Populära inlägg

2010-02-18

Epicept -- dags ta hem vinsten




MEDA VET. MEDA RÄKNAR PŨT!


I såpoperan "EpiCept" trollbindes debatten i tvenne huvudspår:
den auktoritära följa-John, som berusade av ett himmelskt under
ser EpiCept som ett globalt aktat läkemedelsföretag; Som säljer sitt så
här långt enda (Europa) godkända läkemedel genom nya partnern Meda AB, Sverige.CEPLENE,som det givetvis handlar om, ska gossarna i EPI-toppen kränga i egen regi och dess hemmamarknad USA/Canada;
Fan tro´t, sa Rellingen. Vid sidan av AML-medicinen CEPLENE finns till Myriad utlicensierade hoppet Azixa, på gång ur fas 2 B och då fas 3 inleds - dock inte klart när än - trillar miljoner in i milstensersättning hos ägande EpiCept.Hetast just nu för utlicensiering: Smärtdämpande krämen NP-1.Jag avstår sianden, men helt klart är att Partner skall signeras, och likvida friare finns; För rättvisans skull bör framhållas. att NP-1 passar perfekt som produkt för redan signade CEPLENE-PARTNERN MEDA AB, för övrigt med en VD i Anders Lönner, som har korats till den främste företagsledaren på Stockholmsbörsen de senaste tio åren. Anders Lönner har vidarebyggt ett gediget globalt Meda med hög kompetens och vinnarskallar; där känns "draget" hos ledare A.L.:s kaliber. både internt och externt som nu seglat upp och mitt i jublet över ännu ett suveränt rekordresultat det 4:e kvartalet. Analytikernas estimates överträffades klart.En halv miljard passerades. En uppskattad journalistkollega från sin position som börsgranskare: "Anders Lönner känns framgång hela han.EpiCept? Ledare av den här kalibern vill/skall inte spela andrafiolen. Ganska snart ät hela det värdefullaste i EpiCept uppköpt och såvitt jag begriper har Meda har strategierna noga genomarbetade; Varför bara vara insyltade i Ceplene-lanseringen när andra godbitar smakar så bra? Och nog kittlar det: Att äga 100 procent i en ny cancermedicin, som ä i hösta grad svenskrelaterad /professor Kristoffer Hellstrand, Sahlgrenska/ slet i 25 år innan han fick den totala forskarframgången. Ceplene testas dessutom för att värderas som breddad banbrytare i kampen mot cancer. Jag understryker detta - ty, Medas partneravtal och förhoppningsvis redan planerade bud på hela EpiCept, där aktier/optionsprgram i så fall lär bli en väsentlig del av betalningen, Finansiellt och affärsmässigt har vi här en femetta, säger en veteran i pharmaindustrin. Så måste det vara.Vilken tur att jag stötte på den godbiten.
Att vänta med bud, som bör formas som ett samgående med hela EpiCept: Passivitet riskerar bara att de stora fiskarna ger sig in i en maktstrid om EPCT.Hur vafr det Bristol Myers eldfängde president Andreotti sade då han, lycklig över ännu ett rekordkvartal: "Vi betalar gärna kontant om vi brinner för produkten/produkterna och hela bolag är att föredra om det finns risk för bromsklossar vid splittrat ägande." Han pekade på Bristol Myers nya policy där en skräddarsydd division byggts upp för uppföljning av tänkbara förvärv eller licenslösningar. Hela läkemedelssektorn skriker efter nya produkter.Enorm kraft i tid och kostnader ter sig skrämmande. Men vill man spela med och får känna på det bästa så är det bara att hänga i. Bristol Myers betalade cash 2.4 miljarer dollar för Biotech-fyndet Medarex,; 17.6 miljardet kronor. Då ska man veta, att Medarex stora tillgång. en cancermedicin med samma namn och nu på på väg in 8i fas 3. 2012 är året då Medarex "undermedicin" ger cancerbekämpningen ökat hopp: Den teknologiska innovation som styr immunförsvarets passiviserad celler till elitsoldater---mycket skall testas, men Medarex dyker nog upp hösten 2012. Andreotti har sagt att BMY kan tänka sig att köpa företag med en unikt lovande pipeline-kandidaturer för 5 x de 2.4 miljarder dollar som nu gtt rakt ned i Medarex aktieägarfickor. Ett väl tilltaget
likviditetskonto ingick också, varför 2.4 miljarder - i praktiken - bör sänkas en del. Faktum är att Medarex "wonderdrug" har
sin immunologiska finess i den nye Bioteknik som lovar något stort, som inte "bara" stör cancerns mördarrceller i dess skrämmande förökning; Att döda cancercellerna och jaga bort dem från den plågade patienten, där kämpar forskare över hela jorden Ytterst jagar människan ett vaccin mot all form av cancer.Och en vacker dag är vi där! Hela EpiCept betalas på NASDAQ I 2.30, i Stockholm 15.70 kr, den här fredagen den 19 februari 2010.
Där finns 43 milj aktier; Marknadsvärde sålunda: 718 miljoner kronor. 40 kr vid uppköp betyder 1.7 miljarder kr fr hela EpiCdept; inkl Ceplene, som med MEDA:s Europa-offensiiv snabbt kan få ett värde långt högre än 40 kr/aktie.Samma gäller den smärtdämpnande krämen NP-1, som snart får en partneravtalad lots genom fas 3, och dess egenvärde som läkemedel fastställdes av FDA för fem veckor sedan. Medarex-parallelen Azixa ä g d av EpiCept och där vankas nu nya milstensmiljoner och minst 10 års royalty, som garanterar Kassaflöde. Och fler heta kandidater är på väg att visa sin potential.

