Populära inlägg

2009-07-28

HUGGSEXA OM CEPLENE!

Håll i er! Nu drar stora uppköpsvågen in över Wall Street: Glömd är den finansiella härdsmältan. Nu är det "buying time again".Aldrig så öppet deklarerat som av ledartrojkan i Bristol Myers Squibb (symbol NASDAQ: BMY) då man höll presskonferens med anledning av sitt sensationella resultat - läkemedelsbranschens största utropstecken hittills, fler väntas - för andra kvartalet 2009; Presskonferensen var mycket underhållande och tungt offensivt laddad tack vare att kvartalsrapporten råkar sammanträffa med det kontantbud som presenterats till aktieägarna i Mederex Inc. Det man vill åt är Mederex framgångsrika forskningsresultat i jakten på famtagande av antikropp-tekniker som ger immunsystemet högeffektiv verkan i jakten på cancercellerna och dess delning i kodsystem ännu ej helt avslöjade.
- Vi vill understryka att förvärvet av Mederex bara är början, sade Bristo Myers president Lamberto Andreotti; offensiven spikades i en policyplan i slutet av 2007. Med miljarder i kvartalsvinster kan finanschefen Jean-Marc Huet utmanande slå fast:
"Vi lägger i cash 2.1 billion USD, för Mederex. Vi kan tänka oss 5 gånger så mycket om innehållet i det bolag vi köper håller för våra krav!" Presidenten Andreotti nickade leende. Det handlar om 70 miljarder skr.på ett bräde för nya läkemedel.
Bristol Myers är nr 15 i storleksordning och konkurrenterna köar de närmaste dagarna för att inte framstå som handlingsförlamade.
Kan man tänka sig ett mer gynnsamt läge för ett Biotechföretag med en färsk cancermedicin - unikt det första som förbättrar överlevandschanserna dramatiskt för patienter med diagnosen AML (Akut Myeloisk Leukemi). I första läget har Epicept 10 års ensamrätt över hela världen.

Ceplene är juvelen alla Biotech-företag drömmer om.
Och just
som denna medicin godkänts av EU:s läkemedelskontroll-organ - inträffade i juni - så jagar Läkemedelsjättarna igång den Stora OCH AKTIEN I CEPLENES ÄGARES BOLAG - EpiCept (EPCT Nasdaq) slumpas bort för 68 cent---cirka 5.15 skr.
Snacka om urusla analytiker samt ett enda babbel-babbel på debattplatser.
THORWALD OLSSONCottistrong>

2 kommentarer:

  1. Det finns flera indikationer på att Epicept har en betydande roll i de stora BP uppköpsoffensiv som komma skall. Om man sitter så att säga i "navet" på bioekonomin/forskning och har känselspröt åt alla håll kan man registrera ett och annat. Du som har mer en "grävande" insikt än jag, har precis som jag säkert hört att även om namnet aldrig nämns så kan man med enkel matematik räkna ut att det ÄR ceplene man vill åt och då inte bara för det uppenbara ( AML) utan för det dolda som täcker upp som ett prisma i cancerbehandling!!!

    Marknaden/analytiker som sitter på "andra sidan" har en helt annan infallvinkel till detta, det är uppenbart. Det är en underdrift att påstå att många sitter på nålar nu inför Q2 rapporten, veckan före och efter ser ut att bli avgörande i det korta perpektivet. Personligen tror jag på ett uppvaknande och uppvärdering som är markant positiv.

    Tack för ordet Thorwald

    SvaraRadera
  2. Tack...
    Ett intressant läge.
    Mer info av abstrakt karaktär?

    Thorwald

    SvaraRadera