Populära inlägg

2010-05-22

Jack T. och börspsykologen

Att byta ut en verkställande direktör eller en fotbollstränare är ofta
ingen för tid och evighet odugligförklaring av den som plockas av banan.
Börspsykologi är en mycket intressant ämne och allltför sällan genomarbetad nyckel
i det spel som avläses resultatmässigt i aktiekursen.

Här har EpiCept hamnat i ett steg fram, 2 steg bakåt på ett sätt man rimligen bör
ta tag i styrelsen, som tillsätter VD. Eller är små aktieägare dömda att vara inte bara utan makt - får man örfilla dem hur som helst också?

Marknaden förstår inte hur värdefull och vanvettigt undervärderad EpiCept-aktien är, framhåller Jack Talley och vapendragaren Bob Cook,är.De sökte vifta bort kursfall med allmän oro i Biotech-sektorn p g a FDA:s nej till en kandidat som fått rekommendation av en kommitté som uttalar sig utan at ha något avgörande att säga till om. Halmstrået var just ett halmstrå..Och så ilsknar de små aktispelarna till och jämför det här med hur det var i n n a n Ceplene och avtalet med Meda, som redan rivstartat försäljning av Ceplene Europan och inbringat upfront och milsten, summa 7 miljoner USD. Kursen var högre förr. Och så är baisse-gänget triggat istället för aktien. Och mer kommer. NP-1--och så vidare.

Det är när en aktie kört fast och missnöjet frodas även när 4 tunga köprekommendationer offentliggjorts, och Azixa äntligen är på väg mot fas 3 som
det är dags att med kraft sätta ned foten;
- Sparka den här Jack Talley; Bryt den onda cirkeln! Ge honom 1 dag att försvinna från högkvarteret i Terrytown;
Och tillsätt Bernie Tyrrell, vice senior President och redan marknads- och säljansvarig, som VD. Han äger det Talley saknar; Vinnarens leende.Förtroende! Jag är övertygad om att detta omruskande grepp skulle trigga kursen till nivåer som rimmar med värdena.
En person har frågat huruvida Jack T. inte fanns i London på grund av att han är på väg ut. Isländsk aska skyllde man på. Jag upptäckte ingen sådan för plan från USA till London den aktuella tiden.
Om ett uppköpsbud är på ingående kan sakernas ordning ändras och problemet J.T.vara ur vägen; Men igen och igen: Börspsykologiska effekter kan trycka sönder en aktie obotligt.Att j a g anser att Jack T. gjort vissa bra saker som VD innnebär inte att han inte kan/skall sågas.Ingen VD ska undgå ansvaret för börskursen!

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar