Populära inlägg

2010-01-14

Royalty - alla fakta på bordet!



Nu brinner det i knutarna för den kroniskt missförtroende-skapande VD-n och
ordföranden Jack Talley. Att företaget är EpiCept (symbol EPCT) är som en sannsaga, där huvudrollernas förmåga att klanta till det ibland kan saätta färg på händelserna.
Men icke så med EpiCept och VD Jack Talley;
Måndag; Nyhetsbulletin går ut natt till veckostarten och beskedet är verkligen hett, inte minst för av väntan och diverse informsaionsmissar oroade och ilskna små aktieägare, som till 80 procent håller låda på Börssnack (DI) och Forum Avanza samt Nordnet, Yahoo, EpiCepts aktieägares egen blogg, min Thorwalds comeback, m.fl.

Men till saken; EpiCept hade signerat ett partneravtal med det solida svenska
MEDA AB. noterat på Large CAplistan OMX Stockholm. 10 miljarder i årsomsättning.
Upfront inträdesbiljettens initialkostnad för att, i detta fall få sälj- och marknadsrätten för nya cancermedicinen Ceplene i Europa. Samt även i Asien - Japan/China - samt Australien.Är upfrontsumman mindfre än väntat - så här! - brukar det betyda högre royalty så att alla är vinnare i slutändan. EpiCept kör USA i egen regi och enligt senaste info lämnar EpiCept in underlag till DFA sista kvartalet 2010Meda räknar med att starta omgående med Ceplene Europa.
Tisdag och onsdag; Kommentarer om varför inte det för EpiCepts intäkters skull så avgörande Royalty-procentsatsen finns att uppbringa. Nej, Jack Talley och management anser att double digit är info nog. Från 10 procemt upp till 99--nej på en så avgörande punkt är klara siffror DET ALLA AKTIEÄGARE VILL HA.
I San Fransisco vid midnatt till idag så hade Jack Talley en unik chans att ge den procentsats Royaltyn blir på netto och brutto.
Men icke!
Reaktionen på aktiebörserna i Stockholm och Nasdaq:
Åter i olustiga informationshaveri i EpiCept.
Nu har aktien en sista chans :
Unde fredagen efterlyses ett klargörande angående Royalty-klasulerna i MEDA-avtalet. Är procentsatsen 20 % eller mer - helst 30 %---ja då får aktien det rally som kom halvvägs i måndags.
Thorwald BILD: Jack Talley - en leende vinnare? Ja, om royaltyfakta kablas ut snarast!

2 kommentarer:

  1. Kom inget nytt om royalty men mr Cheng(!?) slutar och vi får ett handelstop med omvändsplit 3 mot 1.

    Har sagt det innan, säger det igen....Epicept har inte lyckats nå ett avtal pågrund av Jack T utan trots Jack T....det säger inte lite om hur mycket MEDA måste ha funnit Ceplene värdefullt....för Jack T är antitesen till seriös och förtroendeingivande.

    Varför skall allt vara så onödigt krångligt när det gäller Epicept och information...aldrig raka rör....bara krokiga vägar...när vi har ett avtal som skulle vara det som förlöste Epicept från förhoppningslistan till de seriösas finrum lyckas Jack T underminera allt och nya rykten, farhågor, förhoppningar, spekulationer, manipulationer sätter igång på nytt...och Epicept står fortfarande utanför finrummet i smoking...men vägras släppas in.

    Skrev av mig här....förlåt.

    SvaraRadera
  2. Nu är det klokt att vädra ut!
    På sikt kan ingen olycksgubbbe i världen hindra äkta reala värden att komma i spel, d v s injiceras i kursen.
    Aktiespelet har en sanning in the long run;
    Aktiepriset berättar vad bolaget är
    värt. Omvänd split kan i ett läge då förluster vänder till positiva kassaflöden och vinsgtprognoser kan penetreras, pe-tal uppskattas-Osv
    JA i ettturn around-läge blir farväl till frimärksfabriken något gott.
    Och det kan ingte VD J,T. eller annat sabba!
    Lef väl
    Thorwald

    SvaraRadera