Populära inlägg

2009-07-27

Bristol Myers - EPCT = sant




I dag skriver ví den 27 juli 2009.
Klockan tickar mot börsöppning i USA, det på Wall Street (New York S Exch.)
har prominenta gäst (gäster) som slår på gonggongen; Regnet smattrar rogivande mot plåttaket;
Men börserna har varit igång. Före-öppning är som pre-vernissage inom konsten;
Den inre proffsrankade eliten får dagen före eller ett par timmar före Opening; VIP stämpeln ger en profilering.Men jämförelser ter sig långsökta. Inget är mer nonstop än börserna/inklusive allt i kring; valutahandel, främst.
Jag noterar att EpiCept Corp. med symbolen EPCT, smyger sig fram 2 timmar
före gonggongen. 68 cent. lite mer än fem s k r.Inte mycket positivt väntas i det papperet. Latest news (a l l of them): Nix.Intet nytt under regntunga skyar. Coolt.
I Stockholm hackar EpiCept sedan veckor runt 4.70-5.25---nada hopp. Ridå - eller?

Ceplene lanseras via det avtal-för-just-detta med brittiska IDIS, specialiserat inom
marknadsintroduktion av läkemedel - vilket förvisso kräver ett mycket informativt/
högklassiskt arbete. Samtidigt som vi alla surrade kring just frågan hur IDIS får igång det i Europa godkända läkemedlet till den grupp som står i verkligt fokus: patienterna.Pris brutto, netto? - minus omkostnader; Volym? Veckor går.
Inte ett knyst om hur Ceplene ser ut att lyckas i ett Europa, där längtan efter lindring för Canceroffren. Och nu är det tyst som i graven.
Beräkningar görs. Börsvärdde 914 miljoner kronor, räknat på 5.20x175 milj aktier. Bara förlustavdagen är värda närmare 260 milj kr. Och värde Ceplene ej under 2 miljarder kr och så beräknad intäkt från samarbetsavtalet för Europa med IDIS--
här blir det rena snurren;
Myriad, licensroyalties, övrigt i pipeline. Jösses! Är det ett gäng aktiegangsters som bevakar ala dörrar till fakta/sanning?
Och där har vi dessa smygare: "Hur länge skall aktieägarna i EpiCept stå ut med att vänta på ett Ceplene-avtal med en av de stora i läkemedelssektorn? Han som var/är
en aktiespekulant - med innehav i bl a just EpiCept - såg kanske till att stavfel, språkfel mm drabbade mina inlägg på Seeking Alpha. Jag ska bottenkänna detta, men en rungande örfil åt Seeking Alphas Editor in chief, som har sådant ohyfs för sig. Men mittåt, ingen prinsessa på ärten, tack.
Jag är en udda figur i korsdraget i aktiesvängen och får tåla lite extra.
Just in time. Fokus nu: rapporten 2:a kvartalet. Partner avslöjas? IDIS-rapport?
Allt kan hända.Kanonerna på Sågverksälvvägen i samma stat som huserar BMY, ja där i
EpiCepts huvudkontor laddar Jack Telley och Bob Savage inför rapport.
,
TYSTNAD OCH FELSPEKULATION!

Så blev det väldigt tyst med informationen från USA och annars så välsnacksalige VD Jack Telley och ordföranden Robert (Bob)Savage, som är min favorit i ledningen för EpiCept.
Men den 15 juli kablades nyheten som lade sordin på allt och frågetecknen började visa sig, ett efter ett. Efter godkännandet-tester skall genomföras
i enlighet med det bindande löfte därom som man avtvingades Europeiska Unionens Läkemedelskontroll i form av en tung kommission, motsvarighet till den amerikanska FDA (Food and Drug Administration).
Och dessa efter-tester är viktiga - givetvis - och är tecken på att Ceplene kan användas för ett vidare behandlingsprogram KOMBINERAT med andra läkemedel.
Den godtrogne aktiehandlaren ser att dessa eftertester som kan ta åratal att genomföra; Om något inte godkänns vid detta efter-test---kan det då bli ett bakslag av alltsammans. Och IDIS - är det korrekt att etablera Ceplene exklusive efter-test? Gömda problem?

Gemensam tanke är välgrundad:
Ett uppköp av EpiCept b l i r det; förr eller senare.Lång sikt är en tillgång då värden är vad Ceplene tycks bli; Ceplene känns för en del, ja många, som Zlatan Ibrahimovic är för Barcelonasfotbollsfans. Mina informationer tyder bara på att köparen vill ha ett besked om hur efter- testerna artar sig och just nu vågar jag ge detta scenario:
Ceplene blir, så långt jag begriper, färdigtestad 2011 en maximal fullträff: - jag har fått svar genom vetttigt folk även utanför Ceplene-kretsen, som leds av "skaparen", professorn Kristoffer Hellstrand. Kom ihåg; tvenne gånger examinerades Ceplene och fick underkänt, men gavs lyckligtvis en möjlighet till: EU:s lälemedelskontroll PRECISERADE VAD MAN ANSÅG som brister;
Kristoffer Hellstrand & Co. gav allt mod, all vilja de hade;
Godkännandet var en enorm framgång.
Kan nu de omfattande "extratesterna" falla väl ut finns en jackpot i sikte:
BRISTOL MYERS; fler uppköp!

Bristol Myer Squibb /BMY Nasdaq/ är världens 15:e största hälso- och läkemedelsföretag. I går, söndag och idag måndag, jublar hela BMY: Medan konkurrenterna förlorat volymer p g a den finansiella härdsmältan, med ty åtföljande turbulenser, så har Bristol Myers Squibb ett sensationellt rekordresultat inom alla områden där man s j ä l v sitter som 100-procentig ägare: Andra kvartalets omsättningsökning på 29 % är remarkabel.Nu kommer min poäng:
I ett konferenssamtal om andra kvartalets fina siffror dominerade en nyhet:
Dagen före hade sålunda 2.1 miljarder dollar-förvärvet av Medarex Inc.; bolaget
har framgångsrikt lyckats få forskare att ta fram antikropptekniker som kan skapa biologiska läkemedel; finalen är att styra dessa biologiska att attackera cancerceller.Plus att Bristol M Squibb har två dussin egna droger i utveckling.
Medarex = kostnad 2.1 miljarder USD = 15,8 miljarder.Ceplene är av minst samma kaliber.

NÄR JAG ÖGNAR IGENOM ANTECKNINGAR AV VAD BRISTOL MYERS SQUIBBS PRESIDENGT
LAMBERTO ANDREOTTI är det med lättnad följande poängterades:
Biotech blir headtarget /huvudmålet/ och köpet av Medarex ger nu mersmak; skall följas av flera, även om han varnade för att ta ut succéer i förskott:
"DE LIGGER INTE OCH VÄNTAR SOM PÅ RADBAND, men pärlan Medarex följs nu upp även i en
högre prisklasser för att förstärka med prestigegivande cancerpreparat och vi har beslutat om uppköp där kostnaden i något fall får bli upp till tre gånger Medarex-priset (närmare bestämt 48 miljarde kronor, min anm.).

Bristol Myers Squibb avtäckte sin offensiva affärsstrategi december 2007.
Cancer finns i topp avseende områden sjukdomar. Biotech-sektorn är het. Kartläggs. Som när Dallas Cowboys talangjagar efter ryúggigt välplanerade aktiviteter.
Att Bristol Myers Squibb just nu har tre f d toppchefer som förstärkning
i EpiCepts ledarstaber och i just frågor som finanschefen Jean-Marc Huet peka på då BMY öppet deklarerar sin motivation öka trycket i sin buyout-aktivitet;
Nu föll det sig så att jag skrev en kommentar i den ledande - bör ifrågasätta efter det jag upplevt! - amerikanska aktiebloggen "Seeking Alpha". Mina artiklar
stördes av korrektursabotage.Och utan egna fakta dementerades det.
Och jag framhöll det gör igen: Bristol Myers Squibb bör nu vara redo för att lägga ett rakt bud på EpiCept. Eller - det har tillkommit! - enbart köpa ut h e l a, dvs alla rärrigheter till Ceplene. För det betalar man - skrev jag då och upprepar! - 18 skr/aktie för bara Ceplene. Man har förhandlat förut; Beroende hur Ceplene som första läkemedelet i sitt slag vitsordas bland läkare och patientgrupper, innehåller uppköpserbjudandet klausuler som faller ut om angivna mål uppnås eller ej. Tidsfaktorn är viktig.

Bristol Myers Squibb har framgångsrika erfarenheter av att ha 100 % KONTROLL.
Typiskt ur den färska kvartalsrapporten; "Men Bristols försäljning av cancerläkemedlet Erbitux, som man samäger med Eli Lilly & Co., sjönk 12 %. Visst finns där fungerande samägaravtal men helägandet är bäst både för pataienter och aktieägare.
Jag är inte engagerad i eget innehav i EpiCept/Ceplene-fallet.
Men nu vet jag såpass att Bristol M. varit i kulisserna länge. Efter Medarex kommer EpiCept/Ceplene.Har jag fel - då har jag inget att beklaga, Nu skall rätt så komplicerade utfallsmodeller göras klara med Ceplene som stjärnan
Köps EpiCept med ett bud inom tre,fyra veckor bör det handla om c:a 24 skr. Plus/minus klausulerna och utfall. Ceplene ä r hela forskarlivets lyckligaste seger för professor Kristoffer Hellstrand;
- Ceplene klarar allt. Så bra är den!
Uttalat av Kristoffer Hellstrand.Då han pressas lite. Hans baby är not touchable.
Vet Du, otäckt anonymt och sublimerat tassande , som för att sökalägga ihop 2 plus 2 är den trygga börssnackeriets klippa. Jag har inget emot Pirenz och hans beundrare;
Hemläxa: Kolla tungviktarna från Bristol Myer Squibb som senaste året varit ledare i forskningen och enkannerligen påvisar hur Ceplene skule lotsas fram till ett godkännade; inklusive tilläggets testprogram;
Apropå mina källor och hur jag som bloggare och journalist identifierar dem, ja det är min ensak. Jag gillar att gräva runt EpiCept, deras förmodade hemliga projekt som utmynnar i en enda stor happy-ending:
24 skr/aktie: nära 5 ggr dagens pressade aktienotering (5.20).

Bilderna: Känns den anonyma igen? Pirenz; Börssnack DI och analyskonstroktör på Redeye, di, Avanza...

Thorwald

6 kommentarer:

  1. Tack för info och intressanta uppslag!

    Nära

    SvaraRadera
  2. Tack, Du rake.
    EpiCepts story är rena dramat;
    Man ser hur Bob S och Jack T vandrar i det lilla högkvarteret på Sågverkets älvsväg i staten NY.
    Ceplene rusar runt---finns i allas sinnen.
    Varje liten nyans bärs på guldbricka, Försiktigt,
    akta, tappa inte chansen Bob!
    Thorwald

    SvaraRadera
  3. Precis Thorwald, ett tillfälle som detta, när man sitter med ett godkänt cancerläkemedel utan konkurrenter och med tio år monopol är ju varje litet pharmaceptbolags våta dröm. Klart att ett sådant tillfälle inte får slarvas bort. Här skall så mycket som möjligt kramas ut ur en så bra partner som möjligt! Eller kanske det faktiskt rent av slutar med raka bud och uppköp. Jag har i alla fall aldrig sett ett så undervärderat bolag som EPCT.

    Nära

    SvaraRadera
  4. Collier Smyth - hans meritlista
    är diamanten.
    Och han råkar vara vägvisare för lilla men naggande goa Epicept.
    Plus fler.

    SvaraRadera
  5. ceplene 18kr om nu
    ceplen/revlimid mot MDS blir lyckat då sätter vi ett nytt
    värde på ceplene*2!

    SvaraRadera
  6. Räknesnurrorna hinner måhända brinna till aska innan fakta iskallt läggeer korten på bordet.
    Läkemedel är ju människans yttersta spetsforskning för överlevnad och bot ellerlindring. Må Gud se det goda i Ceplene...
    Telley därborta vid Sågverksälvstråket i staten NY
    sitter väl och grupparabetar med expertisen om vad som skall sägas vid kvartalsrapporterandet. Knäpp tyst nu tyder på...
    Thorwald---

    SvaraRadera