Populära inlägg

2009-06-28

Christians genombrott



Ja, så kom det jag hoppats och förutspått:
Christian Nilsson, 30, slog till med sin första seger på Europatouren. 6 slag tillgodo till
tvåan Lima.Precis vad jag hade väntat skulle hända hände; Alla de fyra dagarna under 70 slag
- har någon någonsin så till den grad sopat undan allt motstånd, tjogvis stora prestigeladdade namn, ja trots att det saknades namn från ranglistornas toppar så fanns hela gardet av hungriga talanger itill start; Och tänk att jag har en teori, byggd på iakttagelser efter 40 med alla decenniers arbete nära elitidrott. Vad Christiam i Frankrike gjorde var att ge sin vinnarskalle, formad i oräkneliga vunna tävlingar sedan 6-7-årsåldern, hans tillgivna frihet. Så gick det till då han vann och vann och nu är Vinnarskallen hans och ingen annans.
Christian Nilsson har gått sina egna vägar. Jo. inte ens Henri Reis med Annika Sörenstam som sin kronjuvel - bästa kvinnliga golfare i världen - får någonsin makt över C.N. Att genombrottet kan bejublas först nu stämmer till eftertanke och ett stort självförtroende blir som en injektion, en efterlängtad bekräftelse: Vinnarskallen/din grundtalang är tillbaka. Den bara gick vilse ett tag.Mor Gunbritt har alltid varit nära Christians golftävlande.
Hon är dotter till min äldsta syster Karin, tyvärr ej med oss längre. Mormor pratade mycket om sitt barnbarn Christian och hade bilder och tidningsklipp på väggen i gästrummet i villan på Pilvägen i Dejeforsen.
Mamma Gun-Britt och pappa Lars Göran Nilsson ryggade aldrig i sin support: resor, träning, harmoni med skolarbetet; Viktig regel: Aldrig hetsa sonen, men väl ge ett gott råd då så behövdes; Tid hade familjen mycket tillsannans; Under tusentals bilmil kuskandes till golftävlingar runt hela vårt avlånga land."Är det inte roligt att träna längre - ge klubborna till någon som vill ha dom. som L.G.med glimten i ögonvrån uttryckte det hela."Nu ska vi vara snälle", skrattade mamma Gun-Britt och gav sonen en omfamning.Pappa och mamma Nilsson (och även så skribenten, min anm.) är födda sorglösa jössehäringar, med Arvika som centralort. Vi beskrivs som historeberättare och snälle, det senare dock icke med medhåll av poeten Gustaf Fröding, som lyckades reta upp jössingar med en flickas gunst i potten."Jag sover med laddad pistol under kudden", skriver G.F. Nu har vi spårat Vinnarskallen; Christian Nilsson är något så unikt som tvättäkta jössing! Kännetecknen: humor,artistiska böjelser, trivs med att stå i centrum, helst då som vinnare; Lägg därtill konstens gränslösa värld. Lite av Sveriges fransoser, har det sagts ända uppe i de kungliga gemaken i Stockholm, där dom en tvingade vitpudrade höjdare att nyttja sig på enbart franska språket. Frankrike med Crazy Horse, sparven Edith Piaf och mä Bonnaparte på sin vite häst- som blev till stadsvapen i Arvika - å mä den vide tvärställde generalmössa på huvve...ja så gick dä som det gick; den slängde folkkäfta vre å vänne på´t: "Dä ä fransosera sôm ha fått lite jössehäring i säj. Å da blir di alldeles vilde å danser å prater å sjonger å gu hans nåde vet--de vill aldrig slute".Ja, så kan det gå. Folklustspelet "Värmlänningarna" var Opera; Och Anna och Erik blev Sveriges första film.
Christian Nilsson känner sig sålunda hemma i Frankrike; tvåa ifjol, mästare i år. Uppväxt i Skåre, närförort i Karlstad. Pappa Lars-Göran är svensk ishockeymästare i Färjestad; Tung, placeringssäker back. 93 kilo, 187 cm. Aldrig en missad träning. Först Arvika HC. Vid 16 TV-puckstjärna; vald till segrande Värmlands bäste spelare. Grums nästa och Färjetad, där han spelade 17 säsonger.I samband med 3 år studier i Stockholm - L.G. ekonomi, G-B förskollärare -och det blev Djurgården men mest AIK innan Färjestad kallade. Efter den aktiva karriären ledare-tränare för FBK ungdomslag.

Nu skålar vi i stenkällans
iskalla hälsovatten
här
på Jâle i Edeby!

Thorwald, hcp 21.9. Ute på en söndagsrunda på Forshaga GK,

1 kommentar:

  1. Grattis till en suverän insats
    - och lycka till i fortsättningen.
    Vi är glada i hela lilla Brunskog
    Ewa nä röe klänningen

    SvaraRadera