Populära inlägg

2010-03-27

MEDA ger Megatriggern



BILDEN: Anders Lönner, megatriggar EpiCept!

Ett nöje för en i den allmänna oordningen och som i mitt eget kreatörsarbete
hade en makalös tur då jag valde ut EPCT utifrån min målsättning;
Att söka spana in hur en uppstickare vill bli sedd. Efter den finansiella härdsmältan för nu mer än tre år sedan- men med de nästan ogripbara banklåneförlusterna fortfarande ej helt undansopade; -- så även om vindarna vänder och leker med visselpipan ljudande extra då den den kantstötta lyxseglaren ska bärgas, kanske ett bra tecken i tiden---aktieproffsen kalkylerar in rubb som stubb.
Javisst! Mitt på Wall Street i New York blir Mr. Greed staty: Ett påminnelsens
konstverk,inte sant? Lyxbåtens begravning.
L.B. i guldbokstäver med svart botten. Folk står occh tittar, några kineser fotar och skrattar, Vet de något om Lehman---flaggskepp i kapitalismens - tro? Inte mycket.
Inga kringlande undanflykter mer - basta.Razzior hos banker,där bleka, darrande,skamsna nu f.d. stora fiskar sågades;Handfängsel och fotboja klädde herrarna.Faktiskt.
Så jag hamnade i EpiCept Corp., helt igenom ett amerikanskt litet forskningsbolag
i Biotech; Målet är att i egen forskning söka få nya läkemedel godkända;
Och EPCT var i sig något speciellt - ett annorlunda öde, ej bundet i mainstream;
Maxim Pharma, Kalifornienbaserat,hade en lovande projektportfölj. Och allra hetaste
projektet fanns/finns i Sverige.:Läkemedlet CEPLENE, UNDER MER ÄN 20 ÅR BEARBETAT AV PROFESSOR KRISTOFFER HELLSTRAND, Sahlgrenska i Göteborg, Sverige.
Maxim hade fokus på cancer samt smärta.EpiCept sög upp det som bäst var i askhögen efter Maxim.
En plattform med unik formula¨, som kunde bli i cancermörkret vad Lousec blev för alla magsårsdrabbade;Lousec blev undermedicinen. Vem bekymrar sig idag om magsår?
Astra från Sverige var ´översköljt av beröm och det kassaflöde en enda dag runtom på klotet; Allt var som i en fiktiv framgångssaga. Just därför brinner det i Boiotech.
När ett unikt - helst först i sitt läkande slag - läkemedel godkänns och etablerats så triggas ett tu tre ett unikt botemedel. Ceplene står på tröskeln.
Ceplene har en för dess hållbarhet kärvt före i portgången; Maxim led av kronisk likvidtetsbrist och ägarna stressades. Man tog fram Ceplene i ett ofärdigt skick och inritat på en typ av hudcancer.Ceplene presenterads för FDA i Wshington - en gångnej, två gånger nej. FDA pååekade det lovande i Ceplene; Forska vidare, va det raka rådet.
- men Maxim orkade inte med skenande kostnader. För 7 år sedan blev Maxim inkorporerat med EpiCept Corp. Ledargardet hämtades från de stora läkemedelsbjässarna; Talley, Savage, Cook..och själva motorn, Professor Kristoffer Hellstrand, blev utan dröjsmål i fokus;Ceplene skulle bli ett cancerpreparat, som
skall examinersa på hemmaplan, d v s Europa.
"Vi ordnar pengarna, Du och Ditt team ger världen det första botemedlet mot AML!" Och så blev det; Hellstrands sofistikerade uppfinning har många genialiteter; Kanske främst den teknik, som genom något av ett under får tröttkörda, av cancern nära nog förintade, immunförsvarare att återuppstå och göra rent hus med cancercellerna som ej mött ett sådangt slag mot Leukemie - blodcancer - förut.; Och Hellstrands fokus avgörande; Cancercellerna ska dödas - kompromisslöst!Tester på AML-offer +60 ger 70 % botade; Leukemin återkommer ej. Patienten kan leva som vanligt.Just den nyheten bekräftades då Ceplene i oktober 20o8 hodkändes av EMEA, Europas motsvarighet till FDA. EMEA gav CEPLENE EN TÄTPOSTIION PÅ EUROPAS Top 12----av 66 godkända nya läkemedlen år 2008.
Ceplenes banbrytande effektivitet i en av cancerfältets mörkaste vrår med ett lidande man knappast kan förstå. Inget tycktes råda bot- tills nu! Ja, nu kan AML-patienterna inte obotligt fjättrade längre! Det ger ett vidare värde än normalt då en medicin godkänns; AML-genombrottet kan inte överskattas, men vad som nu skett visar motsatsen; Marknaden vill/kan inte fatta att Ceplene är vad EMEA predikat ut över världen;något stort var upptäckt, och detta stora sätter spår i den alltmer komplexa sjukvården, ja man kan tala om ett ljus i den allmänna sjukvårdens svåra, tunga arbete.
Så uttryckte en tung EMEA-ledamot i saken.
En bredare användning av Ceplene är på gång;
Det handlar om studier där syskonsjukdomar til AML också kan slås tillbaka.
Jag anser att den otålighet som nu länge präglat de mindre aktieägarna i EpiCept, och som har sin tummelplats på börschattar som Börssnack i Dagens Industri och Avanza Forum(Företag). Mycket är till synes grabbsnack och låt vara ; Dessa andningshål ger en skön känsla och guldkornen finns där, när du minst anar.
Pfenix är en av de för tillfället mest värdefulla chattarna. Mikael, som hans normala
namn är, har bättre sting i pennan än många lata proffs. Ja, HAN HAR DET VIKTIGASTE som en bra journalist måste äga:
Aldrig sky besvär,tvärtom! På dom bara.Pfenix stångas med vilken nässprätt som helst; Jag noterar att han jagat upp en möjlig inkomstkälla på cirka 35 miljoner USD. En annan av de främsta chattarna är Pirenz, som efterlyste uppgifter om "det glömda utlicensierade projektet"---i en stor analys redan för dryga året sedan.Vi får se hur det går.

CEPLENE ÅT ALLA!

Fokus annars---EPCT-aktien;
Betänk därute; att EpiCept numera är i samma familj som MEDA AB, NYLIGEN INVALT AV BÖRSELITEN SOM NY PÅ TOPPLISTAN ÖVER EUROPAS BÄST FUNGERANDE BÖRS-AKTÖRER!
Och VD Anders Lönner är utsedd till de senaste tio årens bäste börs-VD.
Detta Meda kommer inom kort att redogöra för sin största etablering någonsin:
Det babrytande - ja, först som i studier visat sig rå på Leukemins ohämmade dödande bland AML-patienter;
CEPLENE skall nå alla patienter!Där har ni den slogan som i jag garanterat tror på.Ett positivt sound som ett spetsföretag hittar skickar ut över börsnyheterna.
Och Meda som huvudägare efter en trestegs-merger skulle bli en mega-trigger för EPCT-aktien. Då löses alla knutarna upp...som ett pärlband.
Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar