Populära inlägg

2010-02-16

VIDÖPPET FÖR UPPKÖP!



Jag har helt medvetet hårddragit EpiCept och trots att aktiepriset borde pendla runt 21-25 kr - = min subjektiva syn - så hankar den runt 14-15 kr.Avtal Meda och allt annat värdefullt då? Nada reaktion.
När den - se graf - noterades för 2.08 dollar denna dag - den 16 februari 2010 - hörde jag stegen; stora långa bestämda kliv. En del tror att Meda fullföljer det redan värdestegrande partneravtalet specifikt innehållande licensrätt för läkemedlet CEPLENE i Europa samt China, Japan och Australien. Meda har säkrat extra likvida muskler - som doftar planerat förvärv! - och då börsens favorit-VD höll pressmöte om ännu en rekordrapport som kablades ut i går. gällande 4 kv. så underströks det; "Vi växer både genom licensinköp och företagsförvärv". Och Meda är topprankat:
Finns sålunda nu på Top 10 Europa, d v s en verklig gunstling hos analytikerkåren.

Meda k a n ha allt väl preparerat för att plocka åt sig h e l a EpiCept.
Jag lutar dock att ett par av de riktigt stora fiskarna i Läkemedelssektorn just nu
är redo för ett bud - 40 kronor bör vara ett riktmärke i ett fryst nuläge.
I sanning: det ståndar avgörande för EpiCept; jag hänvisar till chattaroraklet Pirenz /Börssnack i DI ssamt Avanza Företagsforum/
Han radar upp de 7 stora värdena i Ceplene, smärtlindraren NP-1 - där partner sökes
(friare saknas ej!) o s v. Drömmen väcks vi ur 2011 do tripple-digit d v s 100 kr och mer är priset för en EPCT-aktie. Vilket gör hela sagan EpiCept till Happy End; Kul läsning - och kan till och med stämma om tiden med bleke och Nasdaq:s dead hand---får ett slut. Men drömma får andra göra.

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar