Populära inlägg

2009-11-06

Guldjakten: Tyrell jokern!



Varför inte "The Boss"?


Nu börjar de snåla vindarna tränga igenom Novembers gråmulna
väder:
Perspektiv får man efter en saklig genomgång av det inträffade;: Nyheten om att Bernhard Tyrell, en internationell storfräsare i Pharma, med en meritlista som skulle fylla och spränga min Vista. Vice president? Redskap för Jack Talley?

Just så är det! Min reflexion med forskarsynpunkter från Harvard Business School in
Boston känns klockren. Först imponerades jag av bulletinen (se mitt svar till den anonyme som satte in nyhetstelegrammet från Tarrytown)
Det kan jag i n t e säga om utnämningen av Bernhard; "Bernie är en fantastisk förstärkning av vårt ledarskap", konstaterar Jack Talley och Bob-arna Savage och Cook skiner med.
Men varför v i c e ? Hade man satt sig in i allvaret i konsten att söka förhandla effektivt om partners, mergers (samgående) eller kanske framför allt hitta en ny globaltäckande ägare - ja, då skall typ Jack T. tonas ned i bakgrunden. Tyrell hade varit perfekt och hans mandat borde ha varit "the boss".I ett sådant fall skulle kursen redan idag nå 1 usd och mer än så.
Nu radar sig frågetecknen istället;
Och jag känner igen vibbarna:
et är skralt det man kan berätta på tisdag! IDIS ska plötsligt lämna siffror som visar Ceplenes potential;
Är detta inte som en mardröm; IDIS k a n i n t e leverera någon höjdare. Tiden knapp, att söka resultat,jaga omkring spanande efter ett medicinpaket här, ett annat där...puh...detta är mardrömsliknande;
Och det fortgsätter i den stilen. Jag lovar. EpiCept med snart bara ledningen med tillfällighetshyrda stjärnor, finns i den stympade organisationen. Hur ska det klara storinternationell verksamhet - helt utan egenföretagarens erfarenhet globalt? Ceplene är en affär på högsta globala nivå och där farten redan skulle varit i full gång: Jösses, det är grönt för leveranser - över hela klotet. 6 miljarder människor.260 miljoner amerikaner är ju marginellt; Med en ny ägare, etablerad över hela världen, kan vi skippa USA så länge om de inte behagar samverka utan sin vana trogen lever i tider som flytt. Canada Health och FDA är inga världskrafter. Men Talley & Co. vill köra loppet på egen hand. Hemmablinda.
Och Tyrell är ingen Messias. Big i US---okänd i övriga världen. Känns et igen?.Och en partner - vem bestämmer? Tyrells record i global Pharma är förvisso imponerande, men har inte Bob Savage liknande bakgrund: Hos Johnson&Johnson var Savage de sista tio åren chef för företagets globala läkemedelshantering;
Peter A. Cohen ändrade häromdagen på Nasdaqs ägartablå; Hans
Ramius LLC blev RCG Holding LLC.
Lugn: RGC är en del av Hedge-giganten Ramius, som har tillgångar överstigande 100 miljarder skr. Med Holdingbolaget LLC-registrerat på Bermudas i nederländsk regi, kan den förväntade storvinsten på insatsen i EpiCept bli skattefri för Hedgefondens andelsägare, som får god återbäring.Med andra ord: Cohen rustar för en affär i ett kort tidperspektiv.Summering: Stridslinjen i fallet EPCT tydliggjordes i och med engagemanget av Bernhard Terry, Nu hoppas Talley och andra,som vill köra Ceplene-lanseringn i egen regi, att tisdagens rapport om 3:e kvartalet inte drabbar aktiekursen som vid tidigare framträdanden.

Det som obönhörligt kommer allt närmar är det fina i kråksången: Nu är tiden inne för drömlösningen; buyout! Vad sägs om pris mellan 3 och 4 dollar?

Thorwald

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar