Populära inlägg

2010-01-25

EpiCept omöjligt värdera!



EpiCept är omöjligt att korrekt värdera.
Prislappen blir ett slags gissningslek med de bärande förutsättningarna
försvagade av dessa av börsanalytiker så pestsmittade orden "om" och "men".
O m Meda lyckats sälja för 77 miljoner dollar år 1 så kanske Royalty utgår med
15 procent, vilket betyder 11.65 miljoner dollar = närmare 83 miljoner kronor.
Skulle om och men stämma in när rappoterna om försäljning, patienternas feedbacks mm finns bekräftade, ja då först rusar värderingen. Planteras i aktiepriset. Ett läkemedel som slår igenom globalt kan få jorden att vibrera---

Samma är läget med smärtdämpande krämen NP-1, som nu står inför avgörandet; Fas 3,
De etablerade läkemedelsbolag som nu uppvaktar EpiCept för att få sluta ett partneravtal, som ger dem möjligheten att vara med och styra upp Fas 3, känner alla väl hela NP-1 och de steg mot en alltmer lovande status som ett läkemedel som får bra resultat i jämförelse med konkurrenter som redan är på marknaden, samt det faktum att biverkningarna kunnat hållas nära noll oxh där verkningsgrad samt tid smärtan hålls borta,är mycket vitala inslag, ja de flesta resultat så här långt pekar uppåt. Eftersom användarna av smärtstillande räknas i hundratals miljoner så vågar även garvade Pharmabedömare tro på en högre Upfront-betalning för NP-1 än vad man fick av Meda i fallet Europarätten plus China, Japan och Australien för CEPLENE.
EpiCepts nye marknads- och säljansvarige Bernie Tyrrell, skulle aldrig ha tagit det utsatta jobbet och äventyra sin status som en av världens främste marknads- och säljledare i Pharmas komplexa industri.
D e t kan den som önskar ta till som ett tecken på att såväl NP-1 som Ceplene blir en kassapjäs som lyfter EpiCeptaktien mot skyar där oklarhetsmolnen inte syns till.

Men eftersom royaltysatsen icke lämnas ut av vare sig Meda eller EpiCept - varför kan jag ej förstå, nu har ju redan ovissheten H E L T OCH H Å L L E T drabbat hela
förtroende för Jack T. EpiCept-aktien. När jag LÄSER ANALYSER som berömvärt i långa imponerande bakgrunder presenterar alla vinklingar på EpiCepts tillgångar, ja då slår det mig:
Allt är bara spekulationer.
Så i det som blev kvar av en värdering som gav osannolik trampolineffekt på EpiCeptaktien (över 100-lappen redan andra halvan 2011!) så gör jag som marknaden:
Ceplenes värde sätter vi med alla garderingar till 700 miljoner kr
NP-1: N ä r avtal kommer? Talley litar inte marknaden på. Så vi följer samma spår:
400 miljoner kr Totalt värde.
Inga inkomster som via multiplar ger Ceplene mervärden. Ingenting kan anses pålitligt när inte Royalty-fakta delges aktieägarna och marknaden.Som man bäddar får man ligga. Övriga tillgångar; förlustavdrag som kan kapitaliseras till 700 miljoner kronor samt Milstensbetalningar då fas 3 inleds för Azixa av Myriad Pharma. mmm.
Vi tar bara upp Ceplenes och NP1-värdena; Summa marknadsvärde 1.1 miljard kronor.
Med 44 miljoner aktier ger det ett pris på: 25 kronor.
Då förstår ni hur nedpressad aktien är. Och vad hysch-hysch kring en Royalty kan kosta.

Thorwald - Bild nr 1; Positivt!Bild 2; Positivt. Kanske snart klart NP-1-aVTAL. pÅ g. I VILKET FALL; Sände gratulations-mejl till det gamla Sågverkets älvväg i Terrytown.Där Talley, Savage, Cook, Bernie Tyrrell et Consortes har HQ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar