Populära inlägg

2010-12-27

Lyftet! Peter A. Cohan har EpiCepts öde i sina händer!




PLÖTSLIGT ÄR SUPERKAPITALISTEN
FÖRENAD I EPICEPT . DET BÖR DUBBLA AKTIEN!


Peter A. Cohan, av mig döpt till "Mr Wall Street"; Han gick från noll till skapandet av ett Globalt finanshus,som invigdes 1994, och med sitt eget Ramius LLC, som dess stolta varumärke. Peter A. Cohan är stolt över sitt flaggskepp i Ramius LLC och ´han har den senaste tiden i intervjuer låtit förstå att han själv drivs av andra värden än rikedomar och individuell triumfer. Ett ansvar med plats för att dela med sig och inte bara reflektera över klimatrubbningar utan ta tag i problemen. Vi måste mer ha samverkan: Inte bara på slentrian hänga med i utvecklingen. "En mjukare Peter A. Cohan", skrev en av drakarna. Bilden var plötsligt annorlunda; En friare Street-vinnare.---"Still Mr Greed. but more alive". För ovanlighetens skull exponerar Peter i dessa dagar just Ramius, som i augusti lade ett fientligt kontantbud på alla stamaktierna i Bio-företaget Cypress Bio Science:
4 dollar per aktie. Cypress-aktien var en olycksbroder till EPICEPT Corp. Hade dalat
ner mot nattsvart elände, tipsades som grymt undervärderad---på väg mot 1 dollar. Nu rusade den till 4.50.
Cypress styrelse visste att Ramius = Peter A. Cohan. Men höll färgen: Budet förkastades. "Icke seriöst, Vi säljer oss inte för ingenting", skrek en upprorisk aktieägare på de tumultartade mediameetings som hållits i gång sedan dess. I november återkom´Ramius:
"Vår övertygelse kan inte rubbas. Vi ökar kontantbudet till 4.50 och sista dag för inlösen av alla utestående aktier är den 10 december." Rena revolverstämningen; Och när den 10 december kom var inte läget ändrat. 4.50 nobbades. Men har man corne-lägen óch alla trumf på hand så har man,
Så Ramius (enkannerligen Peter A. Cohan) förenade sig med Pharma Royalties,
ett fränt frontföretag, som letar efter attrakiva avtal där Royaltydelen är
den mest begärliga för en nischspekulant som Pharma R. börja vädra en deal...
Som exempel:köpa ut Royalty-delen i MEDA AB:s avtal med EpiCept...om att lansera

CEPLENE JORDEN RUNT.
SÅ VAD HÄNDER I NEW YORK?
Budet på Cypress restes till 6.50 dóllar - jämför med 1.90 ac Marknaden, då Ramius uppenbarade sig. Och nu blev det andra toner i Cypress-ledningen;
Peter A. Cohan log stillsamt; "Cypress blir något högintressant i vår intensifierade satsning på läkemedel, ine minst forskarintensiva Bio Tech-företag, sedan en tid nedvärderade på börsen." Peter A. Cohan förknippas ännu inte med EpiCept; Det är nog i princip bara jag som redan för 2 år sedan såg en långsiktig strategi tona fram och namnet och Peter som personlighet imponerar.
Cowen Group, den jätte som syr ihop finansieringen alla EpiCeptare väntar på;
Ett lån som garanterar likviditet fram till EpiCepts Turn Around ungefär våren 2013.
Kanske redan i slutet av 2012, men Peter A. Cohan är vad gäller tålamod en mästare;
Jag v e t att Peter är huvudägare, styrelseordförande samt VD för Cowen Group.
Likaså har han efter så lång tid som aktieägare, spårade genom olika holdingbolag med
juridisk behörighet i Bermuda m fl skatteparadis; LLC är symbolen. Skattebefrielsen skäms han inte för, Den gynnar alla de tiotusentals fondsparare och privata investerare. De får i Ramius hängd en köndsla av att vara sedda. Deras slantar arbetar och kan följas upp.Att Ramius nu åter aktiveras som som en offensiv aktör i fallet Cypress känns medvetet;

Ramius lär dyka upp som storägare i EpiCept endera dagen.Black Rock Fund . ännu en frukt av Peter A. Cohans offensivlusta; Black Rock - och övriga- kan röra sig när som helst.
Finsansieringen, skräddarsydd för EpiCept, är klar.D e t vågar jag meddela. Förvånas inte om Pharma Royalties tar plats vid förhandlingsbordet.
Skull samma utväxling fokuseras på EPCT som på Cypress 1.90 blev 6.50 dollar.
EpiCept skulle stiga från 5.70 till 20 kr.
Ett fyndpris, säger man.
Eller?
Hur som helst; Det dramatiska fientliga utköpet av Cypress kommer lägligt; Det skall till ett utbrott som får asfalten att gunga för att Wall Street ska få upp pulsen!

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar