SYNA KORTEN;
FDA bör få skarpa frågor, Jack Talley, Epi-VD likaså.Health Canadas beslut om Ceplene? (oktober), sammalunda med Israel (när som helst).
FDA har bollen!

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar