Populära inlägg

2009-11-15

Han är den räddande ängeln!



BILDEN: EpiCepts räddande Ängel:
Bernhard Tyrrell
!

Jag hara blivit van okunnigheter och spydiga uppaxlade och
tuggandes, som vore de i kvicksand till öronen, men trots 50 mil till närmaste
civilisation beställer de Jackpots; Hägring! Varför, undrar vän av klara tankar, åker man i väg ut i de mest hisnande snårskogskäbbel på Avanza Forum och Börssnack? Humorstänken, som jag har uppskattat, ersätts med svartsyn och grabbgubbchargong utan nyhetskaraktär;
Dessa blåställskapitalister skriver/talar jag mig ofta varm för, och ett tecken på ökat engagemang i aktiespelet.Dock ej denna dag;
Nu känns det bara tröttsamt.
Vi avvaktar nu den 18 november en redogörelse från Myriad Pharma. angående hur det ser ut i fas 2-spurten för cancermedlet Azixa, ägt av EpiCept och under Myriad Pharmas projektering, allt reglerat i ett licensavtal,som slöts 2006. På onsdag dras ridån upp för Azixa på en scen i Boston; Tilldragelsen är en årligen återkommande kongress med nya läkemedel mt cancer i rampljuset.Ett genombrott kan betyda häftiga rallyn i både Myriad Pharmas och EpiCepts aktier. Min bästa källa ,närstående FDA, vet mer än hon vågar säga. Men hon ställer en fråga:
Tror någon att Myriad skulle välja all den uppmärksamhet som Boston-evenemanget om man inte har starka kort att visa?
Logiskt, nej. EpiCept har nu tre tungviktiga läkemedel i globala rampljust;
1. Ceplene; Det dröjde drygt 25 år innan drömmarna slog in för Sahlgrenskas forskargeni Kristoffer Hellstrand; Ceplene är ingen vanlig cancermedicin, Ceplene är vare sig mer eller mindre den f ö r s t a medicin som har effekt nog för att ge AML-patientens eget försvagade immunförsvar en vitaliserande, ny styrka, som populärvetenskapligt kan illustreras med gerillakrigföring; Ceplenes immunologisa "stridscentrum" signalerar attacker som skär av cancerbyggarnas försörjning; Patientens blod skyddas och cancertumören svälter,skrumpnar och dör.
Ceplene är ett ur folkhälsoperspektiv e x t r a-ordinärt läkemedel. Patienten deltar själv mycket aktivt i den 18 månader omfattande behandlingen; Injicerar gör P. själv.En inledande vecka med introduktionsprogram skall alla patienter genomgå. Varje enskild patient ses som unik; Läkare och sköterska tar upp frågor, även om P. drömmar nför framtiden; En del kan återgå till ett cancerfritt liv; I gruppen.<60 år bl,ev över 70 % fria från leukemi.
2. Azixa--mot hjärntumörer i hjärna n. Att Myriad Pharma är med via licensiering är bra. Myriad har - projektet är företagets överlägset mest lovande och många tippar Azixa som ett av de stora läkemedlen mot cancer. Behovet är stort, patienterna följer utveclingen.
På onsdag - i Boston - får vi beviset: Myriad visar hur forskingen lyckats ytterligare utveckla den teknik som skapar undergång för cancerns annars så fria härjningar i människans kropp. En avbetalning faller ut efter är Det avtalet är, trots ett oväntat lågt - 20% - av löpande royalties. Azixa tippas av insiders bli en s k bluckbuster och att EpiCept ökas i värde.när Myriad enligt licensavtalet ska erlägga en avbetalning, vilket triggar en snabb återresa upp till 7 skr och förvånas icke om Nasdaq passerar dollarn redan onsdag kväll.
Nu har BS och Avanza-gängen rotat runt och utan minsta anledning presenteras farhågor kring Ceplene och AML-intresseföreningar. Jag har Delete på min Vista. Existerar inte den tangenten?
Det är ärekränkande att ställa frågor om huruvida CEPLENE FÖRTS UPP PÅ DEN ELLER DEN
LISTAN?
Tänk att ha det usla omdömet att be professor Kristoffer Hellstrand att åratal efter olika turer kommentera varför Ceplene inte nämns "där kunnigt branschfolk borde begripa bättre!"
Rätt svar: Hellstrand har just erhålit ett av tidernas mest värdefulla besked från
EMEA (The European Medicine Agency), I n g e t kan störa den bilden:
Däremot är kvackarna som försöker köra STAMCELLSEXPERIMENT RIKTIGT UTE OCH CYKLAR.
Även den ledande och korrekte - image - Pirenz tappat greppet:
Min syster med AML och jag som levt med Parkinson sedan 1995 HAR EN PLIKT ATT HÄNGA MED I UTVECKLINGEN och att komma ångande meed stamceller istället för Ceplene;
Och nytillkomna pajaser har punka men är ändå ute och cyklar: En spännande vecka - och därefter kommande fler för EpiCept, som börsvärderas lägre än hälften av Ceplenes värde. Orsaken har med Jack Talley att göra: Jösses! Jack har ej fattat vitsen med en professionell information. Nu tror jag att det löser sig; När Bernie Tyrell värvades: äntligen har EPCT en informatör värd namnet. Och den fråga som nu
är i fokus: Att klarlägga Ceplenes värde - se där det är hetaste av allt på Tyrells agenda!
En lägsta värdenivå som nu nämns är 2.0 MILJARDER SKR. Drygt 11 kr/aktie utspätt.
EpiCepts börsvärde är - utspätt till 170 milj aktier (131 milj in action). 170 miljx5.00 i aktiekurs fredag = 850 milj skr i börsvärde.Som sagt:Bara Ceplenes 2.0 miljarder ger per aktie drygt 11 skr.Men just i fallet EPCT biter inget annat än
klar himmel med signerat partneravtal, bekräftat uppköpsbud osv.Var det någon som hostade ordet Tålamod?

Bild; Informatören med stort I: Bernhard Tyrrell. Välkommen!
Ursäkt till Pirenz; Jag är glad att Du håller Din linje. Ursäkt från hjärtat./T. Pirenz analyser är guld och jag utmanar nu Pirenz på en kortanalys där vi ska se vem som är nr 1:Fråga analysen skall ha som röd tråd och svara på:
Varför - om det alls inträffar har CEPLENE ett bekräftat värde på 2 miljarder skr
före julen som stundar? Och var landar då EPCT på för kurs; Juletid, påsk,
midsommar-. Ev split är lätt räkna in. Uppfattat? Deadline2009-11-21 kl 15.00. Pocketanalysen offentliggörs här på Thorwalds comeback samt på Pirenz valfria ställe, både här och hos Redeye samt förstås Avanza! Översättes till engelska Google/.Den som vinner får ett dplom samt ev. del i vadslagning om detts annorlunda race.
Thorwald

9 kommentarer:

  1. Yep, det verkar som att de gamla rävarna på Avanza börjar tappa modet. Har hängt med själv ett par år nu och känner tillförsikt inför övergången från forskning- till läkemedelsbolag. Ska bli mäkta intressant.

    Hur "bra" studieresultat tror du MYRX presenterar på onsdag?

    Keep up the good work!

    SvaraRadera
  2. Thorwald, vilket pinsamt jättelikt magplask du gjort, du har ju blandat ihop Pirenz med El Julio!!!

    Pirenz har sina aktier kvar, medan El Julio tillfälligt sålt sina, är du inte läskunnig???

    En rejäl ursäkt vore verkligen på plats eller så får du redigera bloggen!!!

    SvaraRadera
  3. Tack till Yep.
    Det hör till att...men Pirenz får en ursäkt, som han får förtjäna i en Nt 1-duell med mig---all in; Inga kor utöver första fem.
    Läser Ni Pirenz sistlidna 3 veckor har något hänt. En vidkning pi och
    spaghetti El Julio är en och samma person.
    Upp och kämpa--han på Avanza som svamlar om asfalt; Oh, my Lotf. are such product passed by a woman on this planet?
    Till dagens utrop: Tyrrell har redan börjat genomlysa det digra dokumentations-materialet hela vägenom genom drygt 25 år.Tyrrell börjarskapa mallar för en första värdering, som ej skall visas utåt - än. Men i partnerförhandlingarna har värdet hettat till!
    Thorwald

    SvaraRadera
  4. Thorwald,
    Nar tror du att vi kan rakna med Ceplene-avtal eller uppkop. Tror du fortfarande pa avslut under 2009?

    SvaraRadera
  5. Thorwald, du skrev "Att klarlägga Ceplenes värde.. - En lägsta värdenivå som nu nämns är 2.0 MILJARDER SKR. Drygt 11 kr/aktie utspätt".
    Menar du 2 miljarder SEK for kop av HELA Ceplene eller 2 miljarder for Europa-rattigheterna (100%)?

    Om Ceplene saljs for 2 miljarder SEK (Europa, Kanada, USA..) ar inte det lite val lagt?? Epicept raknar med toppforsaljning pa ca 150 milj USD/ar BARA i Europa.

    SvaraRadera
  6. https://www.globenewswire.com/newsroom/news.html?d=178678

    "Myriad Pharmaceuticals further announces that it has received orphan drug status for Azixa in GBM.
    "We are very encouraged with the duration of responses in this clinical trial with stage 4 melanoma patients," said Dr. Adrian Hobden, President and CEO of Myriad Pharmaceuticals. "We are also pleased to see that Azixa could be combined with temozolomide without adding any further toxicity to the treatment regime."

    Nu kanske det ar dags for ett uppkop av Epicept?
    Vem ska sla till? Novartis, Astra Zeneca ellet Bristol Myers?

    SvaraRadera
  7. Nu skall det nya vapnet, Bernie Tyrrell, in i ringen och blixtrande slå alla baissare på truten.
    Han kanske behöver några veckor,men han ska framträda efter en genomslagskradftig plan!
    Inget smäck, inga fantasinuffror;
    FAkta, fakta.
    Vilket bäddat lägde att kontantköpa rubbet EPCT.
    Det lönar sig att sitta still om man har ett substantiellt antal aktier i detta stormiga bolag!
    Thorwald

    SvaraRadera
  8. Hej!
    Varför går epicept ner nu när Axiza har kommit med positivt resultat. Du som är duktigt kan du förklara till en orolig aktieägare....

    SvaraRadera
  9. Jag kan bara hänvisa till kommande helt mycket proffsigare värderingsspråk.
    Berni Tyrrell hara lotsat mediciner till världsscenen och han vet varför EPCT haMNAR MELLAN STOLARNA EN TID, MEN LUGN --- DETTA ÄR EN POTENTIELL KANONAKTIE, MEN NU SKA VI ALLA TA DET LUGNT.
    Ha det bra! Thorwald

    SvaraRadera