Populära inlägg

2010-09-03

Thorwalds krönika: I Ismannens spår får alla champagne


Att utan vidare ge sig in i den innersta kärnan av Biotech, tillika i helt egen regi,
och följa det för mig okända lilla amerikanska bolaget EpiCept Corp.(EPCT börssymbolen), ja det är numera en upplevelse jag ej vill/kan vara utan. Och än i dag har jag ej vikit från en trovärdighetens nyckel. JAG HAR ICKE EN ENDA AKTIE I SYMBOLEN EPCT, trots att jag frestats att köpa när aktien nu är nere i skamliga tal;idag 4.25 Skr.
Tre år har snart förflutit; Jag upptäcker fortsatt något som har sådana dimensioner att jag nästan har skrivit bok 1 i gränslandet dröm natt/dag, och det handlar om en färskvara; Dramatiserad verklighet."I Mammons våld".
EpiCepts aktie har dalat - stick i stäv med vad de faktiskt lyckats med vad gäller nya produkter; det är inte många som kan mäta sig med Epis pipeline; I Biotech är av hävd misstänksamheten mot allt nytt ett tecken på att man lärt sig läxan; Med miljarder dollar i forskning och dyra experter samt - nota bene - "uppmuntrande"
belöningar till Management, där kompisandan handlar om korrupta överlöner, och har ni inte sett ett förlustbolag som lyckas skapa bonusar trots 0 vinster men astronomiska förluster. ja då skall jag aända er min egen sammanställning. VD Jack Talley är såvitt jag funnit världens mest bonusade VD som under 9 år lyckats undvika allt vad vinster heter för EpiCept.Trots detta: Får Jack T. FDA att slutligen med förbehåll ge OK till CEPLENE, ja då kan en äkta Turnaround bli av 2012: Så gånget och J.T. är guld.Det är så det är i riskbranscher. Upp och nervända världen, Och därför skulle Dostojevskij ha gillat Biotech.
1. Ett eget läkemedel mot cancer, tillika den mest fruktade och ruggigt obotliga hos äldre med diagnosen AML (Acute Myloid Leukemie). Läkemedlet heter CEPLENE, under
25 år träget framskapat av professor i immunologi vid Göteborgs internatiionella sjukhus Sahlgrenska.Namn: Kristoffer Hellstrand; Tänka sig! En svensk medicin i ett helamerikanskt företag.

DEDIKATION; ING-BRITT!

Med en syster (Ing-Britt) som i mer än 40 år har typ AML och boende i Göteborg--ja någonstans där började min jakt på läkemedlens värld, där man hittar berättelser: Aktiebörsens pendling mellan himmel och helvete passar mig. Så ska jag författa; En tempostark smittsamt fräckt, direkt, ja språket stakatosnuddat---för Gud skull! Orden skall nå in till läsarens själ,helst vill jag ha läsaren som blir medaktör; Spänning är inte fult; Min tid som sportpenna gav mig rytmerna, skrivglädjen, lätt att fatta.
Tänka sig Broadway - the magic street...Tidig isig morgon,...en man halvspringer. Klädseln typ Boss och den gula slipsen symboliserande Georgetown University i Washingon DC eller kanske är mannen upplärd vid Harvard Business School, Boston?
Kvittar! Allt kvittar i vart fall för den jäktande mannen; Jag ser i honom något hotande. Kanske 35 år? Så här i oktober visr temperaturen 10 + grader. Lite isigt i den bitande vinden, men på Time Square är det full fart; morgonrusarna ser - en utan att bry sig; Uteliggaren som sträcker ut en sårig trasig hand; "Please, mister!"