HEJA ALLA CHATTISAR ----------

Börssnackar-gurun Pirenz 7-punktsanalys tackar jag för! Jag bad honom uppdatera den första - och hittills mest heltäckande av alla Epi-analyser. Men så har vi de två lägren:
1. De som ser EPCT som ett erkänt, etablerat Läkemedelsföretag, med globalt famtidsperspektiv. 2011 skall bli genombrottsåret med ett PE-tal ingen kan blunda för. Pirenz tror att längre fram - 2012---är kursen tripple-digit--101..kanske 130 kr? Lägret som ser partneravtal som en pefekt väg att nå guldkistorna, kan tydligt urskiljas på de snabbväxande börschattar som håller aktiemarknaden aktuell;Börssnack på DI och Avanza Forum gillar läget och de enögda baisse:arna bröstar upp sig när
aktiekursen dras mot de mörka djupen. Örfilandet av andra anonyma skriftställare, som tar sig friheten att så mycket som andas i motsägelse , ja kanske helt öppet anse nedåt-tjackaren blott vara en pessimismens misslynte väktare. ja då kommer hela flocken och bränner och spåret är riggat. Uppstickarfasoner blir "du spred felaktiga
förhoppningar---ja. vad syssslr du med? Och inte kommer aktien EPCT fram hos analytiker på och kring Wall Street och jag kan härmed för Pirenz-sidan avslöja varför:
EpiCept är intressant bara som "Buy out". Ett bud klappas snart i bordet---eller så plågas de aktieägare , som tillhör mitt fack---och som räknat fram uppköp som vägen till solen; Inte sällan framställs uppköpsförespråkare som vilda gissare utan belägg för sina åsikter, och här får partnerlösningens gullgossar något att fundera på:
EpiCepts ledning kör ensam-är-stark-finten av ett enda skäl: att locka fram ett superläge för uppköpare. VD Jack Talley har ett nytt mantra som ska locka guldkantade bud: "We are not a one-drug-company" , sade han 2 gånger under sitt senaste webcast. Bolaget med en enda produkt, som klarat alle tre faserna samt hårdgranskningen inför The European Medicine Agency (EMEA). Men lugn alla Epeceptare!
2 kanske tre kandidater i pipeline som alla kan bli marknadsguld. Men tro inte att den breda börsmassan vet detta - ännu. Med en Anders Lönner vid ratten blir det ett annat, Alla lyssnar till hans ord. Och lätt att börja följa Medas globala framfart och där finns J.T. EPCT m fl igenkänningar för alltid levande.
Varför är uppköp så bra för EPCT? Varför ännu ingen kursrörelse som antyder den trigger avtalet med Meda var/är? Och varför icke en pust av reaktion på
Pirenz 7-punktlista?Fakta, inte sant? Mitt råd: Inse att EpiCept Corp. snabbt omformats för att bli just uppköpt: Exempel 1: Forskningslabbet i San Diego, en stolt symbol för framtidstro, är skrotat. Utrustningen på auktion där prisfynden duggar. 2: Personalstyrkan reducerad från 60 till 21. 3. Att man på speciella korttidskontrakt förstärkt management med aktade branschfigurer som A Collier-Smyth (under 13 år en av cheferna för Bristol Myers forskning inom cancer-fältet)och Bernie Tyrrell, en gång Astras nummer 1 inom sälj- och marketing.Bernies nya titel säger en del om syftet:
"Senior vice president" and "sales- and prospects-chief". Ett¨tecken på att Meda är
specifikt intresserade av att ta över i en samordning; Bernie Tyrrell är en stor tillgång och där finns fler med guldnypor. En Medakomponerad Merger.
Där kan ni börja ruska i myrstacken, Gruv-Gunnar. Poenix. Pasquale - polarn! - Nära, Kentha, Brunbjörn, orakelstavare Arne. el julio. Hela bunten därute!
"VIDÖPPET FÖR UPKÖP!" - kan det missförstås? Ska en handfull avdankade ledare skapa en global aktör och även "ta hand om" USA-marknaden på egen hand? Tror de på det själva? Knappast; Har naturligtvis ingen annan avsikt än att locka uppköpare som betalar bra.MEDA vet. Meda räknar på sitt största förvärv.Ingen panik.
Storägarna i EpiCept är sedan länge med på noterna. För dem är det hög tid att plocka hem vinsten. En av många placeringar.
En dubbling av insatsen - minst - blir det för t ex RBC Holding LLC, störste institutionele aktör, ettt skattefritt off shore-bolag med adress Bermuda; Mannen
bakom är en global superstar ; Peter A. Cohen, högsäte Wall Street.Räkna själva ut vad dubbel dagskurs betyder i vinst - skattefritt - för A. Cohen och hans kunder.

Thorwald

Klicka på nasdaqklippet och du ser texten - - - kolla RGC Holding LLC (Bermuda - nada skatter)Dubbla Peter A. Cohens skattefria vinst=-deygt 22 miljoner kr på ett års klös.Men gömda placeringar tillkommer.

Men för de kroniskt enögda vill/kan inte se nedmonteringen/prepareringen som gillas av spekulanterna; De slipper en massa avgångsvederlag t ex.Då är det är dags att växla spår. Men än har såpan utmärkta avsnitt att roa och oroa.Vänta bara!
40 kr.Sunt cashbud i närtid.
Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar