Populära inlägg

2010-06-07

EpiCept i cancerkrigets stormöga




Jo, det är klart: Azixa klar för fas 3!
42 miljoner EpiCepts i höst

Azixa är klar för att dra igång fas 3-studier. Och i samma stund som första testpatienterna ges första injektionen skriver Myriad Pharma med glädje ut en milstolpe på 42 miljoner skr. Betalningsmottagare: EpiCept Corp.. ägare som licensierar ut cancerläkemedlet till Myriad Pharma,Azixa rangordnas som Myriads
stora hopp: Och förmånerna kommer EpiCept till godo hela vägen (tioårsavtal).
som enligt vad jag fått från s k säker källa har gett klarteken till bolagets
Azixa haf fler användningsområden, hudcancer främst,än den mest kittlande:Ett supervapen mot hjärntumörer. En agent som imiterar cancerns tumörbyggare och när de minst anar: Attack mot försörjningen.Attack mot tumörbygget! EpiCept kan sträcka på sig ännu en tum eller två:
Från företagets helägda plattform som är ett innovativt råvarumodelleri inom cancerforskningen. Att immunförsvaret, som alla patienter, hur illa de än är diagnosiserade, har slumrande inne i blodbanorna, spelar en allt starkare roll i jakten på att vinna cancerkriget. För ett k r i g är det; Och för dem som förstå är jag en vän av krigscsenariot som den prov på populärvetenskaplig förenkling. Tiden är förbi då patienten inte skall förstå doktorn.

Ger mig inte in på alla ASCO-referenser/benämningar gällande Myriad/Azixa, men för EpiCept börjar det nu osa fyrverkeridag.Uppgång. After the rain - sunshine..kan börja snurra nu. Även den här marknaden bjuder uppgång - men först vill man se:
- Ceplenes lansering i Europa genom Meda. Indikerar intressanta säljframgångar i höst. United Kingdom, Tyskland, Spanien och Frankrike---Holland...metoden med att markera uppstart i land efter land, världsdel efter världsdel ser ingen ände;
2. Epi förhandlar med 2 friare till smärtlindrande krämen NP-1. Min ibland ofina ovana att vara f ö r snabb tidsmässigt utbnytttjas av pajkastarna, vilket spelar en betydande roll.Varför bjuda på sådant?
NP-1 signeras med partneravtal för att köra det redan lovordade läkemedlet genom fas 3 och ut på en enorm marknad för produkten. Kan bli en Blockbuster-kandidat; Dvs säljas för en miljard dollar/år. Jag tror at Epi erhåller 20 miljoner dollar upfront och 15 % royalty. Acceptabelt även omvänt, d v s 15 milj upfront, 20 % royalty. Partneravtalet signeras fore den 1 september.Myriad startar Azixas fas 3 i höst. Milstensbetalning till EpiCepts kassa:
42 miljonr skr.En fråga: Låter Meda PN-1 slinka sig ur händerna?
En helt egen reaktion: När t v å stekheta rekommendationer levereras från Wall Streets blogg nr 1, Seeking Alpha, och detta inom 3 veckor, ja då ber jag en bön:
tack för svare. Som betraktande outsider i sagan om EpiCept rycks man med. Men köp av aktier; Nej av principiella skäl. Klokskapen säger: Köp, köp, köp.
Och NP-1 signeras lagom till den 1 september. Notera det nu Pasqual!
Slut på tjafset om kassabrist.
Notering just nu den 7 juni kl 16.39: 11.65 OMX.

Läs min essä "Jack Talley and The American Dream" på Instablog seekingalpha.com/sthorwaldolsson

Bild:Klicka så kan ni läsa lättare. Hitta mer : www.myriadpharma.com

Ceplene - ett ultramodernt läkemedel, nydanande nosandes nya vägar; paradgimskifte; exemplifierat med Hellstrands spektakulära immunologiska tekniska lösningar; som leder till död och FDA har i ett s k förmöre fastnat vid detta; "Gör gärna de IMMUNOLOGISKA lösningarna till en fyllig beraktelse, hur det blev som det blev. Vart tar resterna av alla dödade Leukemia-celler vägen?" Makabert+ Ejdu! A key-question 2010.

Thorwald

2 kommentarer:

  1. Thorwald, gillar dig, du har tåga och ihärdighet, och om många andra häcklar dig, så skall du veta att du lär skörda den stora vinsten!

    EpiCept är på gång!

    SvaraRadera