Den jäktande mannen stryker med båda nävarna sitt kolsvarta dyvåta hår bakåt. Det glimmar till i hårblötan då han sänker de vita nävarna och för ett ögonblick klär ansiktet av sig; Sammanbitet, framskjuten markerad haka, 2-dygns skäggstubbb,rak bred näsa..hög panna.Byltet drar kvickt bort tiggarhanden;Takten igen. Han styr stegen mot NASDAQ, SOM HAR SIN HELA KAPITALISTISKA IDENTITET HÄR I NEON PÅ DEN HETASTE PLATSEN ON EART--Time Square!
ABC har studion för "Today" - dvs morgonsoffan - I ETT SKYLTFÖNSTER här. USA - eh?
Jag ser hur isblicken utan vidare lyckas smita in hos "Today". Det tar 3 minuter innan helvetet brakar löst; Som denna morgon tog över ett cynismens gömställe för allt elände ondskan rymmer; Ta bara Räkneverket som registrerar alla mord, dråp i hela USA, tickar på och folk som kikar på skakar på huvudena... som...jag grubblar inte, men jsg fokuserar NASDAQ och det goda morgonprogrammet Tody (ABC:s svar på NBC:xs God Morning America) Reklam.Så klart att soffjournalisterna missar allt även här; Reklam, reklam - allt i USA BÖRJAR OCH SLUTAR I EN ANNONSERNAS TRAVESTI PÅ YTLIGHETEN.Plötsligt;Marken skakar, ett öronbedövande kaos med skrik och BILTUTOR, SEDAN ALLA BRANDBILAR UT...POLIS---FBI---CIA---
Byggen som rasar. Jordbävning - nej, snarare en bomb! Jag såg ismannen rusa ut fån Today-studion och försvann in bland NASDAQ:s neon. Plötsligt såg jag isblicken över hela Time Square,
Jag kände genast igen honom.Ismannen var mäklargeniet från ingenstans. Sparkad efter börsras där han klämdes fas i värdelösa positioner. Blankningen kostade hans fans och Investmentbanken Q deras besparingar; 900 miljoner dollar försvann på en timme i Europaöppningen. Nasdaq:s talesman beklagade att "skojare finns även i bankvärlden". Inte ett ord om att Ismannens avtal gav total frihet i korta positioner.
Time Square blir ett nav i mina berättelser------ om hur det helvete ter sg som ser börsens omättliga vinnare men helst vill glömmma det som är förlorarens lott
I ett morgonpass. då stjärnreportern promenerar den sedvanliga timmen stöter han på en av sina vänner, Kroppen hade exploderat. Mike levde för Wall Street. D e t var hans drog: För bara en vecka sednan hade han sänt mig ett förslag til en kortroman om börsen som en drog, hans egna upplevelser hade han
listat upp och även i ett rent, rakt språk givandes det där som griper läsaren.
- jag avvisade beskyddarna och har berättat det för Säkerhestjänstes högste chef
Allt rullade upp: Mikes liv - offrat till avgudarna, Mammon& Co.
Synopsis T.O, -----------------------------
Åter till vår verklighet, Vi som följer EpiCept och där verkigheter tenderar att överträffa dikten. Även ur en maxad thriller.
CEPLENE HAR GODKÄNTS SOM LÄKEMEDEL MOT AML; E:s granskningsnämd EML gav dessutom ut texten i en EU-skrift: Ceplene beskrevs som ett exempel på ett orubbligt patos för att ge AML-offren ett medel mot återfall i Leukemie, vars cancerceller nu överraskas av att möta patientens eget immunförsvar, som Ceplene (plus en liten dos Interleukin L- 2, min anm..). Ceplene är genom EMA godkänt att introduceras i 30 länder: 550 miljoner innevånare. Asien, med Kina och Japan samt Australien, Afrika,--Ja hela klotet inom 5 år.
Men: Då inställer USA:s läkemedelsgranskare FDA den ansökning, inkl. prioriterad uppsnabbad handläggning; skälen a)AML-patienter i USA och annorstädes behverCeplene. För att slippa dö i förtid; b) Här fins ett tungt godkännande; EMA (EU).
Men FDA ställer nygamla krav; Vilken verkan, även therapeitiskt, har Intelekuin L-2 i kombination med Ceplene?
Den design, som studier och tester ´genomförts efter, godkänns inte.
Professor Kristoffer Hellstrand, 51, har få som slår honom i presentation av alla invecklade turer med Ceplene. Vid de möten EpiCept nu får till stånd med FDA så väger sakargumenten tyngst; Några av de världsledande specialisterna inom immunologins område har varit i kontakt och blir viktiga i FDA-mötena.
Jag tror att FDA på grund av beskyllningar om korrupta granskningar, favoriserande av de stora Läkemedelsbolagen - - se min publicering här intill - nu vill strama upp handläggningen.Förutom toppnamn på läkarsidan satsar jag själv på A. Collier-Smyth, kontrakterad av EpiCept som har ett klockrent namn hos myndigheter - inkl FDA - i USA. Han var i 13 år strategisk ledare och cancerfältets forskningschef hos Bristol Myers Squibb, som - nota bene - kan ha ett bud klart avseende hela EPCT!
Min övertygelse; När vi är frame i december har Ceplene godkänts för att granskas av expertpanelen. Ceplene/Interlekuin L-2 och resp. terapeutisk verkan - och exakt varför- skall liksom testpatienters vidare hälsa följas upp och resultat frekvent presenteras för FDA.
2. NP-1 lär vara på heta listan över licenstagande
partners. ¨Jag har inbillat mig att MEDA AB finns med i skaran av friare. Det tror jag fortfarande. I ett bud på hela EPCT tvivlar jag på stt någon kan tränga sig före t ex Bristol Myers Squibb.Salvadore Abdfreitti är mäktig VD, han bjuder över allt och alla.
Sammanfattning; Inom 2-3 månader har de som med hjärtklappning och panisk stress- symptom behållit sina aktier----
ställa champagnen i ishinken. Då är kursen runt 15 +

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar