Populära inlägg

2011-10-17

Hur många patienter skall FDA FÅ "MÖRDA?" Dags för Upprop!

Blodcancern AML - Akut Myloid Leukemi. - drabbar varje år hundratusentals, främst äldre patienter, jordklotet runt; Trots den förintelse farsoten lämnar efter sig har inget bevisligen fungerande botemedel kommit till marknaden. Tills juli 2008, då Professor Kristoffer Hellstrand, forskarchef i immunologi vid Sahlgrenska Int. i Göteborg;fick sin belöning, liksom ägaren EpiCept Corp. USA. 26 år har Hellstrand arbetat dagligen med CEPLENE.2008 GODKÄNDES Ceplene av Europeiska myndigheten för Medicine Agency. Examensprovet innehöll 2 returer och slutligen var granskande rådet, bestående av några av Europas främsta inom Leukemi-disciplinen, ense: Ceplene godkänt. I fenomenet med alla oräkneliga tester i och kring projektet CEPLENE ställdes högsta krav.Interleukine - L-2 - är en moonterapi-substans som Ceplene paras med. En
liten dos L-2 ger styrka åt immunförsvarets startkraft. Alla patienter är olika. Att tempot i lanseringen fick en knäck då FDA betedde sig så hafsigt illa och snarast kunde blivit en oreparabel nedsabling av ett nytt på samarbete. Att lita på gråa maktsugna och utåt maktsugna eminenser, jovisst: byråkrater aktar jag mig för, och jag bör ha rutin som i årtionden var nyhetsreporter på Dagens Nyheter!
Positivt: Meda driver fram den första substansiella försäljningen och behandlingsformen trimmas -- js då får belackarna göra hemläxan: Det handlar om ett bragdbetonat forskningsarbete; som är så komplicerat och som kostat miljarder kronor. Men nu är FDA på operativ och t o m villig snabba upp tid som förlorats;Och som bidragit till att börsvärdet är katastrofala 150 miljonr SKR (2 skr per aktie).
Bör dras upp 20 ggr=Målkurs på 40 kr hösten 2013.
Ett upprop med saklig argumentation stöds hos alla berörda grupper. Mest i fokus: de allra mest däckade patienterna, som inte ens informerats om Ceplene-undret.De äldre återfallsdömda behandlas som dödsdömda; Kantstötta små aktieägare har givetvis sin rätt vädra sin besvikelse över aktierean. Men nonchalera inte ordet tålamod, utan inse att man gått för långt i Baissekjolar; Deras brist på själslig utveckling känns bara så sorglig. Statistiken är nattsvart:
Inte ens 15 % av AML:s återfall lever efter ett år;
CEPLENE HAR SEDAN JULI 2008 VARIT GODKÄND MEDICINSK TERAPI MOT ÅTERFALL
och EU med 565 miljoner innevånare har sedan drygt ett år bearbetats med Meda AB:s man-mot-man-upplägg; Meda har hela tiden hsft uppbackning av de olika
ländernas främsta specialister inom Leukemi. United Kingdom, Tyskland, Frankrike , Spanien, Italien - se där Europa Top 5---man kan påstå att de större länderna skapar mall för hur Ceplene skall administreras; FDA och USA:s AML-patienter bevakar utfall och såvitt jag förstår kan banbrytande läkmedel inte hållas undan mer än bara temporärt.
Att den amerikanska granskningsmyndigheten FDA i augusti 2010 först vägrade ta emot EpiCepts ansökan om samma godkännande i USA som i Europa - ja, det är och förblir en kontroversiell handling; FDA har ändrat inställning och ett gemensamt upprättas "körschema", för två tillägg i jakten på svar på både vad som exakt triggar Ceplene genom tillförandet av en liten dos L-2. FDA vill även att L-2 ensamt testkörs. Den andra FDA-kravet gäller slutfacit på de olika åldersgruppernas överlevnad, hur stor andel som räddats helt eller delvis. O s v.


