Populära inlägg

2008-06-16

Tiger Woods - vinnarskallen nr 1!



Vilken enastående sommarkväll i värmländska Klarälvdalen.Midsommartider.
Vilken unik idrottskväll dessutom.
Golfens superdrama US Open med nästan en hel dags särspel innan Tiger Woods, numera
med svensk anknytning genom giftermål och en lill-Tiger på plats,sänker segerputten.
Rocco Mediate, en orolig natur som snackar, gestikulerar hela tiden.
Detta var 37-åringens största upplevelse.
Bjuda Tiger sådant motstånd. stående ovation bara det. Jag skall inte referera men då
Mediate sänkte en 10-metersputt i en perfekt anlagd halvmånebåge i kopp och hade
hämtat in 2 slags underläge från 13:e till 16:e samt tog ledningen med ett
slag före de två avslutande - ja, då var jag helt säker på att Tiger Woods
skulle ta hem US Opens störste särspelsdramatik.Det är då han tar fram det där extra:
Jag spelar golf och jag följer de stora slagen ute i världen.Min systerdotterson Christian Nilsson, Karlstad,29, ledde sensationellt Europatouren i Frankrike gångna helg. Andra rundan gicks på 64 slag, avancemang gtån plats 62 till ledning. Ett rekord i tourens moderna historia.
Christian, som spelar på wild card,slutade tvåa.Håll ögonen på C.N. Han kommer nu!
Men åter till US Open och miraklet:
Tiger Woods lugna metodiska beslutsamhet, greppar mig, som vore han i TV-rummet i gården vid Klarälven. Det blev inget avgörande på hål 18. Men i sudden death var Tiger omutlig; Se på bilden här intill. I den röda silkeströjan,alltid på när det finalspelas, slår han det avgörande iskalla lobbinspelet på hål 7.Järnåttan stoppsladdar bollen sätter sig perfekt på green. Mediates utslag hade hamnat i en fairwaybunker. Försöket att lyfta bollen ur sanden och få grenbett gick snett. Rocco hamnade på läktaren. Droppruta.Ett slag förlorat.
Men marginalen på 19 särspelshål blev en enda futtig putt. Och publiken var som i trance.Trollbundna.TV-tittarna också, timme efter timme.
Tiger Woods, som vann 14:e raka stora särspelet i en major, har en del att lära våra fotbollsparkare/lagidottare i gemen.
Jag vill jämföra Tiger med anförare som Johann Cruyff eller Franz Beckenbauer; De kunde plötsligt utstråla vinnarens särmärke. Ta kommando, höja hela sitt lag ett extra snäpp.I fotbolls-EM drar det ihop sig. Nu måste just vinnarskallar fram;
I det torftiga kämpa-kämpa som präglade Tysklands 1-0-seger över Österrike fanns ingen Tiger Woods eller Johan Cruyff.I vår svenska trupp finns dock en (1) med vinnarskalle; Zlatan Ibrahimovic.
Är han hyggligt kurant ska han spela på onsdag! En förlust mot Ryssland med en spelklar Zlatan bänkad - det kan bli slutet på hans landslagssaga.

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar