Populära inlägg

2010-03-01

Varför sitter EpiCeptare och kliar sig i huvudet?

Ja, det kan man undra; Avtalet med en partner ang. CEPLENES MARKNADSENTRÉ,fick man vänta och vänta på; Det skulle vara klart inom ett halvår, men tiden flöt på med webcast efter webcast, ständigt med kursfall som resultat. Och när det var nästan klart hoppade den gigant man hade på kroken av. Men Jack Talley började om med webcast efter webcast och alla trodde på en hög upfrontsumma från den nya friaren/partnern. Så plötsligt en dag så dyker det efterlängtade avtalet ändå upp, bättre sent än aldrig, tänkte väl alla.
Men problemet är att avtalet med svenska mönsterföretaget MEDA AB INTE BJÖD på
någon bra upfront och ovissheten spreds dessutom snabbt om frågetecken kring royalty-procenten.Oklarheten kvarstår; Såvitt man kan se handlar det om en dålig upfront. Och så har vi ansökan om CEPLENE i USA, som hela tiden blir ett kvartal senare. Än har inte dokumentsunderlaget packats klart, eller? Hade man inte lovats gräddfil (s k Fast track)?
Så varför ligger EpiCept-aktien på 14.45 = 4.80 innan splitten?
Kan det vara för att avtalet med MEDA kan ha en dålig % på försäljningen samt låg Upfront eller är det ett misstroende på grund av att IDIS - det brittiska distributionsföretaget med globala kanaler - inte har levereat någon enda rapport om försäljning som vi aktieägare kan se - eller är det VD Jack Talley som med sina rapporter gör marknaden oviss? Som vi alla vet har en massa bra saker hänt i EpiCept, NP-1, smärtstillarkrämen som snart ska ha ett partneravtal på plats - hur värderar marknaden det?
Azixa kan bli en höjdare om projektet av licenstagaren MYRIAD PHARMA håller tidtabellen och för upp det till fas 3-status inom ett kvartal.
Summa: Det måste vara så att marknaden tror att avtalet med MEDA är skitdåligt, ni får ursäkta språket men här passar det sig, visar vad man tycker.
Ceplene misstänks aldrig sälja bra, NP-1-avtal kommer efter senaste Jack T-dimman att dröja minst ett år; Azixa kanske kommer att läggs ner, och förlustavdragen går inte att använda.

Hej hopp



Detta inlägg från en EpiCept-aktieägare, tycker jag är en yppeerlig bild av
oron som sprids då oklarheter görs till vana från företagsledningen. Vad är sannare än denna devis; Inget är värre för en aktie än oklarheter.

Thorwald

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag arbetar som redaktionschef på en nystartat sajt som heter Resa I Sverige (Premiär inom tre veckor) och vi samarbetar med förlaget som ger ut magasinet ”ALLT OM HOTELL OCH RESOR”.

    Detta kommer att bli en komplett guide över vårt lands fantastiska mat- nöjes- och turistattraktioner. Men det unika med oss, om du jämför med andra typer av reseguider, är att en stor del av sajter utgörs av bloggare. På detta sätt blir sidan ”levande” och du som besökare kan ha en ”relation” till det som skrivs genom att kommentera bloggar och sedan få offentliga svar.

    Skulle DU vara intresserad av att bli en av våra bloggare, där du tar dig an temat ”resor” och allt som kan ha med detta att göra? Shoppingrundor, restaurangbesök, bussresor mm. Allt som kan tänkas vara relevant för turister i Sverige!

    En stor del av vår verksamhet är att vi värnar om miljön och kommer att samarbeta med olika miljöorganisationer, vilka annonsintäkterna från din blogg kommer att gå till. Detta handlar alltså om välgörenhet för din del.
    Verkar detta intressant?

    Återkoppla till mig på nathalie@resaisverige.se för vidare information.
    MVH Nathalie

    SvaraRadera