Populära inlägg

2010-06-24

Jack Talley klarar skivan!



Jack Talley ger i dag, den 24 juni 2010, besked som bör göra att
Redeyes stjärnbloggare Kim Nordström, inte, som i fjol nödgas kasta ut midsommarsnapsen; EpiCept-aktien var på eggen även då om jag inte missminner mig.

Nu ger jag i sann fri Bloggerianda följande besked från EpiCepts VD Jack Talley i ett kärnfullt fritt från snicksnack-samtal dag som nämts;
1. FDA-ansökan för CEPLENE ligger packat och klar; Det handlar om en kvalificerad
dokumentation, ett underlag som Jack Talley känner sig nöjd med. FDA har i ett förmöte med EpiCepts presentationsgrupp, där Ledaren är nye styrelseledamoten och välförtjänt rankad bland de främsta cancermedicin-experterna i världen. Han var närmast föregående profession forskningschef, med Oncology /cancer/ som sitt specialområde, hos Bristol Myers Squibb. Han rattade
deras uppbyggnad av läkemedel och hur de testas.

Namnet är A. Collier-Smyth. Jag har talat med informerade källor i läkemedels-USA;
Omdömena strålar samman i det OK amerikanarna gillar: "He is Great".
Professor Kristoffer Hellstrand är inte "bara" en forskare i världsklass, han kan verkligen presentera det läkemedel mot blodcancersjukdomen AML, som tog halva hans 51-åriga levnad innan den är klar. USA och FDA har haft en premeeting-session. De frågor som FDA själva tog upp var positiva, säger professor Hellstrand.

2. Finansieringen
, dvs påfyllningen av EpiCepts kassa kommer att presenteras
inom kort, när som helst. Just därför pressar jag inte Jack Talley vidare i den viktiga saken.
Jack Talley får inte detaljkommentera Finansieringen som överbryggar/täcker kostnader från August 2010 till lanseringen - marketing och försäljning)

3. NP-1, den smärtbefriande krämen, är uppenbarligen på vägg att få sin Licenspartner. Tidigare har Talley till Börsveckan ändrat beräknad signering av NP-1 från andra halvan av 2010 tills att vi kan behöva tid in i 2011. Något som jag ändrat till att avtal NP-1 presenteras innevarande år.
Nu är Jack Talley ett idel solsken.Heta kandidater är redo.
Vad gäller Upfront:Absolut minst 17 miljoner USD /138 MIL SKR/.

Jack T. säger med något bestämt nytt i rösten:
"Vi ska ta fram läkemedel, som är viktiga för människorna. Bra lösningar betyder fler godkända efter Ceplene; Då tjänar vi pengar."

Så här blir det; NP-1 har givits alla möjliga vitsord under Phase I och II.
Nu är ett stort bolag i läkemedelsbranschen - med fördjupat engagemang i smärtlindrare, på väg att licensiera och föra NP-1 genom Phase III;
Obs: 94 % av läkemedel, i NP-1 klass---har nått markaden på kortare tid än ett år efter start Phase III---
Upfront siktade EpiCept på 20 miljoner USD. Det blir 17 milj USD och en attraktiv royalty. Med upfront från NP-1-affären krymper tiden för täckning av kostnader. Vilken värdehöjande effekt det blir - senast i juli.
Hatten av för den stolthet han äger denne Jack Talley.
"Jag tar aldrig ett steg tillbaka; Har aldrig gjort, kommer aldrig att göra.

För drygt en vecka sedan var Jack Talley med MEDA AB ute på marknadsföringen i Europa.och nu har EpiCepts VD en som alltid energisk röst:

"Ceplene välkonmnas inom sjukvårds-Euoropa. Meda har med sin stora vikt vid att tala från en vinnare till en vinnare".
EpiCept och Meda har fått rosor efter hela vägen. I Europa är sjukvården mycket kvalitetsinriktad. Därför är det så stimulerande för alla att listan över rader av internationellt inflytelserika personer i LEUKEMI-fältet, som nu begär påskyndan av det projekt som är heter The Launching of CEPLENE.

bernie laddar för säljrekord!


Förutom tungviktaren för hanteringen av nya läkemedel som skall lotsas genom många
nålsögon och dokumentation och presentationen samt besvarande av panelens frågor - Collier-Smyth är alldeles sakligt lugn inför FDA-granskningen;
- Det ska vara hårdgranskande funktionärer som har makten att avgöra om ett nytt
läkemedel ska ut på marknaden eller ej.
Bernie Tyrrell,var under åren som global säljchef för bl a Astra ansed som en säljmaskin. Nu håller han på att sammanföra de krafter han som säljchef och marknadsansvarig bygger upp för EpiCepts framtid.


Thorwald

Bild: EPCT på väg uppåt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar