Populära inlägg

2011-11-03

ARVIKA - DÄR FINNS ÄLDREOMSORGENS ÄNGLAR!

Jag vill stå för sann kompromisslöshet inför svårartade. ja ibland ofattbart råa behandlingar av våra gamlingar, som fundamentalt inte ska finna sig i klandervärt uppträdande från personal i vård och omsorgskedjan. Och tillsynen, inklusive oanmälda checj ups inbegriper hög som låg. Samspel, ansvar, information..nycklarna verkar ha stannat i teorin hos alltför många.
Den senaste skandalen . där en patient under ett helt år sov på golvet. Privatalternativet Carema är alltför ofta medverkande i skandalrapporteringen, men i alla strukturer gäller regeln; Den svagaste länken drar med sig alla då den briser.
Jag lyfter på min blogg Bloggtorget fram Arvika som ett exempel att använda runtom i Sverige. Personalens täthet, gammal som ung, alla som arbetar i äldreomsorgens "Tapeten" i Arvika trivs.Kontakten med de äldre känns hemvävt; Ömsesidig respekt! Om den gamle har något som
gör bekymrade/modstulna och matlusten försvinner - då behövs en hand att hlla i, Och pratet är omistligt.; Personalen tar sig an. Bryr sig.
Att bry sig - där är ¨nyckeln.Att ge akt på förnamnet och arbeta in det --- sådant kryddar gott.


Bild: Guldängeln symboliserar Arvikas omsorgspersonal./

För att läsa Thorwalds offensiv mot Äldreomsorgens ANSVARIGA;
http://www.blogspot.com
Thorwald

2 kommentarer:

  1. Tack Thorwald för de fina orden! det värmer. Johanna i personalen!

    SvaraRadera
  2. Tack - ni är mina hjältar. Föredömen.
    Thorwald

    SvaraRadera