Populära inlägg

2010-05-07

NU GÄLLER DET NP-1 !



NP-1: KAN BLI EN BLOCKBUSTER

Nu gäller det en stark partner - Meda är knappast ensam intressent! - i det lovande smärtlindrar-projektet NP-1 (kolla www.epicept.com så får Ni en saklig rundtur!) ----dvs den kräm som faktiskt spås att bli en av de stora smärtlindrar-säljarna; även en försiktig beräkning av patientbehovet pekar på gigantiska volymer, ja epitetet "Block-Buster" har skymtat; Block-Buster är ett läkemedel som på ett år säljs för 1 miljard USD. Epicepts VD Jack Talley har fokus på NP-1 just nu.Epicept är här i guldsits: Intresset för NP-1 drivs upp hela tiden.Men först skall NP-1 genomgå fas 3 i prövningarna fram till examen i FDA och stunden då marknadsetablering kan ske.Ekonomiskt passar det bra med NP-1 sign i sommar.
FDA, den amerikanske läkemedelsgranskaren, har gett NP-1 orphan-status och allt ser lovande ut. Inte minst de ringa biverkiningar som har konstaterats vid omfattande gjorde tester i fas 1 och fas 2 ger indikationer att vi här har en vinnare nr 2 från EPCT.
Nu gäller det partner för fas 3-processen samt lansering globalt.NP-1 lär börja säljas först i USA.

Det måste bli tal om en så stor upfront,d v s ingångsavgift, för partnerns del så vi bör utan prut kräva - jag tar mig friheten att tala för några aktieägare jag vet tycker så - 20 MILJONER USD, kanske 30 miljoner, d v s en släng över 200 miljoneer SKR. Detta stoppar kassabristen en gång för alla. 3:e och 4:e kvartalet ska säkras för Epicept. Utbetalningar sker i vanlig ordning med att NP-1 avancerar igenom fas 3 och ev klarläggande del samt då första sändningen sker ut i marknaden. Men icke förty; Partnerns ingångsbetalning blir hög även om den delas med start fas 3 och godkännande av FDA.
Stora slantar när det doftar en block buster-medicin som NP-1;
Och milstensbetalningarna lär bli rekordhöga från Epicepts synvinkel.
Royalty i procent under 20 % - helst inte. 20 % och hög upfront och sedan kan Epicept
-aktien och hela rasket ikläda sig ordet succé.Och vi skalll inte glömma vilka
intäkter det k a n bli för CEPLENE. Och i pipeline finns presumtiva vinnare som
k a n få genombrott snart.

Men åter till NP-1. Bob Cook svarar i dag på mitt mail där jag ställer Jack Talley och finanschefen Bob Cook mot väggen angående merger/samarbetsformer i ny tappning och Meda och USA-INTRODUKTIUONEN AV C e p l e n e.
Svaret är koncentrerat till NP-1. "Vi utmanar olika lösningar"---faktiskt känner jag att NP-1-avtal snart är presentabelt!
Och angående Meda känns det bra att man varmt vänligt inte har något att avslöja.
Givetvis inte; Just nu ä-r det känsliga spröt i och kring Epicept"!
Att tempot skruvas upp för en skön lösning på NP1-partner - vem det är avslöjar en del annat och jag ber: uteslut inte Meda - före den 1 juli skulle sitta fint.
Kan hända vilken dag som helst.
Så inte är det särskilt proffsigt - om än förståeligt så illa behandlade de anser sig blivit i tidigare nyemissioner - av aktieägare i Epicept som bara tjatar om nya NE och utspädning av aktievärdet /tryckapparaten kör nytt till lågpris till redan stenrika investerare/.
Sanningen; NE behövs inte. Innan 3 kvartalet är slut har NP-avtal eller milestones riggats. Och Medas säljoffensiv av Ceplene imponerar.
Ser senaste betalt på min skärm 11.50 skr, Rea minsnn på EPCT.
Vem som rear bort sina dyrgripar, d v s Epi-aktien, vet jag ej. Kan vara samme köpare
och säljare om fräcka trade-raiders härjar. En person kan ha konton i många namn - privat såväl som företag, olika länder---
Struntar vi i. Dags för avtalsväntan igen!

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar