Populära inlägg

2010-05-11

Oväntade 5 milj USD till Epicept!

Just som diskussionerna kring EpiCept handlar hur man skall klara överbryggningen kvartal 3 och kvartal 4---ja, då kommer en nyhet som gäller Ceplene och åldersgruppen + 60 och uppåt. Det för många - med all rätt - dunkla talet om "regulatoriska" royaltys, som EpiCept och Ceplene-partner Meda konstaterade fanns där i 10-årsavtalet; Det skapade frågetecken;
Och nu är det klart vad som åsyftades:---i godkännandet i oktober 2008 hade EMEA
(The European Medicine Agency, numera namnändrat och förkortningen är MEA) inte
uttryckligen med Ceplenes verkningsgrad på gruppen 60+ och upp över 70 års ålder
men detta kan nu ändras, då underlag i teststatistiken inte utesluter någon åldersgrupp.Texten ska ändras av EMEA/nu MEA så att de äldre inte diskrimineras.
Forskaren bakom Ceplene, Kristoffer Hellstrand, anser att detta är en förhandling mellan EpiCept och MEA. Han bakymrar sig inte alls för att det ej skall lösa sig.
Och därmed utlöses en milstensbetalning av 5 miljoner USD från Meda till EpiCept.
Vän av ordning kan tolka sålunda: Upfront blev i praktiken 10 milj USD. Meda höll inne denna "regalutoridska" slamkrypare.

Det gäller helt enkelt en mening i utslaget från EMEA och där man konsaterar att
de äldre än 60 inte påvisats nog i underlaget från forskarna. Men det hela låter som en formuleringsmiss. Stryk meningen...Ceplene botade över 70 % av +60 i kärngruppen.Och praktiskt hindrar den inte läkarna som nu dagligen strömmar in med beställningar.

Professor Hellstrand:
- Det här klaras ut av EpiCept och MEA.
Hellstrand ä numera på resande fot mer än vanligt och inte blir det mindre med alla presentationer han ska stå för då Meda och EpiCept slår på trummorna i land efter land i Europa, än så länge har United Kingdom klarats av. Hellstrand fick applåder för sin presentation. Meda är nu i full gång med introduktionen/försäljningen av Ceplene.Samtidigt arrangera postiapproval-studien i sex länder. Redan igång. 2 EpiCept-begärda studier, där Ceplene bevisas ha ett breddat användningsområde, är också i gång samt givetvis det digra dokumentations-material som FDA begärt:
USA passar perfekt efter lanseringen i Europa.

I avtalet Meda-EpiCept står det att milstensbetalning utgår med 5 milj USD NÄR
DEN DÄR FÖRARGLIGA MENINGEN SOM SKULLE DISKRIMINERA AML-PATIENTER ÖVER EN VISS ÅLDERSGRÄNS--strykes bort.Och det är på gång;
Vi kan nog utlova att 5 milj nya fräscha dollars skickas in på EPCT;S BANKKONTO.
Det bör vara klart och betalt till september och nu är vägen till en likviditetslösning inte så stort bekymmer---spöket NE kan återförpassas till sophögen.
Intressant; Nyheten där nu Hellstrand vitsordar att EpiCept bör klara strykningen av en onödig ickemotiverad begränsning i åldersfokuseringen---den skall bort. Ingeet jag behöver medverka i, dgtta sköter EpiCept och NEA.
Meda är också nöjt.Och med "Strong bye" /Starkt köp från väl ansedda analytiker i USA - som äntligen kvicknat till - i ryggen, ja då bör aktiepriset triggas. Frågan är bara n ä r;
Vad gäller regulatoriska royaltys eller milstenar---jag vill påpeka att det kan finnas fler knutar, men avslöjar en viktig - nota bene - anmärkning: Ni som sågat EpiCept för låg Upfront och även spottat på royalty och ordet "regulatoriska" -- med 5 miljoner dollar redan i detta sked visar väl att både Meda och EpiCept varit grannlaga. Meda betalar för det som är OK.
Och EpiCept löser ev knutar.

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar