Populära inlägg

2011-12-21

Foppa - en fuskare och hjälteglorian som bortblåst!

I julhelgen framträder Peter "Foppa" Forsberg i SVT. Utan att pressas levererar "Foppa" en      nyhet
- Tre Kronor höll igen i kvalomgångens sista match mot Slovakien. Därmed - Slovakien vann en
sömnig match med 3-0 och Tre Kronor slapp  maxsvår slutspelsstart.
Turin-OS 2006 var en  grym  totalframgång: Olympiskt guld och sedan heroisk  VM-triumf.
Att genom läggmatcher skapa ett bättre läge då turneringar övergår till utslagsmatcher, kan tyckas lockande. Men lägga sig - nej
Framgången i Turin hamnar sålunda med automatik i facket där fuskare trängs i skamvrån.
När Sveriges totalt sett bäste  ishockeyspelare i modern tid i en haussad, exklusiv  intervju
i TV, och helt oprovocerad erkänner fusket i Turin, t v i n g a r han Svenska Ishockeyförbundet att
utan minsta dröjsmål starta en undersökning:"Foppa" tar bort lagledningen som "inte beordrade läggmatch".Men/ eller rättare: Han försöker rädda lagleningen...´Skulle  den vara okunnig om att spelarna lade sig mot Slovakien---nej, det låter inte övertygande

Att fuska i en OS-turnering eller  div.1.match i serieharvandets djungel ---lika osportsligt; leder ingen vart. Smakar illa.
Läggmatcher är f u s k. Den som bryter mot fair play  bör straffas minst lika hårt som dem som fuskar med preparat av allehanda slag. Att Foppa helt solo avslöjat Turinfusket - det betyder Heders åt honom. Guldmedaljen  i Turin  - den måste Internationella Ishockeyförbundet rycka av den svenska truppen. Frågan som blir till efter Turinfusket:
Var det enda gången som Tre Kronor manipulerade  idrottens nyckel:
Fair play? Har Foppa och hans kolleger fler scoop???

Jag har med stigande häpnad sett hur kolleger till mig suttit i s k paneler i TV-sofforna och fnissat då "Foppas" avslöjande spelats upp; Chris Härenstam - SVT - och Expressens Mats Olsson var överens:
"Klart som spad - att inte riskera något i en betydelselös  fight mot Slovakien!. Mats O. tillhör mina favoriter bland efterträdarna. Men: De två sportjournalisterna bör skämmas! De hade haft vetskap redan i Turin. Varför inte avslöja fusket? Varför svek de sina arbetsgivare---vilket scoop!
J a g   ser det som att "Foppa" Forsberg och hans lagkompisar - och ledarna samt sportjournalisterna- ja., de har alla devalverat ishockeylandslaget.

Och min passning är härmed levererad!
Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar