Populära inlägg

2010-05-23

Dumheten går före!



EpiCept blir en stor vinnare
när Nasdaq (bilden)vill!


Prime, Glade Finnen, Puccini...och då har gyttjebrottare som Kofot, med anhang, ej kvalificerat sig för vidare spridning. När dessa anonyma krypskyttar bröstar upp sig
i fallet EpiCept (symbolen EPCT), ja då är det desinformation i långa rader.
Man vill eller kan ej;
De förstår, eller vill inte förstå, aktiemarknades signaler.Att fånga in dessa kräver
hårt sökarslit:
Nu är man åter i gamla handlingar från EMEA och söker solka ned godkännandet av CEPLENE i oktober 2008.Det är desinformativ verksamhet.Syfte; Nedgång ytterligare nivåer för den pinade Epi-aktien;
EMEA - numera MEA - lät publicera två officiella kommentarer om årets granskningar och man skapade bland de 66 godkända läkemedlen en top-12-ranking; Ceplene kom i
topp! EMEA fastnade vid det utredda värdet av den första medicinen som bevisligen rår på AML och enkannerligen Leukemie-celler som tidigare härjat mer eller mindre ostört i offrens blodströmmar.
"Cepleme har med sig ut i sjukvården en extra dimension. Den väcker en motbild/hopp i hälsovårdens kamp mot cancern". Ungefär så.
"Det extra värde en ny forskningsbragd - i detta fall är kreatören professor Kristoffer Hellstrand, och sagan om hur det unga foskargeniet startade upp projektet Ceplene - ett botemedel mot blodcancer, var det djärva målet - - då han va 24 år..och drygt 25 år senare stod han alldeles nyligen och introducerade sin dröm som blev sann inför ett stort forskarsymposium i Edinburgh, Skottland. Meda AB tryckte i Edinburgh på startknappen för Europa-försäljningen av Ceplene.
Order strömmar in från United Kingdom och nu stundar säljstart i Tyskland. Ja. den har redan börjat! Professor H. presenterar Ceplene vid ett cancermöte i Berlin. Efter Tyskland ljuder fanfarerna i Frankrike och Spanien...I Barcelona:Hellstrand suveräna presentation igen.
Man undrar vad som får baissare Prime & Co. på Avanza Forum och Börssnck (di) att sprida i grunden konstruerade dumheter.
Jag vänder inte helt om i fråga om Epis VD Jack Talley. Beröm inget hinder från att minuter senare göra en rockad som främst går ut på att ha en ny verksatällande direktör. Se på Bristol Myer Squibb (BMY)! VD Cornelius plockades bort från VD-stolen, ersattes av Presidenten Andreotti. Detta trots rekordvinster de senaste tre kvartalen.Samma i EpiCept som tagit väl om hand sina kandidater i pipeline. Den unika plattform, varifrån nycklar till cancerbekämpande produkter hämtat - se där ett produktvärde som glimmar då EpiCept realiserar hela tillgångssidan - blir uppköpt, som kan vara på G. Eller i en merger med flera partners; Priset på NP--1, Ceplene USA mm samt plattformen...Ja, vilken källa att ösa pengar ur! Så jag har EpiCept som en stor börsvinnare--men nuvarande låsning kräver tålamod och en aning fattningsförmåga.Ett VD-byte är lösning nummer 1; Jack Talley får antagligen titeln "Working Chairman" - arbetande ordförande, och Bob Savage etiketteras "President" eller vanlig styrelsesledamot. Ny verkställande direktör blir en "hit"; Bernie Tyrrell, säljmaskinen. Vinnaren. Global status sedan mer än två decennier. Har rean chefsjobbet för marknad och försäljning.
När den utnämningen når marknaden i samband med en presskonferens med webcast där
en timmes extratid ges åt frågor - även overseas - ja. då lyfter EPCT; Kan dubblas direkt. Herre på scenen: Bernie Tyrrell. dubblas aktiekursen.
Något stort är på G. Tradingstoppet för Epi-anställda kvarstår.Noteringar:
jag drar inte detaljerat listan med produkter som Epi har men detta räcker långt: NP-1, Myriads lyckade utveckling av Azixa, ett lovande läkemedel som triggar patientens eget immunförsvar och äheer en unik förmmåga att störa ut cancercellernas tumörbyggare i hjärnan; Azixa kan visa sig ha god effekt på flera cancertyper,t ex viss typ av hudcancer---Milstenar och royaltys från Azixa handlar om enorma summor.Närmast förestående: 5 milj USD till EpiCept i milstensersättning då Fas 3 startas med injektion av första patientgruppen; Bör ske i september-oktober i år. Anskaffandet av 10-15 miljoner dollar för att överbrygga kassabehovet september 2010-mars 2011 är alls inget problem; Lån till rekordlåg ränta lär det bli.
Meda AB är givetvis mycket involverat, inte bara med Ceplenes lansering i EU-land; Population; 650 miljoner. Meda vill gärna köpa rätten för Ceplene USA. Samt NP-1 och....
Bilden: När NASDAQ upptäcker EPCT då först ske något; Tyrrell som VD skulle få informationen på Time Square att blinka.Och Meda köper inte grisen i säcken.Glöm inte det, Prime. Puccini. Pasquale...Och vännen Kentha 96; Sälj inga Epi!

Thorwald

2 kommentarer:

  1. Thorwald,

    du säger "sälj inte era epi".... Jag har varit investerare i flera år nu. Det enda jag fått ut av detta är ett kraftigt minskat kapital. Dvs. en förlust som jag tillskriver ledningen för EPICEPT. De har ingen strategisk framförhållning och detta är ytterst anmärkningsvärt. Om de inte kan säkra företaget i det korta perspektivet, hur ska de då kunna bygga upp ett beständigt värde i företaget?

    Nä, jag hoppas innerligt att det kommer ett uppköpsbud så jag blir av med skiten....

    SvaraRadera
  2. Jan----jag måste få vara Din vän och Du får tåla detta:
    Sluta jämra Dig eller än värre: Tycka syndom Dig.
    Allt är ju de förbannade oduglingana som styr EpiCept ner i träsket. Här förlorast jag skjortan!
    Nu blundr vi. Jan!
    Sitt och blunda.Slappna, tänk ingenting, blackout... Låt tiden ticka på.

    Långsiktigheten drar fram Dig till en hallspegel i guldram: Du måste se ett forskarbolag som EpiCept på 2-3 års sikt.
    Tänk som den långsikte vinnaren Du från nu blir!
    2011 den 1 september ser Du rätt:
    EPCT 100 skr.
    Hur var det den där dagen imaj i fjol - alldeles nyss! - då jag förlorade min stabilitet. Och panikslogs till häftig ilska vs ledningen i EPCT.
    Minns Du 12 kr i aktiepris?
    Vad spelar det nu för roll om noteringen i maj 2010 had varikt 18.00? Kanske hade jag sålt och missat den dröm som nu är verklig:
    Just att jag satsade så stort i EpiCept och fick se milone rinna bort med kursns kräftgång...

    100 skr---vad blir vinsten den 1 september 2011?
    S Thorwald

    SvaraRadera