FDA är inte någon halsstarrig maktjätte, som struntar i allt och alla.
Rubriker börjar nu försiktigt att synas, oftast skapade av vänner till fair play. Jag har mist en syster, vars tappra kamp mot blodcancern aldrig kopplades till nya Ceplene. Rättare; Informationen existerade inte då vi efterlyste läkemedlet som ett sista hoppets formel.Inte ens ett svar. FDA:s sabotage mot EpiCepts första ansökan med gediget underlag, inklusive EU-godkännandet,lades åt sidan.
Aktiemarknaden: Sover sött. Bara de små håller chatteriet levande.´
Jag har sänt kopior på EpiCepts oc Ceplenes problem md FDA; "Ombudsman" - jo, FDA har en sådan - till råga på allt en hederstitel som bör användas nu så att det händer något i fallet Ceplene. "Ombudsmannen" hos FDA är en kvinna.
Skriv till henne! Bara det att brev dagk´ligen dimper ner och med hänvisning till Offentlighetsprincipen kan läsas.

"Hur mångA AML-offer måste dömas till en snar död"--ja jag vågar använda ord som "mördas" och "avrättas"--den som medverkar till att banbrytande läkemedel ej kommer patienterna tillhanda - vad ska det brottet rurbiceras som? En liten skara följde min älskade storasyster Ing-Britt till en evig vila; "Hon led som i helvetet. Ingen hjälp att få", strålningens maskiner får mig att kväljas; Bränd hjärna och blod---De benvita hårlösa skallarna satt som dockor i ett hörn av Radium-mottagningens omklädning på Sahlhlgrenska.Inget AML-offer, som jag talat med, har hopp om att erbjudas Ceplene-programmet.I Sverige kan AML-PATIENTEN räkna med att högkostnadsskyddet täcker behandlingen.
I USA får medelklassen täckning med egna försäkringar, och bara de
fattiga kommer i andra hand.Här kan Obama få sig något att testa
den nya sjukvårdsreformen på.Jag väntar på ett upprop när som helst, FDA är dess adressat och ropet; "Sluta döda AML-offren - ge Ceplene fri!" Ja, något ditåt.

Ur aktiebörsens vinkel är EpiCept som sagts förbisett - undervärderat - och börsvärdet trampar på runt 2-3 kronor någon vecka till;
Sådant händer.Minnet är kort, kortare kortast.
Lyckligtvis;Inget kvalificerat läkemedel stressas fram av ytliga aktiespelare.Ceplene, smärtkrämen Ami-Ket samt övrigt i pipeline har kraftfulla "triggers" i väntrummet;Ständig sågning av VD Jack Talley är en växande

BILD.


THORWALD OLSSON: OLJEMÅLNING "SLAGET OM lIVET"; ILLUSTRERAR
CEPLENES "TRIGGAR" - PLÖTSLIGT SPRAKAR DET till och leukemin har dödats.

-----
bumerang; En idiot vet bättre än att förbruka skolengelskans - Mr Brit - blekprosa och söka vara humorist.Tonen är mobbarens:
Men min princip överges inte. Alla amatörer får ¨vara med så länge de orkar. Högt i tak gynnar alla. Ceplene ä r en storhet;räkna på USA-godkännande sista kvartalet 2012. försiktigt adderande med Ami-Ket...mm mm
TID OCH TÅLAMOD ÄR SJÄLVA HUVUDSAKEN NÄR ETT BIO-FÖRETAG HAR FULLTRÄFFAR I PIPEN.

Thorwald

2 kommentarer:

  1. Hej,
    jag är långtidare.
    Sett ur det perspektivet går inte alla i spinn för ingenting.

    Lars Krook

    SvaraRadera
  2. Det händer ju inget thorwald, jag börjar tro att du bara skojar med oss?

    Tomas

    SvaraRadera